ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0: Επαγγελματική νίκη με «φτωχό» σκορ (hls)

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ χωρις να πετύχει δεύτερο γκολ, φρόντισε να μην κινδυνέψει από τον υπομονετικό Παναιτωλικό που ήταν ακίνδυνος στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε επαγγελματική νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League, κόντρα στον Παναιτωλικό και μπορεί να προηγήθηκε πριν την συμπλήρωση τωνμ 10 πρώτων λεπτών και να είχε τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά δεν πέτυχε περισσότερ γκολ χάριν στις ευκαιρίες που είχε, κυρίως, στο πρώτο ημίχρονο και φρόντισε να υπερασπιστεί το εύθραστο προβάδισμα του.

Το γκολ του Μπράντον Τόμας στο έβδομο λεπτό από το “τρίγωνο” συνεργασίας των Λύρατζή, Νέιρα και του σκόρερ, ήταν η ιδανική αρχή για τον ΠΑΟΚ στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν οι παίκτες του Λουτσέσκου. Ο Τόμας κινήθηκε γρήγορα στην μικρή περιοχή, πρόλαβε δυο αμυντικούς του Παναιτωλικού και με προβολή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ανέστη που αιφνιδιάστηκε.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γρήγορο γκολ με τον Μπράντον Τόμας και κυριάρχησε στην συνέχεια. Τρείς φορές ο Ανέστης απέτρεψε ισάριθμες παραβιάσεις της εστίας του με αποκρούσεις σε σουτ του Κουλιεράκη (19′) και του Κούρτιτς (45’+1′), καθώς και σε κεφαλιά του Ινγκασον (43′).

Στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί η κατοχή της μπάλας από τον ΠΑΟΚ να έφτασε άνω του 80 τοις εκατό, αλλά ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός, γιατί οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια να διασπάσουν την διπλή αμυντική γραμή των φιλοξενουμένων. Μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο Μπίρσεσβαρ είχε τετ-α-τετ με τον Ανέστη, αλλά στο ψηλοκρεμαστό πλασέ του από τα πλάγια η μπάλα κατέληξε άουτ. Η επόμενη ευκαιρία του “Δικεφάλου” του Βορρά καταγράφτηκε στο 74′ με το δυνατό σουτ του Λύρατζη και την απόκρουση του Ανέστη που παραχώρησε κόρνερ και χωρίς να αλλάξει η εικόνα του αγώνα, στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιάννης Αναστασίου αντικατέστησε και τους 3 επιθετικούς του για να διεκδικήσει την ισοφάριση και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ξενιτίδης αντι του Ντουάρτε, ο Βαρόνε αντι Μλάντεν και ο Ζάο Πέδρο αντι του Καρέλη, ήταν οι επιλογές του Έλληνα προπονητή, αλλά μόνο μια ευκαιρία είχαν οι παίκτες του με τον Σενγκέλια στο 89′ και το αδύναμο πλασέ του που μπλόκαρε ο Τσαούσης.

Είχε προηγηθεί στο 88′, η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΟΚ με το άστοχο πλασέ του Αουγκούστο.

Εύκολη αποστολή για τον διαιτητή Ευαγγέλου που ορθώς ακύρωσε γκολ του Αουγκούστο στο πρώτο ημίχρονο, λόγω επιθετικού φάουλ.

ΠΑΟΚ : Κοτάρσκι, Λύρατζης (80’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Νάραϊ (81’ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (71’ Φ. Σοάρες), Μπίσεσβαρ (65’ Ελ Καντουρί), Τόμας (71’ Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Μλάντεν (81’ Βαρόνε), Φλόρες, Ντουάρτε (81’ Ξενιτίδης), Ντίας (71’ Σενγκέλια), Χατζηθεοδωρίδης (57’ Ντάγκο), Καρέλης (81’ Ζοάο Πέδρο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.