ΑΕΚ: Η εξάρτηση από τον Μάνταλο και η μείωση της αποτελεσματικότητας (vids)

Για ακόμα μία χρονιά η δημιουργία του παιχνιδιού της ΑΕΚ περνάει από τα πόδια του Μάνταλου και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί του διεθνούς χαφ.

Η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ της με την απόκτηση 14ων νέων παικτών, όμως και πάλι όλο το βάρος έχει πέσει σε έναν παλιό. Τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος είναι και πάλι ο άνθρωπος που κάνει όλο το παιχνίδι για την Ένωση.

Πρώτος σε ασίστ στη Super League

Ο αρχηγός της ΑΕΚ σε 15 παιχνίδια στη Super League είναι πρώτος σε ασίστ, έχοντας δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του 8 γκολ. Παράλληλα, ο Μάνταλος έχει βρει δίχτυα δύο φορές και είναι στη δεύτερη θέση με την καθοριστική συμβολή (γκολ και ασίστ) με 10, ενώ ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού είναι πρώτος με 11.

Ο Μάνταλος έχει μοιράσει 3 ασίστ σε κανονική ροή αγώνα με ΟΦΗ, Ολυμπιακό και Ιωνικό και 5 από χτυπήματα σε στατικές φάσεις. Δύο εκτελέσεις κόρνερ με Απόλλωνα στη Ριζούπολη και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ και τρεις εκτελέσεις φάουλ με Ιωνικό, Παναιτωλικό και Άρη.

Δεύτερος σε γεμίσματα

Το όνομα του Πέτρου Μάνταλου φιγουράρει ψηλά στη λίστα με τα γεμίσματα, όπου είναι δεύτερος πίσω από τον Μανώλη Σάλιακα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο διεθνής χαφ έχει 33/103 εύστοχα γεμίσματα και ο αμυντικός της Ηπειρώτικης ομάδας 38/103. Στην 3η θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας βρίσκεται ο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ με 28 εύστοχα γεμίσματα, σε λιγότερες όμως προσπάθειες (89).

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα

Αφήνοντας έξω από την εξίσωση τις εμφανίσεις, η ΑΕΚ έχει πάρει σε ουσία ότι έπρεπε να πάρει από τον Μάνταλο. Δυστυχώς για την Ένωση όμως δεν έχει πάρει το μάξιμουμ από την αποτελεσματικότητα των παικτών της. Έχουν υπάρξει ματς που η ΑΕΚ με 5 τελικές προσπάθειες έβαλε δύο γκολ και ματς στα οποία με 20 τελικές έβαλε 1 γκολ.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η αναμέτρηση της Νεάπολης εκεί όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε, δημιούργησε πολλές σημαντικές ευκαιρίες, αλλά κέρδισε μόλις με 1-0, ενώ αν αθροίσουμε και τι τελικές στον αγώνα με τον ΟΦΗ, όπου έφτασαν συνολικά τις 40, η Ένωση βρήκε μόλις δύο γκολ.

Επίσης η ΑΕΚ έχει πάρει μόλις 8 γκολ από τους Αραούχο, Ανσαριφάρντ με τον Ιρανό να έχει κατά πολύ λιγότερα λεπτά από τον Αργεντινό, ενώ σχετικά λίγα είναι και τα 9 γκολ των Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ σε 15 αγώνες.

Η καλύτερη επίθεση υποχώρησε στην 3η θέση

Η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος ως τώρα είχε την καλύτερη επίθεση. Στα τελευταία τρία ματς όμως, με Αστέρα, Ιωνικό και ΟΦΗ σκόραρε μόλις δύο φορές με αποτέλεσμα τα 27 γκολ που έχει βάλει να την φέρνουν στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον ΠΑΟΚ με 31 και Ολυμπιακό με 28.

Προφανώς και η αμυντική λειτουργία χρήζει άμεσης βελτίωσης προκειμένου να μην χρειάζονται πάντα περισσότερα γκολ για να κερδίζει ένα ματς, αλλά αυτό θα έρθει μέσα από τη δουλειά. Και ο Γιαννίκης προανήγγειλε και δουλειά και αλλαγές. Αναμένουμε λοιπόν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.