Mε τον… ΟΗΕ μοιάζει το νέο πρωτάθλημα των 230 ξένων!

Με εκπροσώπους από πέντε ηπείρους (ακόμα δεν παίζεται… μπάλα στην Ανταρκτική) και έντονο το πολυεθνικό στοιχείο αρχίζει το νέο πρωτάθλημα της Superleague.

Με εκπροσώπους από πέντε ηπείρους (ακόμα δεν παίζεται μπάλα στην… Ανταρκτική) και έντονο το πολυεθνικό στοιχείο αρχίζει το νέο πρωτάθλημα της Superleague.

Oι ξένοι ποδοσφαιριστές κυριαρχούν, καθώς η παρουσία τους ξεπερνά το 54% στα ρόστερ των ελληνικών ομάδων, ενώ συνολικά 230 παίκτες με ξένο διαβατήριο θα αγωνιστούν φέτος στα γήπεδα μας. Αυτά τα νούμερα φυσικά, προτού ολοκληρωθεί το μεταγραφικό παζάρι και οριστικοποιηθούν οι κινήσεις των συλλόγων.

Στη… βαβέλ των 230 ξένων ποδοσφαιριστών συναντούμε 68 διαφορετικές εθνικότητες και ποδοσφαιριστές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από τη μακρινή Νότια Κορέα, μέχρι την Ισλανδία και το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Η πλειοψηφία των ξένων ποδοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, προέρχεται από την Ισπανία (33) και ακολουθεί η Αργεντινή (19 παίκτες), η Πορτογαλία (14 παίκτες), η Γαλλία (14 παίκτες), Σερβία (10 παίκτες) και Βραζιλία (9 παίκτες), ενώ εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των Ισλανδών ποδοσφαιριστών που ανήκει σε ελληνικούς συλλόγους (πέντε), αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της νησιωτικής χώρας (366.000 κάτοικοι).

Ο ξένος ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο διεθνής με τη Γουινέα, Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού (11 εκ. ευρώ) και ο παίκτης με τη μικρότερη αξία ο 18χρονος Μαυροβούνιος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ίβο Μάροβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.