Match Center

Ολυμπιακός: 20 χρόνια σχολές ποδοσφαίρου (vids & pics)

Αποκλειστικό
Ο διευθυντής των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βασίλης Νάνος, μίλησε στο novasports.gr για τη συμπλήρωση 20 ετών από τη λειτουργία τους!

Η φετινή σεζόν αποτελεί ορόσημο για τον Ολυμπιακό, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολών του συλλόγου. Ένα καινοτόμο εγχείρημα στις αρχές της χιλιετίας που αγκαλιάστηκε από τους Έλληνες ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων σε όλη την επικράτεια και σταδιακά ξέφυγε από τα ελληνικά σύνορα με τεράστια επιτυχία. Πέρα από τη διείσδυση στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας, ο Ολυμπιακός έχει αποκομίσει τεράστια οφέλη σαν σύλλογος εκμεταλλευόμενος μια σειρά παικτών που ξεπήδησαν από την καρδιά του συλλόγου και επάνδρωσαν την ακαδημία, ενώ μερικοί έφτασαν στην πρώτη ομάδα!

Ο Ανδρούτσος και ο Μανθατης είναι παιδιά των ακαδημιών
που έφτασαν στην πρώτη ομάδα και εμπνέουν εκείνα των σχολών!

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τις σχολές του Ολυμπιακού και έφτασαν σε επαγγελματικό επίπεδο, ο Θανάσης Ανδρούτσος (σχολή Ρέντη) αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση, καθώς κατάφερε όχι μόνο να αγωνστεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά να φορέσει και το περιβραχιόνιο της! Οι υπόλοιποι είναι ο Πραξιτέλης Βούρος από τη σχολή Μυτιλήνης, ο Μανώλης Σιώπης από τη σχολή Αλεξανδρούπολης και ο Χρήστος Λιάτσος από τη σχολή Ρέντη. Όλοι τους παιδιά που έκαναν τη διαδρομή σχολή-ακαδημία- πρώτη ομάδα.Είναι ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί φάρο για τα παιδιά των σχολών. Ο διευθυντής των σχολών Βασίλης Νάνος μίλησε στο novasports.gr για τη συμπλήρωση 20 ετών από τη δημιουργία των σχολών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, το όραμα και τα μυστικά της επιτυχίας.

“Αγάπη και σκληρή δουλειά”

Το ταξίδι των σχολών ξεκίνησε από το μακρινό 2000 με το τμήμα της Μυτιλήνης να ειναι κυρίως ενεργό. Μάλιστα από τη σχολή του νησιού του βορειοδυτικού Αιγαίου ξεπήδησε ο Πραξιτέλης Βούρος, ο οποίος πραγματοποιεί καριέρα στη Super League.

Ο Πραξιτέλης Βούρος σε επίσκεψη του στη σχολή της Μυτιλήνης ως επαγγελματίας πια!

Ο Ολυμπιακός είναι πάντα κοντά στις ακαδημίες, μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων προς τους προπονητές, αλλά και με… δυνατές επισκέψεις που δίνουν κίνητρο στα παιδιά! Δείτε παρακάτω φωτογραφίες με τον Ζιοβάνι και τον Πέδρο Μαρτίνς ανάμεσα στα παιδιά των σχολών.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανάμεσα στα παιδιά της σχολής Θεσσαλονίκης.
Ο Ζιοβάνι δίνει κάτι από τη… μαγεία του στα παιδιά των σχολών.

Η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστη τη λειτουργία των σχολών, η οποία μέσω της υψηλής κατάρτισης του προσωπικού και των συνεργατών της βρήκε μονοπάτια για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε παιδιά και γονείς.

“Πρόκληση για εμάς η πανδημία”

Η δράση “A ball for all” για τα παιδιά με οπτική αναπηρία, είναι το “καμάρι” των σχολών στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης. Στόχος της δράσης στην οποία συμμετέχει ενεργά ο Ολυμπιακός μέσω της πρώτης ομάδας, της ακαδημίας και των σχολών, είναι να φτάσει μια μπάλα σε αυτά τα παιδιά.

Η πρώτη ομάδα στήριξε τη δράση “A ball for all” στο ματς απέναντι στον Άρη.

“Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο”

Το δίκτυο των σχολών του Ολυμπιακού συνεχώς μεγαλώνει και μετά το πέρασμα του εκτός των ελληνικών συνόρων έχει βαλθεί να ενσωματώσει ολοένα και περισσότερες χώρες και πόλεις στο πρόγραμμα του. Η αρχή έγινε το 2012 με το Σικάγο να χαράσσει το δρόμο που θα ακολουθούσαν στη συνέχεια πολλοί ακόμα. Το 2015 η σκυτάλη πέρασε στη δυτική ακτή και πιο συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια!

Ο εντυπωσιακός χάρτης των σχολών του Ολυμπιακού σε όλον τον κόσμο.

Μετά το Σικάγο και την Καλιφόρνια, ήταν η σειρά της Ουάσινγκτον το 2018. Το 2019 ο Ολυμπιακός είχε πλέον το δικό του έρεισμα και στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Μελβούρνη. Το 2020 αποτέλεσε το έτος με το άνοιγμα των περισσότερων σχολών του Ολυμπιακού στην ιστορία. Τέσσερις στο σύνολο, με την αρχή να γίνεται από τη βόρεια Ευρώπη και το Χάμαρο (Σουηδία) και να συνεχίζεται σε Ντουμπάι (ΗΑΕ), Τορόντο και Κίτσενερ (Καναδάς). Ο Βασίλης Νάνος μας μιλάει για τα σχέδια και τις φιλοδοξίες της διοίκησης των Πειραιωτών σχετικά με το δίκτυο των σχολών.

“Θέλουμε να είμαστε δίπλα στους ομογενείς”

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σχολές του Ολυμπιακού!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης