Ολυμπιακός: Το “θερμό” καλοκαίρι του Μασούρα! (vids)

Ο Γιώργος Μασούρας είναι το πρώτο μεταγραφικό όνομα στην Τουρκία. Δικαιολογημένα!

Ο Μάιος ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σε αναζήτηση στόχων, αλλά και να παζαρεύει τα δικά του “ασημικά”. Είναι παράδοση τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός να δέχεται ασφυκτική πίεση από συλλόγους του εξωτερικού για παίκτες που ξεχώρισαν κατά της διάρκειας της εκάστοτε σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι φαίνεται πως ανήκει -διακαιολογημένα- στον Γιώργο Μασούρα! Ο Έλληνας μέσος είχε κυρίως ups και λιγότερο downs μέσα στη σεζόν.

Σε 46 ματς με τους “ερυθρόλευκους” τη φετινή σεζόν πέτυχε 12 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ. Ο Έλληνας μέσος εκπλήρωσε πλήρως τον ρόλο του, καθώς βρέθηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ της ομάδας πίσω από Ελ Αραμπί (23) και Τικίνιο (14). Ο Μασούρας έχει τραβήξει τα μεταγραφικά βλέματα πάνω του καθώς το δυνατό του χαρτί είναι η σταθερότητα, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός. Την περασμένη σεζόν είχε 49 ματς (τα περισσότερα μαζί με τον Ελ Αραμπί) και 15 γκολ, τη σεζόν 2019-2020 είχε 53 ματς (τα περισσότερα στον σύλλογο) και 11 γκολ, ενώ το 2018-2019 αγωνίστηκε από τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό και πρόλαβε να γράψει 16 παιχνίδια και 4 γκολ.

Απ’ τα παραπάνω το έμπειρο μάτι των σκάουτερς καταλαβαίνει πως μιλάμε για μια περίπτωση παίκτη που αποδίδει σταθερά σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον, δεν τραυματίζεται και λειτουργεί σαν εργαλείο στα χέρια του προπονητή. Ο Μασούρας ήταν φέτος πρωτοπόρος μεταξύ των συμπαικτών του, στις αντικαταστάσεις απ’ τον Πέδρο Μαρτίνς. Είδε το “19” γραμμένο στο φωτεινό πίνακα 32 φορές και αποχώρησε ως αλλαγή, όμως η συμπεριφορά του δεν προβλημάτισε τον Πορτογάλο στο ελάχιστο και μόνο καλά λόγια έχει να εκφέρει για εκείνον.

H στατιστική περιγράφει έναν απόλυτα “τίμιο” ποδοσφαιριστή. Τη φετινή σεζόν, την οποία ο Μασούρας παρασύρθηκε ίσως απ’ τη μέτρια εικόνα του Ολυμπιακού, είχε συνολικά 51,8% επιτυχημένες ενέργειες. Σκόραρε 0.33 γκολ ανά ματς, ακολουθώντας πιστά τα δικά του XGoals (0.31). Έφτασε συνολικά στο 76% εύστοχων μεταβιβάσεων και 50.5% σε επιτυχμένες ντρίμπλες. Κέρδισε το 41% σε μονομαχίες (επίγειες και εναέριες) και έχασε ελάχιστα την μπάλα στο αμυντικό μισό του Ολυμπιακού (24% σε ολόκληρη τη σεζόν), ενώ σημείωσε υψηλό ποσοστό ανακτήσεων στο επιθετικό μισό γήπεδο των Πειραιωτών (57%).

Τον Μασούρα δεν θα τον μάθουμε σήμερα. Για να μιλήσουμε με “τουρκικούς” όρους είναι λίρα εκατό! Οι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό και μετά τις επιτυχημένες πορείες των Πέλκα, Σιώπη και Μπακασέτα δεν θα διστάσουν να κάνουν την οικονομική υπέρβαση για τον Μασούρα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.