ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Λύτρωση από την άσπρη βούλα (hls)

Στο +4 οι πράσινοι οι οποίοι "σώθηκαν" στο τελευταίο λεπτό του έξτρα χρόνου, απέναντι σε ένα εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα.

Με πέναλτι στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Παναθηναϊκός πήρε μία τεράστια νίκη στα Γιάννινα που έκαναν τα πάντα για να κρατήσει το μηδέν, όμως ένα λάθος ήταν αρκετό για να γκρεμίσει ότι έχτισε για 90 λεπτά. Ήρωας του Παναθηναϊκού ο Σπόραρ, μοιραίος ο Μορέιρα που έκανε το πέναλτι στον Κουρμπέλη, καθώς και ο Μπαλάν που αν και μόνος του στο 66ο λεπτό, ύστερα από το λάθος του Σένεκφελντ, σημάδεψε το δοκάρι.

Ένα από τα καλύτερα του πρώτα ημίχρονο εκτός έδρας έκανε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα, όμως σε κάθε του προσπάθεια να ανοίξει το σκορ, είτε σημάδευε ψηλά πάνω από το δοκάρι ή ο Τσιντώτας έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του.

Από το πρώτο λεπτό οι πράσινοι πάτησαν περιοχή και δημιούργησε την πρώτη του σημαντική στιγμή με το σουτ του Χουάνκαε να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Με το πόδι στο γκάζι η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιούργησε κι άλλη ευκαιρία, στο 3ο λεπτό με το σουτ από καλή θέση του Βέρμπιτς που όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον Τσιντώτα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους πράσινους ήρθε ένα λεπτό μετά και πάλι με τον Βέρμπιτς όταν το σουτ που έκανε η μπάλα κόντραρε αλλά και πάλι ο Τσιντώτας έκανε σπουδαία απόκρουση κρατώντας το μηδέν.

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του, να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και το κατάφερε, χωρίς όμως να καταφέρει να φριάξει κάποια σημαντική ευκαιρία.

Στο 20′ και στο 22′ ο Παναθηναϊκός έφτιαξες τις προϋποθέσεις όμως οι προσπάθειες του Μπερνάρ σταμάτησαν και οι δύο στα σώματα των αμυνικών του ΠΑΣ.

Στο ίδιο έργο θεατές και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και να είναι συνεχώς μέσα και γύρω από την περιοχή του ΠΑΣ.
Στο 51ο λεπτό ήρθε άλλη μία σπουδαία φάση για τους πράσινους με τον Ιωαννίδη να βρίσκεται σε θέση βολής, πάτησε δυαντά σούταρε αλλά και πάλι ο Τσιντώτας έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία κι έδιωξε την μπάλα.

Στο 61′ ήρθε η απάντηση στις πράσινες ευκαιρίες, από τον ΠΑΣ, η καλύτερη για τους γηπεδούχους στο ματς μέχρι εκείνο το λεπτό, με την κεφαλιά του Τσίνο, από φάουλ του Εραμούσπε να φεύγει άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαρία, απ’ αυτές που λες πως δεν χάνονται, για τους γηπεδούχους όμως ήρθε στο 66ο λεπτό με τον Μπαλάν να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι, ύστερα από λάθος του Σένκεφελντ που γλύστρησε στέλνοντας την μπάλα στα πόδια του Μπαλάν που όμως αν και μόνος τους με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαρίες, ο ΠΑΣ κρατούσε με νύχια και με δόντια την μπάλα μακριά από την περιοχή του.
Οι πράσινοι βρήκανε μία καλή στιγμή στο 86ο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ που έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 5ο λεπτό του έξτρα χρόνου, με τον Μορέιρα να μην διώχνει την μπάλα σε πρώτο χρόνο, την άφησε να σκάσει μπροστά του, ο Κουρμπέλης μπήκε στη φάση, με τον παίκτη του ΠΑΣ να… σουτάρει τον αντίπαλό του και με την χρήση του VAR οι πράσινοι με τον Σπόραρ σκόραρε και πήρε τους 3 χρυσούς βαθμούς και την πρώτη νίκη στα Γιάννινα μετά από 7 χρόνια.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης, Μπαλάν.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ ,Βαγιαννίδης, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Ιωαννίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.