Μίλαν – Τζένοα 3-3: Ούτε τώρα! (highlights)

Συγκλονιστικό ματς στο «Τζουζέπε Μεάτσα»!

Τί κι αν σκόραρε τρις; Σε ματς για την 35η Αγωνιστική της Serie A, για έκτο διαδοχικό αγώνα η Μίλαν δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, ούτε απέναντι στην αδιάφορη Τζένοα μένοντας στο 3-3!

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 ο Στέφανο Πιόλι στην προσπάθειά του να επιστρέψουν οι Μιλανέζοι στις νίκες μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες. Σημαντικές οι επιστροφές για την αμυντική γραμμή των Τομόρι και Ερνάντεζ, σημαντικές όμως κι οι απουσίες των Μενιάν, Καλάμπρια, Μούσα, Γιόβτιτς και Λόφτους Τσικ.

Με 3–5–2 και πέντε σημαντικές απουσίες για την… αδιάφορη ομάδα του Αλεσάντρο Τζιλαρντίνο, από τη στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, με τους Μπάνι, Ματούρο, Μαλινόφσκι, Μεσίας αλλά και τον πρώτο σκόρερ της, τον Γκούντμουσον, που ταλαιπωρείται από ίωση, με συνέπεια να διατηρηθεί το επιθετικό δίδυμο Ρετέγκι – Εκουμπάν αλλά δίχως τον Ισλανδό πίσω τους.

Γκολ από τα… αποδυτήρια και ισοφάριση στο δρόμο προς αυτά…

Με στόχο να διατηρήσει την απόστασή της από την 3η της βαθμολογίας Γιουβέντους, μπήκε η Μίλαν στο ματς αλλά πολύ γρήγορα είδε τα – όποια – πλάνα της ν’ ανατρέπονται καθώς – μόλις – στο 3ο λεπτό ο Τομόρι ανέτρεψε τον Βολιάκο εντός περιοχής κι ο Ρετέγκι εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών για το 0-1 επιστρέφοντας στα γκολ μετά τον περασμένο Φλεβάρη.

Εξέλιξη που προσέδωσε πίεση στους γηπεδούχους επηρεάζοντας σημαντικά το παιχνίδι της ομάδας τους. Όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο η Τζένοα έδωσε μέτρα στο γήπεδο μαζεύοντας τις γραμμές της και καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας στα πέριξ της περιοχής της.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μίλαν βρήκε την πρώτη καλή στιγμή της στο 11’ με τον Πούλισικ να εκτελεί εντός περιοχής με φάλτσο και την μπάλα να σταματάει στην αριστερή δοκό της εστίας του Μαρτίνεθ με την επόμενη να καταγράφεται στο 24’ με ένα μακρινό και συνάμα άστοχο σουτ του Ρέιντερς.

Κάθε προσπάθεια ανάπτυξης των φιλοξενούμενων ήταν προσεκτική με έγνοια για την κάλυψη στα μετόιπισθεν, με τον Φρέντρουπ ν’ απειλεί στο 29’ με πλασέ εντός περιοχής που πέρασε εκτός εστίας.

Με τους οπαδούς των Μιλανέζων ν’ αποδοκιμάζουν την εικόνα της ομάδας τους, οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν αντίδραση με ένα εκρηκτικό δίλεπτο καταγράφοντας τρεις πολύ καλές στιγμές. Στο 38’ με κλέψιμο του Λεάο, παράλληλη προς την εστία κίνηση και σουτ που μπλόκαρε ο Ισπανός πορτιέρε της Τζένοα. Και δις στο 39’ με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή του Πούλισικ που ανάγκασε τον Μαρτίνεθ σε δύσκολη επέμβαση και στο ίδιο λεπτό, από το κόρνερ που προέκυψε ο Ερνάντεζ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με τον Μαρτίνεθ να του λέει «όχι», μπλοκάροντας πάνω στη γραμμή.

Ωστόσο, ό,τι δεν κατάφεραν οι «Ροσονέρι» σε όλο το 45έπτο το βρήκαν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τσουκουέζε να βγάζει γλυκιά σέντρα από δεξιά και τον Φλορένζι στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά να ισοφαρίζει πανηγυρίζοντας εξαλλα το πρώτο του γκολ στη σεζόν, επιστρέφοντας στο σκοράρισμα μετά από… 828 ημέρες!

Η Τζένοα τον… «χαβά» της…

Όλοι περίμεναν να δουν την ευνοϊκή επήρεια του γκολ της ισοφάρισης στο παιχνίδια των ποδοσφαιριστών του Στέφανο Πιόλι, όμως ο Εκουμπάν είχε διαφορετική άποψη. Ο Βολιάκο, που είχε κερδίσει το πέναλτι στο 3’, έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι κι ο Γκανέζος επιιθετικός με δυνατή κεφαλιά ανέκτησε το προβάδισμα στο 48’ «παγώνοντας» εκ νέου το «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Ωστόσο, αυτήν τη φορά οι γηπεδούχοι αποπειράθηκαν ν’ αντιδράσουν άμεσα με τον Τσουκουέζε στο 52’ να σκοράρει, όμως ήταν εκτεθειμένος και το γκολ σωστά δε μέτρησε. Με την πάροδο της ώρας το παιχνίδι «άνοιξε», οι ποδοσφαιριστές του Τζιλαρντίνο δοκίμασαν να προσεγγίσουν μαζικά την περιοχή του Σπορτιέλο και παρά λίγο να το «πληρώσουν» στο 64’, όταν σε αντεπίθεση ο Ερναντέζ μπήκε στην περιοχή, εκτέλεσε με δύναμη αλλά – και πάλι – ο Μαρτίνεθ ήταν σ’ ετοιμότητα.

Η πρώτη επέμβαση του Πιόλι στη ροή του αγώνα έφερε στο ματς τον Οκαφόρ αντί του Λεάο και δύο λεπτά μετά ο νεοεισελθών έκανε αισθητή την παρουσία του με εξαιρετικό γύρισμα προς τον Ζιρού και τον Γάλλο να εκτελεί κάκιστα σε τετ α τετ!

Η λύτρωση για τους Μιλανέζους ήρθε μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, από το 72’ μέχρι και το 75’, όταν – αρχικά – ο Γκάμπια σ’ εκτέλεση κόρνερ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους κερδίζοντας μια άπιαστη κεφαλιά για την ισοφάριση και τρία λεπτά μετά, ο Πούλισικ έβγαλε σέντρα ακριβείας από δεξιά προς τον Ζιρού με τον διεθνή Γάλλο επιθετικό να εκτελεί πάνω στην κίνηση για το 3-2!

Και πάλι όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Οι Γενοβέζοι αποδείχθηκαν πολύ «σκληροί» για να τα παρατήσουν και 87′ σε γύρισμα του Μαρτίν για τον Ρετέγκι, μπερδεύτηκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων με τον Τσιάο να βρίσκει την μπάλα πάνω στην κίνηση και να τη στέλνει στα δίχτυα για το τελικό 3-3! Αξίζει να σημειωθεί πως στο 87′ πέρασε ως αλλαγή ο 19χρονος Λαρισαίος μέσος, Χρήστος Παπαδόπουλος, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με την Κ19 της Τζένοα έχοντας 11 γκολ και 6 ασίστ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.