Euroleague: Game 3, το ματς που “σπάνε” καρδιές… κι έδρες (video)

Σύμφωνα με τους αριθμούς.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν την “μάχη” τους για την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου. Οι μεν “ερυθρόλευκοι” υποδέχονται την Μπαρτσελόνα (21.30 από το Novasports Prime) στον πρώτο αγώνα τους επί ελληνικού εδάφους, ενώ οι “πράσινοι” βρίσκονται από χθες στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (20.00 από το Novasports 4).

Αμφότερες οι σειρές των ελληνικών ομάδων βρίσκονται στο 1-1, κάτι που δείχνει την σπουδαιότητα των δύο αγώνων. Σίγουρα οι εκπρόσωποί μας στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν αναλύσει τους αντιπάλους τους, έχουν κάνει την προετοιμασία τους και δηλώνουν έτοιμοι για να συνεχίσουν μέχρι τέλους. Αλλά πάντα σε τέτοιες κουβέντες μπαίνει και η παράδοση στη μέση, σαν αυτή την “θεϊκή παρέμβαση” που μας προετοιμάζει ή μας προοικονομεί για το αποτέλεσμα. Υπό αυτό το πρίσμα, πόσο συχνά μια ομάδα “σπάει” την έδρα της αντιπάλου της στο τρίτο παιχνίδι;

Όπως φαίνεται, πιο συχνά από κάθε παιχνίδι σε μια σειρά (με εξαίρεση προφανώς το Game 5, αφού δεν έχουμε δει ακόμα διπλό). Στις 56 σειρές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην Euroleague– πάντα στις 3 νίκες- έχουμε breaks στις 27, σε ποσοστό του 48,2%. Το αποκορύφωμα ήταν πέρσι, όταν είχαμε 4/4 breaks, το ένα από αυτά οδήγησε σε σκούπα. Κάτι που δεν είναι σπάνιο, καθώς από τα 27 breaks που έχουν γίνει, τα 14 αποτελούν το 3-0 και το τέλος της σειράς.

Ακολουθούν τα Game 3 των περσινών playoffs:

Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός 71-72 (1-2)

Ζάλγκιρις-Μπαρτσελόνα 66-77 (0-3)

Παρτίζαν-Ρεάλ Μαδρίτης 80-82 (2-1)

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μονακό 68-83 (1-2)

Έτσι, φτάνουμε στα 42 Game 4 που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, από τα οποία έχουμε 20 “σπασίματα” έδρας, που φτάνουν σε ποσοστό το 47,6%. Από τα 42 παιχνίδια, τα 18 έχουν οδηγήσει σε Game 5, στα οποία η γηπεδούχος ομάδα δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.