Αντρέα Πίρλο: «Ότι έχει γίνει, με βοήθησε να κοιτάξω το μέλλον…»

Ο Αντρέα Πίρλο πήγε από τα ψηλά στα… χαμηλά στην έως τώρα καριέρα του στην προπονητική. Πρώτος του αποτυχημένος σταθμός ήταν η Γιουβέντους, ακολούθησε η τουρκική Καραγκιουμρούκ και τώρα μετά από ένα διάστημα μάθησης, είναι έτοιμος να οδηγήσει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών την Σαμπντόρια.

Φαινόταν ότι ήταν μια κούρσα για δύο η δουλειά στην ομάδα της Σαμπντόρια, μεταξύ του Φάμπιο Γκρόσο και του Φραντσέσκο Φαριόλι, αλλά ο Πίρλο, μπήκε την τελευταία στιγμή στο παιχνίδι, για να κερδίσει τον ρόλο. Αντιπροσωπεύει την αρχή μιας νέας εποχής για την Σαμπντόρια, η οποία υποβιβάστηκε στη Serie B, αλλά σώθηκε από τη χρεοκοπία με την εξαγορά του Αντρέα Ραντριτσάνι.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τους ιδιοκτήτες των συλλόγων για αυτή τη μεγάλη ευκαιρία», είπε ο Πίρλο στη συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση του. «Για μένα, το να έχω την ευθύνη της Σαμπντόρια είναι σαν να προπονώ έναν σύλλογο της Serie A. Μεγάλωσα με τους θρύλους της ομάδας της Σαμπντόρια που κέρδισαν το Scudetto, τη φανέλα και ξέρω ότι το να παίζεις στο Marassi ήταν πάντα απόλαυση. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Το πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής ήταν εναντίον της Σαμπντόρια του Κλαούντιο Ρανιέρι, οπότε νιώθω ότι έκανα τον κύκλο μου».

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ SERIE A

Ο 44χρονος τεχνικός, άντεξε μόλις μία σεζόν στη Γιουβέντους το 2020-21, στη συνέχεια προσλήφθηκε για ένα χρόνο από την τουρκική ομάδα Φατίχ Καραγκιουμρούκ, σίγουρα έχει διανύσει μια περίεργη καριέρα. «Ήθελα να ξεκινήσω ξανά από τα κάτω στην Τουρκία και κάναμε καλή δουλειά εκεί, με βοήθησε να εξελιχθώ ως προπονητής. Τώρα είμαι πολύ πιο έμπειρος. Τώρα δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα πάμε κατευθείαν στη Serie A, αλλά αυτό πρέπει να είναι το όνειρο».

Ο Πίρλο ρωτήθηκε αν η δουλειά του στη Γιουβέντους υποτιμήθηκε, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η τελευταία φορά που οι «μπιανκονέρι» κέρδισαν τίτλους (Coppa Italia και Supercoppa Italiana).
«Δεν κοιτάζω το παρελθόν. Ότι έχει γίνει, με βοήθησε να κοιτάξω το μέλλον. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που έχω να κάνω με τη Σαμπντόρια».

Υπάρχει επίσης μια προσωπική πινελιά σε αυτόν τον ρόλο, καθώς ο Πίρλο επανενώνεται με τον πρώην συμπαίκτη του Φάμπιο Κουαλιαρέλα, ενώ ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο είναι προπονητής των αντιπάλων της πόλης, της Τζένοα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.