Χρόνινγκεν: Νέα σελίδα με Βόρμουτ, επιστροφή Λούντκβιστ, “αστέρι” ο Λάρσεν, ρεκόρ o Μάρκους Μπεργκ (pics)

Αποστολή στο Άπελντοορν της Ολλανδίας
Ο ΠΑΟΚ δίνει το δεύτερο φιλικό στην Ολλανδία (2/7, 16:30, NOVA) απέναντι στη Χρόνινγκεν που έχει να λέει για Αριεν Ρόμπεν, Ρόναλντ Κούμαν, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Λουίς Σουάρες

Η Χρόνινγκεν, όπως και η πρώτη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, η Go Ahead Eagles, τερμάτισε με 36 βαθμούς στο προηγούμενο Πρωτάθλημα της Eredivisie. Απλώς, στην ισοβαθμία η Χρόνινγκεν ήταν στην 12η θέση (με 9 νίκες, 9 ισοπαλίες και 16 ήττες και τέρματα 41-55) και η Go Ahead Eagles στην 13η. 

Ο ΠΑΟΚ δίνει (2/7, 16:30, NOVA) το δεύτερο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους και απέναντί του έχει μία ομάδα που πλέον στον πάγκο της έχει τον 62χρονο Γερμανό, Φρανκ Βόρμουτ, έναν άνθρωπο που συνδέθηκε για μια δεκαετία (2008-2018) ως επικεφαλής της γερμανικής Σχολής προπονητών ποδοσφαίρου, με την απόλυτα πετυχημένη σε όλα τα επίπεδα επιχειρησιακή αναγέννηση του γερμανικού ποδοσφαίρου που έφερε τη Γερμανία -μεταξύ άλλων- ως την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2014. 

Βόρμουτ αντί Μπούις

Ο Βόρμουτ παίρνει τη θέση του 40χρονου Ολλανδού τεχνικού, Ντάνι Μπούις που συνεχίζει στο Βέλγιο και στη Μαλίν. Για τους δύο προπονητές, η αλλαγή είχε συναίσθημα υπό την έννοια ότι η Χρόνινγκεν ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον Μπούις μετά από 4 χρόνια και τώρα αναλαμβάνει ο Βόρμουτ που τα προηγούμενα 4 χρόνια ήταν στον πάγκο της Χέρακλες που υποβιβάστηκε, χάνοντας δύο φορές στα play out από την Εξέλσιορ. Σε αυτά τα παιχνίδια, ο Βόρμουτ δεν ήταν στον πάγκο γιατί η συνεργασία είχε λυθεί νωρίτερα.

Το “αστέρι” ο Λάρσεν 

Στη Χρόνινγκεν ξεχωρίζει ο διεθνής Νορβηγός, Γιόργκεν Στραντ Λάρσεν (στη βασική φωτογραφία του κειμένου) που μάλιστα τις προηγούμενες μέρες ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της ολλανδικής ομάδας καθώς είχε παραπάνω μέρες άδεια λόγω των υποχρεώσεων που είχε με την Εθνική.

Ο 22χρονος (με ύψος 1.93) Λάρσεν έκανε ένα πολύ καλό Πρωτάθλημα και με 14 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Χρόνινγκεν και -συνολικά- 7ος σκόρερ στον πίνακα, πίσω -μεταξύ άλλων- από τον Παυλίδη που είχε 16 γκολ με την Άλκμααρ.

Ο Λάρσεν είναι στη δεύτερη σεζόν του στη Χρόνινγκεν (την πρώτη είχε βάλει 9 γκολ) και αυτό το καλοκαίρι, τα δημοσιεύματα γύρω από το όνομά του είναι αρκετά, με την Μπολόνια να είναι διατεθειμένη να δώσει 6 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει (καταγράφεται ενδιαφέρον και από Μπεσίκτας, Στρασβούργο αλλά και από Ισπανία) χωρίς πάντως να υπάρχει η συγκατάθεση από τη Χρόνινγκεν, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Άλλωστε, η ολλανδική ομάδα έχοντας δώσει τον Μάγερ (στην Μπριζ) και (πέρσι) τον Γκούντμονσον (στη Λιλ) και τον Ματσουσίβα (στη Ρεμς) δεν δείχνει να “καίγεται” να μπει εύκολα σε διαπραγματεύσεις. 

