Άρης: Η Λοκομοτίβ Μόσχας (του) δείχνει τον δρόμο

Ο Άρης στο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Μόσχας είχε ξεκάθαρα πράγματα στην αγωνιστική του ταυτότητα που θέλει να τα διατηρήσει για τη συνέχεια-Πώς κύλησε η προετοιμασία στην Αυστρία

Ο Άρης κράτησε το καλύτερό του παιχνίδι στο τελευταίο φιλικό που έδωσε στο εξωτερικό. Με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Μόσχας παρουσίασε βελτίωση στο παιχνίδι του σε αρκετούς τομείς. 

Ήταν ένα σημείο προόδου για τον Άρη σε σχέση με τα παιχνίδια με Ερυθρό Αστέρα και Χάιντουκ. Ο Άρης σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας έδωσε βάρος και στην τακτική

Περιμένει τους παίκτες που υπήρχαν ήδη στο ρόστερ να φτάσουν στον επιθυμητό βαθμό της αγωνιστικής ετοιμότητας, όπως ο Σάσα και ο Τζέγκο. Δύο είναι τα νέα πρόσωπα, ο 34χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Ντένις και ο 30χρονος Βόσνιος μεσοεπιθετικός, Ιζέτ Χαϊροβιτς. Θέλουν τον χρόνο τους μιας και μπήκαν αργότερα στην προετοιμασία. 

Σε αρκετά σημεία θύμισε και τα καλά παιχνίδια που έκανε την προηγούμενη σεζόν δείχνοντας ότι η αγωνιστική συνοχή με παίκτες που γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου είναι πλεονέκτημά του. 

Βέβαια, για να βγει πιο εμφατικά τούτο στο αγωνιστικό του ρεπερτόριο θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη για να είναι διαθέσιμο και πάλι το δίδυμο Σάσα-Τζέγκο που μέχρι τώρα στην προετοιμασία δεν έπαιξε καθόλου μαζί.

Ο Τζέγκο μπήκε για πρώτη φορά σε παιχνίδι για ένα περίπου 15λεπτο με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Άφησε πίσω του -μετά από δύο μήνες- τον τραυματισμό του από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και επιστρέφει.

Ο Ακης Μάντζιος θέλει από την ομάδα του να πιέζει ψηλά -και τακτικά σωστά- και αυτό το είδε απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Με τον σχηματισμό στο 4-2-3-1, η τριάδα Γκάμα-Μπερτόγλιο-Γκαρσία πίσω από τον επιθετικό έχει προβάδισμα. Για τη θέση του επιθετικού είναι ο Μάνος και ο Μαντσίνι. Ο Άρης θα πρέπει να βρει τρόπο για να πηγαίνει πιο εύκολα στην τελική προσπάθεια ψάχνοντας το γκολ διότι πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι δημιουργεί τις προϋποθέσεις αλλά δεν τις αξιοποιεί.

Το γεγονός ότι ο Άρης νίκησε και με καλή εμφάνιση την Κυπελλούχο Ρωσίας δεν σημαίνει ότι αλλάζει το επείγον του πράγματος για τη μετεγγραφική του ενίσχυση. Ο Άρης χρειάζεται παίκτες για να αποκτήσει και βάθος στις επιλογές.  

Η πίεση ψηλά που είχε ο Άρης, παγιδεύοντας σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού τη Λοκομοτίβ Μόσχας, βοήθησε -ως επί το πλείστον- να μείνουν μακριά από την άμυνά του, οι απειλές της ρωσικής ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίον έπαιξε ο Άρης στο παιχνίδι με τη ρωσική ομάδα του δείχνει τον δρόμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.