Ατλέτικο Μαδ.-Αθλέτικ Μπιλ. 1-2: Τελικός για τα “λιοντάρια” με ανατροπή! (hls)

Οι Βάσκοι σε διάστημα 4 λεπτών ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και θέλουν να κάνουν το repeat στον τελικό της Κυριακής για το ισπανικό Super Cup απέναντι στη Ρεάλ.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν ορμητικά στην αναμέτρηση κι αφού ορθώς ακυρώθηκε για όφσαϊντ το γκολ του Ζοάο Φέλιξ στο 8ο δευτερόλεπτο, ο Πορτογάλος απείλησε στο 3′ για να έρθει μια δεύτερη ευκαιρία στο 6′ με τον Κορέα.

Στο ίδιο λεπτό η Ατλέτικο δικαίως διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Λεμάρ από τον Μπερενγκέρ. 

Η απάντηση των Βάσκων ήρθε στο 10′ με τον Όμπλακ να αρνείται το γκολ στον Ινιάκι Γουίλιαμς, ενώ στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κοντογκμπιά επί του Σανθέτ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το νωθρό πρώτο. Οι Μαδριλένοι είχαν την τύχη στο πλευρό τους, αφού στο 62′ ο Λεμάρ εκτέλεσε το 5ο κόρνερ, ο Ζοάο Φέλιξ έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και από την πλάτη του Ουνάι Σιμόν κατέληξε στα δίχτυα.

Όμως το μαδριλένικο προβάδισμα αφύπνισε τους κατόχους του τροπαίου, οι οποίοι έφτασαν στην ανατροπή: στο 77′ ισοφάρισαν με τον Άλβαρεθ και στο 81′ πήραν τη πρόκριση χάρη στο γκολ του Νίκο Γουίλιαμς, που είχε περάσει ως αλλαγή από τον Μαρθελίνο.

Στο 90+3′ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Χιμένες. 

Στον τελικό της Κυριακής κοντράρονται η Ρεάλ Μαδρίτης (11 φορές τροπαιούχος) και η Αθλέτικ με τρία Super Cup στο παλμαρέ της.

Ατλέτικο Μαδρίτης (5-3-2): Όμπλακ, Γιορέντε (46′ Λόντι), Βρσάλικο, Χιμένες, Ερμόσο, Καράσκο, Κοντογκμπιά (51′ Ντε Πολ), Κόκε (αρχ.) (84′ Ερέρα), Λεμάρ, Κορέα (71′ Σουάρες), Φέλιξ

Προπονητής: Ντιέγο Σιμεόνε

Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-4-2): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (75′ Μπερτσίτσε), Μπερενγκέρ (70′ Ν. Γουίλιαμς), Ντάνι Γκαρθία, Θάραγα (70′ Βέσγα), Μουνιαΐν (αρχ.), Ι. Γουίλιαμς, Σανθέτ (70′ Ραούλ Γκαρθία)

Προπονητής: Μαρθελίνο

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.