Αταλάντα και Μπέργκαμο: Το ξεχωριστό δέσιμο (pics & video)

Ο έντονος κοινωνικός ρόλος της ιταλικής ομάδας για τη δοκιμαζόμενη πόλη-έδρα της-Η δωρεά του Γκασπερίνι, η μπάλα του Ιλιτσιτς, το μήνυμα του Γκολίνι στα γενέθλιά του

Μόλις πριν λίγες μέρες ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, δώρισε 50.000 ευρώ στο νοσοκομείο Papa Giovanni XXIII του Μπέργκαμο. Η έδρα της ιταλικής ομάδας, το Μπέργκαμο, η πόλη του ιταλικού Βορρά που δοκιμάζεται. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές-τριες που δίνουν τις μάχες τους όλο αυτό το διάστημα με τον κορωνοϊό. Ο κόσμος που αναγνωρίζει τις τεράσιτες προσπάθειές τους και με πανό δηλώνει τη συμπαράστασή του. “Είστε οι ήρωές μας”. 

Και η Αταλάντα, οι δικοί της άνθρωποι να νιώθουν τον έντονο κοινωνικό ρόλο που παίζουν, το ακόμη πιο έντονο και ξεχωριστό “δέσιμο” με την πόλη τους. 

Η μπάλα του Ιλιτσιτς 

Μετά την πρόκριση απέναντι στη Βαλένθια (10/3), η φανέλα που κράτησε η ομάδα ήταν για το Μπέργκαμο με το #MolaMia από τον non mollare. Δεν τα παρατάμε. Δεν παραδινόμαστε.

Ο Δήμαρχος της ιταλικής πόλης, ο Τζόρτζιο Γκόρι, είχε κάνει σχτική ανάρτηση μετά την πρόκριση και είχε γράψει: “Ευχαριστούμε Αταλάντα για αυτή τη χαρά. Το είχαμε ανάγκη”.

Μετά, ο Ιλιτσιτς δώρισε την μπάλα εκείνου του αγώνα με τη Βαλένθια, εκείνου του αγώνα που ο ίδιος έβαλε 4 γκολ, στο νοσοκομείο. Η Αταλάντα επίσης είχε κάνει video για να παρακινήσει τον κόσμο να μένει στο σπίτι. 

Το τηλεοπτικό σποτ και ο έρανος 

Ο Γκασπερίνι έστειλε και μήνυμα μέσα από ένα τηλεοπτικό σποτ. “Κάνε κι εσύ δωρεά όπως και εγώ”, έλεγε στο τέλος έχοντας σημειώσει νωρίτερα πόσο σημαντικό είναι να μαζευτούν χρήματα ώστε να πάνε για ιατρικό εξοπλισμό.

Για μάσκες μιας χρήσης, σκουφάκια προστατευτικά, ποδιές και προστατευτικά γυαλιά. Κι ο Γκασπερίνι να σημειώνει: «Ετσι, είμαστε πραγματικά κοντά την πόλη μας “.

Γκολίνι: “Θα επιστρέψουμε στους ηλιόλουστους, φωτισμένους δρόμους των πόλεών μας”

Ο τερματοφύλακας της Αταλάντα, ο Πιερλουίτζι Γκολίνι είχε (18/3) γενέθλια και στο μήνυμα του ο 25χρονος δεν μπορούσε να μην αναφέρεται σε όλα όσα γίνονται.

Το μήνυμά του το συνόδευσε με ένα video από επίδειξη μαχητικών αεροσκαφών που βγάζουνε καπνούς στα χρήματα της ιταλικής σημαίας. Και να ακούγεται το “Nessun dorma” του Πουτσίνι. 

Και έγραψε: “Ευχαριστώ πολύ τον καθένα για τις πολλές ευχές που έλαβα και λαμβάνω. Αγαπώ βαθιά τη χώρα μου και αυτή την περίοδο αυτό που θέλω να κάνω είναι να ευχηθώ σε μένα, σε όλους να μείνουμε με θετική ενέργεια, ενωμένοι και να αγαπάμε τη ζωή”. Και συμπλήρωσε: “Με την ελπίδα ότι αυτή η μαύρη περίοδος θα περάσει το συντομότερο δυνατό και σύντομα θα επιστρέψουμε στους ηλιόλουστους, φωτισμένους δρόμους των πόλεών μας”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.