Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-0: Κέρδισαν ο αέρας, η βροχή κι ο Τσιντώτας! (vids)

Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κάτω απο αντίξοες συνθήκες, οι φάσεις ήταν λιγοστές και πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι δύο τερματοφύλακες που κράτησαν το μηδέν σε κάποιες πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Δοκάρι ο Χριστόπουλος.

Εκ προοιμίου το ματς ήταν πολύ δύσκολο, καθώς ο δυνατός άνεμος και η συνεχής βροχή δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι πήγε πολύ στη δύναμη και στις μονομαχίες, με τους παίκτες να προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη. Σε αυτόν τον τομέα τα πήγαν καλά καθώς δεν επέτρεψαν πολλές ευκαιρίες ο ένας στον άλλον.

Ωστόσο οι δύο τερματοφύλακες, Τσιφτσής και Τσιντώτας είναι ουσιαστικά οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης γιατί όποτε χρειάστηκε κράτησαν το μηδέν. Ειδικά ο Τσιντώτας που επανήλθε μετά από καιρό, έδειξε σε απόλυτη ετοιμότητα και έκανε δύο πολύ μεγάλες επεμβάσεις που κράτησαν όρθια την ΑΕΚ στην “πισίνα” της Τρίπολης σε σουτ του Άλβαρες και του Κρεσπί. Από την άλλη η ΑΕΚ ουσιαστικά είχε δύο καλές ευκαιρίες με Μάνταλο και Τζαβέλλα με τον Τσιφτσή να λέει όχι και στις δύο.

Η ΑΕΚ έφτασε τους 27 βαθμούς και πλέον κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την κορυφή, καθώς αν κερδίσει ο Ολυμπιακός τον Άρη τότε η διαφορά θα αυξηθεί στους 8 βαθμούς. Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλός σε κάποια διαστήματα του αγώνα και είχε τις ευκαιρίες του είχε και δοκάρι με τον Χριστόπουλο, αλλά η ισοπαλία τον πάει στους 14 βαθμούς και έχει ακόμα δρόμο μέχρι την εξάδα.

Έτσι ξεκίνησαν

Οι εκλεκτοί του Μίλαν Ράσταβατς με τους οποίους ξεκίνησε το ματς ο Αστέρας Τρίπολης σε διάταξη 4-2-3-1 ήταν οι Τσιφτσής, Γκαρσία, Αλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα, Σονί, Μπαράλες και Ρεγκίς.

Από την άλλη οι επιλογές του Αργύρη Γιαννίκη επίσης σε 4-2-3-1 διάταξη ήταν οι Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο.

Λίγες καλές στιγμές

Οι κάκιστες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι 22 ποδοσφαιριστές έπρεπε να προσαρμοστούν στις συνθήκες και να παλέψουν να φτάσουν με κάθε μέσο στην αντίπαλη περιοχή αλλά σίγουρα όχι με ορθολογικό ποφόσφαιρο.

Έτσι οι Αρκάδες που έβαλαν πρώτοι τη μπάλα στην περιοχή στο 12ο λεπτό κέδρισαν πέναλτι, το οποίο έκανε ο Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά με τη βοήθεια του VAR ο Καραντώνης το πήρε πίσω καθώς φάνηκε ο Σιμόες να ακουμπά μπάλα.

Στο 25′ ήρθε η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του αγώνα όταν μετά από κόρνερ του Αστέρα, ο Χριστόπουλος πρόλαβε τον Τζαβέλλα και με προβολή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ “ξύπνησε” μετά το ημίωρο

Η ΑΕΚ έκανε αισθητή την παρουσία της στο ματς μετά το ημίωρο, όταν στο 31′ ο Τσιφτσής πρόλαβε στον κοντρόλ τον Άμραμπατ πριν γίνει απειλητικός και δύο λεπτά μετά όταν με ωραία ενέργεια και δυνατό σουτ του Μάνταλου, η μπάλα κάπου κόντραρε, άλλαξε πορεία και ανάγκασε τον Τσιφτσή σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ.

Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Αστέρα να απειλεί τον Τσιντώτα με δύο σουτ από Ριέρα και Βαλιέντε τα οποία όμως βρήκαν σε ετοιμότητα τον Τσιντώτα ο οποίος μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Μέτριο ματς, κορυφαίος Τσιντώτας

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από την αρχή με δύναμη, με τις δύο ομάδες να παλέυουν με τον αντίπαλο και με το γήπεδο. Έτσι μέχρι το 68′ το ματς δεν είχε να επιδείξει τίποτα.

Στο 68′ όμως ένα μακρινό διαγώνιο σουτ του Άλβαρες, ανάγκασε τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ. Ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε το μηδέν σε μια πολύ δύσκολη φάση.

Μετά το 70′ εμφανίστηκε η ΑΕΚ

Από το 70′ και μετά η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και απείλησε για πρώτη φορά οταν μετά απο κόρνερ ο Τζαβέλλας βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε και ο Τσιφτσής σε ετοιμότητα του είπε όχι. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει αλλά η επόμενη φάση ήταν και πάλι για τον Αστέρα.

Πιο συγκεκριμένα στο 82′ μετά από ένα πρώτο σουτ του Σονί, η μπάλα κόντραρε και ο Κρεσπί από πλάγια θέση σούταρε για να δει τον Τσιντώτα να αποκρούει με το κεφάλι σε κόρνερ. Στο 92′ ο Γκαρσία σούταρε δυνατά από μακριά για να δει τη μπάλα μόλις άουτ. Καλή ευκαιρία και αυτή για τον Αστέρα.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (93′ Τασουλής), Αλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο (69′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69′ Αλί Μπαμπά), Σονί (87′ Μπενίτο) , Μπαράλες, Ρεγκίς (87′ Καρμόνα)

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (88′ Λε Ταλέκ), Σιμάνσκι (61′ Σάκχοφ), Μάνταλος (73′ Γέφτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (88′ Τάνκοβιτς), Αραούχο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.