SL: “Σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω”

Η επιστροφή Λουτσέσκου, Μιλόγεβιτς και Γιοβάνοβιτς-Τα “ένας εναντίον ενός” των προπονητών που είναι τώρα στις ομάδες των playoff της προηγούμενης σεζόν-Οι επιμέρους επιδόσεις και όταν ο Γιοβάνοβιτς είχε παίκτη τον Μιλόγεβιτς

Οι τρεις από τις έξι ομάδες που μπήκαν στα play off της προηγούμενης σεζόν άλλαξαν προπονητή. Κανείς όμως από τους τρεις που έρχονται δεν είναι άγνωστος. Ισα-ίσα…

Στον ΠΑΟΚ επιστρέφει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο προπονητής με τον οποίον ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δύο Κύπελλα (το ένα για νταμπλ) και ένα αήττητο Πρωτάθλημα. 

Στον πάγκο της ΑΕΚ θα βρίσκεται ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά τη σεζόν 2016-2017 και τη θητεία του στον Πανιώνιο. 

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 14 χρόνια, από τη σεζόν 2007-2008 που ήταν προπονητής στον Ηρακλή. 

Ολυμπιακός (Μαρτίνς), Αρης (Μάντζιος) και Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς) συνεχίζουν με τους ίδιους προπονητές.

Τρεις Σέρβοι (Γιοβάνοβιτς, Μιλόγεβιτς, Ράσταβατς), ένας Πορτογάλος (Μαρτίνς), ένας Ρουμάνος (Λουτσέσκου) και ένας Ελληνας (Μάντζιος) στα τεχνικά τημ των ομάδων που ήταν στην εξάδα των playoff της προηγούμενης σεζόν. 

Τι έχουν κάνει στο παρελθόν όταν βρέθηκε ο ένας απέναντι στον άλλον; Με ποιες ομάδες βρέθηκαν αντίπαλοι; Τι έγινε όταν στη Σερβία ο Μιλόγεβιτς έπαιξε αντίπαλος με τον Ράσταβατς; 

Ο Γιοβάνοβιτς προπονητής του Μιλόγεβιτς 

Σε ό,τι αφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια, το γεγονός ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλειπε από την Ελλάδα για 14 χρόνια δεν τον φέρνει αντιμέτωπο με κανέναν από τους νυν αντιπάλους του των ομάδων των play off της προηγούμενης σεζόν. 

Ομως… Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνδέεται με έναν άλλον τρόπο με έναν από τους αντιπάλους του. Ο Γιοβάνοβιτς είχε παίκτη τον Μιλόγεβιτς τη σεζόν 2002-2003 στον Ηρακλή. 

Όπως βέβαια υπάρχει και σύνδεση διαδοχής μεταξύ δύο τεχνικών. Ο Ράσταβατς ήταν ο διάδοχος του Λουτσέσκου στην Ξάνθη όταν ο Ρουμάνος πήγε στον ΠΑΟΚ.

Τα “ένας εναντίον ενός”

Στα προηγούμενα τετ-α-τετ λοιπόν…  Υπάρχουν και διαφορετικά ζευγάρια ομάδων από αυτά που θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι. 

Μαρτίνς vs Λουτσέσκου: Έπαιξαν αντίπαλοι μόνο μία σεζόν (2018-2019), τη σεζόν που ο ΠΑΟΚ πήρε το Πρωτάθλημα. Και στα δύο παιχνίδια ο Λουτσέσκου ήταν ο νικητής. Στο “Γ.Καραϊσκάκης” με 0-1 και στην Τούμπα με 2-1. 

Μαρτίνς vs Μάντζιος: Ο Μάντζιος αντιμετώπισε τον Μαρτίνς με τρεις διαφορετικές ομάδες καθώς πριν τον Άρη είχε παίξει αντίπαλός του με τον Πανιώνιο και τη Λαμία. Ο Μαρτίνς νίκησε στα 4 από αυτά τα 6 παιχνίδια. Δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και Αρη, της προηγούμενης σεζόν με το 1-1 σε “Γ.Καραϊσκάκης” και “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Μαρτίνς vs Μιλόγεβιτς: Δεν έχουν παίξει αντίπαλοι.

Μαρτίνς vs Ράσταβατς: Ο Ράσταβατς έπαιξε αντίπαλος του Μαρτίνς και με την Ξάνθη και με τον Αστέρα Τρίπολης. Στα 7 παιχνίδια, ο Μαρτίνς νίκησε 5 φορές ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Το Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 και το πρόσφατο -στα playoff- Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0. 

Λουτσέσκου vs Μάντζιος: Επαιξαν 4 παιχνίδια αντίπαλοι. Στα δύο ο Λουτσέσκου ήταν με την Ξάνθη και στα δύο με τον ΠΑΟΚ. Ο Μάντζιος ήταν με τρεις διαφορετικές ομάδες, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης και Πανώνιο. Μία νίκη για τον Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-0), μία νίκη για τον Μάντζιο (Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0) και δύο ισοπαλίες. Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-2 και Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 0-0. 

Λουτσέσκου vs Μιλόγεβιτς: Δύο παιχνίδια αντίπαλοι (τη σεζόν 2016-2017), δύο νίκες για τον Μιλόγεβιτς. Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2 και Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0.

Λουτσέσκου vs Ράσταβατς: Τέσσερα παιχνίδια, τέσσερις νίκες για τον Λουτσέσκου. Ολα τα παιχνίδια είναι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. 

Μάντζιος vs Μιλόγεβιτς: Δεν έχουν παίξει αντίπαλοι.

Μάντζιος vs Ράσταβατς: Εχουν παίξει 7 φορές αντίπαλοι. Τρεις νίκες έχει ο Μάντζιος, οι δύο σε παιχνίδια Αρης-Αστέρας Τρίπολης, με 1-0 και 2-0 την προηγούμενη σεζόν. Η άλλη νίκη είναι στο Πανιώνιος-Ξάνθη 1-0. Δύο νίκες έχει ο Ράσταβατς, μία ως προπονητής της Ξάνθης στο Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-2 και μία ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, στο Αστέρας Τρίπολης-Αρης 2-1. Δύο παιχνίδια μεταξύ τους έληξαν ισόπαλα. Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 1-1 και Αστέρας Τρίπολης-Αρης 1-1. 

Το παιχνίδι στη Σερβία 

Βλάνταν  Μιλόγεβιτς και Μίλαν Ράσταβατς θα παίξουν για πρώτη φορά αντίπαλοι στην Ελλάδα. Είχαν βρεθεί αντίπαλοι στη Σερβία, ο Μιλόγεβιτς ως προπονητής της Τσουκαρίτσκι και ο Ράσταβατς ως προπονητής της Ραντνίσκι Νις. Στις 18 Απριλίου 2015, Τσουκαρίτσκι-Ραντνίσκι Νις 1-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.