“Ήταν ευκαιρία να παίξουμε με τον Ολυμπιακό” (vid)

Ο Βιτσέντζο Μοντέλα μιλώντας στο novasports.gr είπε ότι θα ήθελε να είχε απέναντί του τον Ολυμπιακό την Κυριακή...

Αποστολή: Νίκος Γαβαλάς
Ο Βιτσέντζο Μοντέλα δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού της Κατάνιας με τη Μιλάτσο, την Κυριακή το βράδυ στο «Άντζελο Μασιμίνο». Ο 37χρονος τεχνικός (γεννημένος στις 18 Ιουνίου 1974) της ομάδας της Σικελίας, μιλώντας στο novasports.gr είπε ότι θα ήθελε να είχε απέναντί του τον Ολυμπιακό.

Στην ερώτηση για το αν ήταν και για τον ίδιο, αλλά και για την Κατάνια πρόβλημα η ακύρωση του φιλικού, ξεκαθάρισε: «Ήταν ένα πρόβλημα. Προετοιμαστήκαμε για ένα άλλο παιχνίδι, άλλου επιπέδου, διεθνές φιλικό. Θέλαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Θα θέλαμε να είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι».

Είναι λογικό… Διαφορετικά θα ήταν τα συμπεράσματα για τον Μοντέλα αν είχε απέναντί του την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Κι άλλα είναι αυτά που έβγαλε κόντρα σε μια ομάδα που δεν είναι απλώς της 4ης κατηγορίας της Ιταλίας, αλλά είναι και ένα σύνολο που τροφοδοτείται, εν πολλοίς, από παίκτες που ανήκουν στην Κατάνια.

Ο Μοντέλα είχε παραπάνω από έναν λόγους να θέλει απέναντί του, στο τερέν του «Αντζελο Μασιμίνο», τον Ολυμπιακό. Βλέπετε, για την Κατάνια, θ’ άνοιγε για πρώτη φορά η έδρα της σε φιλικό παιχνίδι μετά τα παιχνίδια που είχε δώσει σε Κύπρο και Ισπανία. Κι ο ίδιος είχε τη δική του αγωνία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του, μιας και ουσιαστικά είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνει -ως πρώτος προπονητής- σε ομάδα της Serie A.

Στις 9 του προηγούμενου Ιούνη (εννιά μέρες δηλαδή πριν τα 37α γενέθλιά του) ανακοινώθηκε επισήμως ως προπονητής της ομάδας της Σικελίας. Άφησε πίσω του τη Ρόμα, όπου -ως επιθετικός βεβαίως- αγωνίστηκε (σε δύο φάσεις) εννιά χρόνια συνολικά, «φορτώνοντας» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Με τον Μοντέλα, ως επιθετικό, συμβαίνει (για τους λάτρεις των στατιστικών) το εξής αξιοσημείωτο: στην Ιταλία υπάρχει ένα κλειστό «κλαμπ» από εννιά παίκτες οι οποίοι έχουν σημειώσει τουλάχιστον 50 γκολ με δύο διαφορετικές ομάδες στη Serie A. Ο Μοντέλα το έχει κάνει με τη Ρόμα και τη Σαμπντόρια και έτσι μπήκε στην ελίτ, όπου μεταξύ άλλων ανήκουν ο Μπέπε Σινιόρι και ο Πίπο Ινζάγκι . Όλα αυτά τα έχει πετύχει ως παίκτης.

Τώρα, ως προπονητής είναι στην αρχή του δρόμου. Ο βαθμός δυσκολίας αλλά και η αξιοπιστία των συμπερασμάτων ενός φιλικού κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας, θα του ήταν απολύτως απαραίτητα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το novasports.gr ζήτησε την εκτίμησή του για την πορεία που μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και εκτιμάει το υλικό των “ερυθρόλευκων”, ωστόσο κράτησε αποστάσεις. «Με όλο τον σεβασμό δεν θα ήθελα να πω κάτι για τον Ολυμπιακό και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή αυτό που με ενδιαφέρει είναι η δική μου ομάδα».

Στη Ρόμα έκανε την αρχή ως προπονητής, το καλοκαίρι του 2009, στην ομάδα νέων των «τζιαλορόσι». Και τον προηγούμενο Φεβρουάριο κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Διαδέχτηκε τον Κλαούντιο Ρανιέρι και, μεταξύ άλλων, τον προηγούμενο Μάρτιο πήρε και το πρώτο του… ρωμαϊκό ντέρμπι επί της Λάτσιο. Στη Ρόμα πάντως αυτή τη στιγμή, προπονητής είναι ο Λουίς Ενρίκε. Κι ο Μοντέλα είναι στην Κατάνια.

Σε κάποια στιγμή της συζήτησης μαζί του, του ζητάμε τη γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το μυαλό του πήγε κατευθείαν στα όσα αποκαλύφθηκαν με το στοίχημα, όπως έγινε και με την Ιταλία. Δεν δίστασε να πει ότι οι δύο χώρες είναι στην ίδια… βάρκα. «Από ό,τι έχω διαβάσει, χωρίς να ξέρω πολλές λεπτομέρειες, είμαστε στην ίδια βάρκα με το στοίχημα. Πρέπει να το ξεπεράσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.