Άρης: Πήρε διπλή ανάσα και προχωράει…

Ο Άρης κέρδισε πολλά περισσότερα στη χθεσινή (1/12) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" από το προβάδισμα για την πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου

Ο Άρης νίκησε χθες (1/12) τον ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, φεύγοντας με υπέρ του σκορ 3-1, που του δίνει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης, όμως, η αλήθεια είναι ότι κέρδισε πολλά περισσότερα από αυτό. Για την ακρίβεια, πήρε διπλή ανάσα εν όψει της συνέχειας, τόσο στον πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο.

Κατ’ αρχάς, σε ό,τι αφορά στο Κύπελλο, οι “κίτρινοι” έχουν την πολυτέλεια να πάνε στο Ηράκλειο μετά από τρεις εβδομάδες για να παίξουν στη ρεβάνς για περισσότερα από ένα αποτελέσματα: νίκη, ισοπαλία, ακόμη και ήττα με ένα γκολ διαφορά. Αυτό τους δίνει μεγάλο αβαντάζ και τους ξαλαφρώνει από μεγάλο βάρος, που θα είχαν, αν το τελικό σκορ ήταν διαφορετικό στο χθεσινό ματς.

Σε ό,τι αφορά στο πρωτάθλημα, η νίκη αυτή, ασχέτως αν είναι για άλλον θεσμό, έδωσε συνέχεια στην προηγούμενη που πέτυχαν στην Τούμπα, απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο, ΠΑΟΚ, και τους βοηθάει να πάνε με άλλον αέρα στην ερχόμενη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, εντός έδρας, την Κυριακή (5/12). Έσβησε σε μεγάλο βαθμό από το μυαλό τους το βαρύ 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους έβγαλε μια καλή από την εσωστρέφεια, στην οποία είχαν περιπέσει. Παίζει ρόλο και το γεγονός, άλλωστε, ότι η χθεσινή νίκη επιτεύχθηκε απέναντι σε ομάδα της Λίγκας, η οποία, μάλιστα, είναι ανεβασμένη στο πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι αυτό δεν βοηθάει ψυχολογικά!

Πέρα από τα παραπάνω, που συνιστούν τη διπλή ανάσα για την οποία κάναμε λόγο, ο Άρης έχει κι άλλα οφέλη. Απέκτησε ξανά τη συνοχή του ως ομάδα, οι παίκτες τόνωσαν περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους, ενώ στα επί μέρους κέρδη συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι “κίτρινοι” πήραν τρία γκολ από παίκτες, τους οποίους περίμεναν καιρό να σκοράρουν, για να επανασυνδεθούν ή να συνδεθούν για πρώτη φορά με τα αντίπαλα δίχτυα.

Έστω κι αν οι Γκάμα και Καμαρά σκόραραν με πέναλτι χθες, σημασία έχει ότι είχαν να πετύχουν γκολ από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, στις 24 Οκτωβρίου, και οι δύο, διάστημα πολύ μεγάλο για δύο παίκτες από τους οποίους ο Άρης περιμένει πολλά στο σκοράρισμα. Όσο πιο ζεστοί είναι αυτοί οι δύο, τόσο καλύτερα για όλη την ομάδα. Ειδικά το γκολ του Ιτούρμπε, όμως, ήταν χρυσάφι για τους “κίτρινους” κι όχι μόνο γιατί με αυτό έγινε το 3-1 στο φινάλε. Στον Παραγουανό πόνταραν πολλά από τη στιγμή που αποκτήθηκε, δεν είχαν πάρει το παραμικρό μέχρι χθες, οπότε το γκολ από αυτόν, το πρώτο δικό του σε δέκα αναμετρήσεις για πρωτάθλημα (9) και Κύπελλο (1), μετράει πολλαπλά.

Ο Άρης με τη χθεσινή νίκη πέτυχε και κάτι ακόμη. Έφτασε για τρίτη φορά στη σεζόν στο μικρό σερί των δύο νικών. Μέχρι τώρα δεν το έχει ξεπεράσει, ώστε να πάρει φόρα για τα καλά. Τώρα έχει την ευκαιρία του να το κάνει, για να δει τη συνέχεια με άλλο βλέμμα. Μπροστά του είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Πάνω κάτω ξέρει πώς θα τον αντιμετωπίσει, αφού δύσκολα οι Πελοποννήσιοι θα ξεφύγουν από την πεπατημένη των άλλων ομάδων στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις. Το μάθημα το έχουν πάρει πολλές φορές οι “κίτρινοι”. Στο χέρι τους είναι να εφαρμόσουν ό,τι έμαθαν από τους προηγούμενους και να φτάσουν στην πολυπόθητη γι’ αυτούς τρίτη νίκη στη σειρά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.