Δίδυμο ΛάρσενΕνγκόνγκ

Στην επίθεση μαζί τον Λάρσεν υπάρχει και ο -επίσης- 22χρονος Βέλγος, Σιρίλ Ενγκόνγκ που πέτυχε 7 γκολ στο προηγούμενο Πρωτάθλημα. Οι δύο τους πέτυχαν τα 21 από τα 41 γκολ της Χρόνινγκεν που είχε, συνολικά, 12 σκόρερς. 

Δεύτερο φιλικό

Είναι το δεύτερο φιλικό για τη Χρόνινγκεν. Στο πρώτο, με αντίπαλο τη Λόπερσουμ, ομάδα Γ’ Κατηγορίας, νίκησε με 5-0, σε παιχνίδι που διακόπηκε στο 70′ λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Η επιστροφή του Λούντκβιστ

Η Χρόνινγκεν έκανε αρκετές μετεγγραφές και -μεταξύ άλλων- έχει και την επιστροφή (μετά τον δανεισμό) από τον Παναθηναϊκό, του Λούντκβιστ. Για τα νέα πρόσωπα τα ρεπορτάζ από την Ολλανδία αναφέρουν αρκετά πράγματα για τον τερματοφύλακα, Μίκαελ Βέριπς που θα κάνει δίδυμο με τον Πίτερ Λέουενμπουργκ αλλά και για Λίαμ Φαν Γκέλντερεμ, 21χρονο δεξιό μπακ που προέρχεται από την Ακαδημία του Άγιαξ με τον οποίον πρόλαβε να κάνει δύο παιχνίδια με την πρώτη ομάδα. 

Ο Ρόμπεν και η Χρόνινγκεν 

Η Χρόνινγκεν ιδρύθηκε το 1971. Έχει ένα Κύπελλο Ολλανδίας. Το 2015 στον τελικό νίκησε την Τσβόλε με 2-0. Η υψηλότερη θέση που έχει πάρει στο Πρωτάθλημα είναι η 3η. Σπουδαίοι παίκτες έχουν αρχίσει από εδώ μια τεράστια καριέρα.

Ο Αριεν Ρόμπεν μάλιστα (άρχισε το 2000) γύρισε στη Χρόνινγκεν και έκλεισε την καριέρα του το 2021, μετά από Αϊντχόφεν, Τσέλσι, Ρεάλ και Μπάγερν. Η Χρόνινγκεν είχε πάρει 3,9 εκ. ευρώ από την Αϊντχόφεν για τη μετεγγραφή το 2002.

Το ρεκόρ του Μπεργκ

Ο Μάρκους Μπεργκ πάντως είναι αυτός που έχει το ρεκόρ μετεγγραφής καθώς η Χρόνινγκεν είχε πάρει 10,5 εκ. ευρώ από το Αμβούργο το 2009 για να τον δώσει.

Κι ακόμη…

-Η Χρόνινγκεν ήταν η πρώτη ομάδα του Λουίς Σουάρες στην Ευρώπη, το 2006, όταν είχε αποχωρήσει από τη Νασιονάλ. Ο Άγιαξ το 2007 έδωσε 7,5 εκ. για να τον αποκτήσει.

Ρόναλντ Κούμαν άρχισε από τη Χρόνινγκεν (1980-1983) και μετά πήγε στον Άγιαξ.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ άρχισε από τη Χρόνινγκεν και η Σέλτικ το 2013 έδωσε 2,6 εκ. ευρώ για τον αποκτήσει. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.