ΠΑΟΚ: Τα πρώτα “θέλω” του Λουτσέσκου

Η αναζήτηση πίσω από το “έχω ζητήσει σε δυο-τρεις θέσεις” του Λουτσέσκου για παίκτες σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος στον ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναφέρθηκε σε πολλά θέματα και έδωσε πολλές απαντήσεις στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την παρουσίασή του από τον ΠΑΟΚ, στην έναρξη της νέας συνεργασίας. 

Η συνέντευξη Τύπου κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και σε αυτή είπε αρκετά πράγματα και για το ρόστερ της ομάδας και τους παίκτες. 

Μία από τις ερωτήσεις προς τον Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να κάνει με τις μετεγγραφές

Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε την εξής απάντηση: “Έχουμε συζητήσει για την στρατηγική των μεταγραφών. Υπάρχουν και οι μέρες μέχρι την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, καθώς και το πρώτο της κομμάτι για να αξιολογήσουμε τους υπάρχοντες παίκτες. Έχω ζητήσει σε δυο-τρεις θέσεις. Δεν υστερούμε τόσο εκεί που έχω ζητήσει, αλλά θέλω να έχω επιλογές ώστε να υπάρχει ποικιλία και να πάρουμε κάτι διαφορετικό σε κάθε ματς”. 

Ο Λουτσέσκου δεν αναφέρθηκε σε θέσεις εκτός από τη θέση του τερματοφύλακα.

Εκεί ήταν ξεκάθαρος δείχνοντας την εκτίμηση που έχει και την εμπιστοσύνη σε Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς. Ήταν ξεκάθαρος ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται αλλαγή σε αυτή τη θέση. 

Επιθετικός 

Μένοντας στις δυό-τρεις θέσεις που αναφέρθηκε ο Λουτσέσκου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από αυτές και προτεραιότητα είναι η θέση του επιθετικού. Για τον Μάικλ Κρμέντσικ δεν είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί (ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε σχετικώς αλλά δεν το ξεκαθάρισε) ενώ αυτό το διάστημα ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι με την Εθνική Πολωνίας και θα χρειαστεί ξεκούραση όταν θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του μιας και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πάει σερί μετά το τέλος του Πρωταθλήματος. 

Πλάγιος μπακ 

Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, στο κέντρο των μετόπισθεν, Βαρέλα, Ινγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδης, Μιχάι γεμίζουν τις επιλογές του Λουτσέσκου.

Για τα άκρα, ο Βιεϊρίνια στην προηγούμενη θητεία του Λουτσέσκου έπαιζε αριστερός μπακ με καθοριστικό ρόλο από εκείνη τη θέση στις επιτυχίες του ΠΑΟΚ.

Βέβαια, ο Βιεϊρίνια ήταν καθοριστικός -επί Γκαρσία- και ως δεξιός αμυντικός στην τριάδα πίσω, τον σχηματισμό που είχε διαλέξει ο Γκαρσία στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος. Η σημείωση έχει να κάνει με το ότι ο Βιεϊρίνια είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις.

Αν πάρουμε όμως ως δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου χρησιμοποιούσε τον Βιεϊρίνια στα αριστερά, τότε ο ΠΑΟΚ βάζει σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος την απόκτηση ενός δεξιού μπακ. 

Εξτρέμ ή χαφ 

Στις θέσεις των χαφ, σε ό,τι αφορά στους αμυντικούς μέσους, υπάρχουν οι Αουγκούστο, Σβαμπ και Τσιγγάρας. Σε ρόλο μπροστά από αυτούς, ο Λουτσέσκου έδειξε την εκτίμησή του και σε Ελ Καντουρί και σε Μπίσεσβαρ. Τους υπολογίζει κανονικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ στην πορεία του καλοκαιριού δεν θα κινηθεί για χαφ. Η αναφορά γίνεται για την προτεραιότητα. 

Και βέβαια, στις πτέρυγες, ένας εξτρέμ είναι πάντα μέσα στα σχέδια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.