Οι 3+1 αλλαγές προπονητών μέχρι τώρα στην Ιταλία

Έχουμε συμπληρώσει αισίως τις 12 αγωνιστικές στη Serie A και βρισκόμαστε κοντά στην πρώτη μεγάλη αποχώρηση προπονητή τη φετινή χρονιά.

Ο Ρούντι Γκαρσία πρέπει να θεωρείται παρελθόν από τον πάγκο της Νάπολι, πληρώνοντας το μάρμαρο για τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις.

Με αφορμή, λοιπόν, τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Γάλλου τεχνικού από το πάγκο των “παρτενοπέι”, σας παρουσιάζουμε τις ομάδες που προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν.

  • Έμπολι: Πάολο ΖανέττιΑουρέλιο Αντρετσόλι

Η πρώτη ομάδα που προχώρησε σε αλλαγή προπονητή τη φετινή χρονιά ήταν η Έμπολι, και αν κρίνουμε από τα τελευταία της αποτελέσματα, μάλλον ήταν για καλό της.

Η ομάδα της ομώνυμης πόλης, έπειτα από μια άνετη παραμονή την περασμένη χρονιά, επέλεξε να διατηρήσει στην άκρη του πάγκου της τον Πάολο Ζανέττι. Τελικά, ο 40χρονος Ιταλός προπονητής δεν πρόλαβε να κλείσει μήνα στη νέα σεζόν. Η διοίκηση της Έμπολι αποφάσισε να τον απομακρύνει έπειτα από μόλις 4 παιχνίδια πρωταθλήματος, στα οποία γνώρισε ισάριθμες ήττες (η τελευταία το ταπεινωτικό 7-0 από τη Ρόμα), ενώ αποκλείστηκε από το 1ο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας από την ομάδα της Serie B Τσιταντέλα.

Ως αντικαταστάτης του επιλέχθηκε ο 70χρονος Αουρέλιο Αντρετσόλι, ο οποίος έχει δώσει νέα πνοή στην προσπάθεια της Έμπολι για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Με 8 ματς στο ενεργητικό του, η ομάδα έχει πετύχει 3 νίκες και 1 ισοπαλία σε 8 παιχνίδια, απολογισμός πολύ καλύτερος του προκατόχου του, ενώ μετά την τελευταία μεγάλη επικράτηση επί της Νάπολι με 1-0 μέσα στο “Ντιέγκο Μαραντόνα” βρέθηκε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

  • Σαλερνιτάνα: Πάουλο ΣόουζαΦιλίπο Ιντζάγκι

Επόμενος προπονητής που δεν πρόλαβε παρέλαση είναι ο “γνωστός” μας από το πέρασμά του ως παίκτης του Παναθηναϊκού Πάουλο Σόουζα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε τις τύχες της ομάδας από το Σαλέρνο το Φλεβάρη του 2023 και την οδήγησε στην ασφαλή παραμονή στη Serie A. Έτσι, ο σύλλογος τον εμπιστεύτηκε και τη φετινή σεζόν με στόχο και πάλι την παραμονή και, γιατί όχι, ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Βέβαια, η πραγματικότητα δε δικαίωσε τις προσδοκίες, με τη Σαλερνιτάνα να μένει χωρίς νίκη για τις πρώτες 8 αγωνιστικές, ούσα τελευταία του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 βαθμούς. Τελικά, 2 ήττες με “κάτω τα χέρια” από Ίντερ και Μόντσα (0-4 και 3-0 αντίστοιχα) αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα του Σόουζα στο πάγκο, με τον θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου και ανερχόμενο προπονητή Φιλίπο Ιντζάγκι να τον διαδέχεται.

Το δείγμα της θητείας του Πίπο ως προπονητής είναι ακόμα μικρό, πάντως η Σαλερνιτάνα δεν έχει ακόμα καταφέρει να γευτεί τη χαρά της πρώτης νίκης φέτος στο πρωτάθλημα, ενώ παραμένει ουραγός με μόλις 5 βαθμούς σε 12 αγωνιστικές και πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

  • Ουντινέζε: Αντρέα ΣότιλΓκαμπριέλε Κιόφι

Η τελευταία ομάδα μέχρι στιγμής που έχει αντικαταστήσει τον προπονητή της είναι η Ουντινέζε.

Η συμπαθέστατη ομάδα από το Ούντινε ξεκίνησε τη σεζόν με τον Αντρέα Σότιλ στο πάγκο. Ο 49χρονος Ιταλός βρισκόταν από πέρσι στην άκρη του πάγκου, οδηγώντας πέρσι την Ουντινέζε σε τροχιά Ευρώπης μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ. Τελικά συμβιβάστηκε με τη 12η θέση, μετά από μια φυσιολογική κάμψη στη φόρμα της. Φέτος, η πορεία της ομάδας ήταν αντιστρόφως ανάλογη της περσινής, με την Ουντινέζε να μην έχει πάρει το ροζ φύλλο αγώνα μετά τις 9 πρώτες αγωνιστικές, ούσα προ-τελευταία με 6 βαθμούς. Έτσι, ο Σότιλ απομακρύνθηκε και στη θέση του ήρθε ο Γκαμπριέλε Κιόφι.

Ο 48χρονος Ιταλός τεχνικός επέστρεψε στην ομάδα μετά από περίπου 1,5 χρόνο (είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη θητεία στην Ελλάς Βερόνα) και έχει προλάβει να καθίσει στο πάγκο σε 3 ματς. Στο ένα από αυτά η Ουντινέζε πανηγύρισε την πρώτη της νίκη φέτος με 1-0 μέσα στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 11 βαθμούς, έστω και οριακά πιο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

  • Νάπολι: Ρούντι ΓκαρσίαΙγκόρ Τούντορ(:)

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο το διαζύγιο μεταξύ της Νάπολι και του Ρούντι Γκαρσία.

Ο 59χρονος Γάλλος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά το πέρασμά του από τη Σαουδική Αραβία για να αναλάβει την πρωταθλήτρια Ιταλίας Νάπολι, μετά τη λύση της συνεργασίας της με τον Λουτσιάνο Σπάλετι. Η ξέφρενη πορεία που είδαμε πέρσι από την ομάδα του ιταλικού βορρά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια φέτος, με τους παρτενοπέι να αφήνουν πολλούς βαθμούς στα πρώτα παιχνίδια και να μένουν από νωρίς πίσω στην κούρσα για το πρωτάθλημα. Τελικά, αφορμή για το τέλος του με τη Νάπολι θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, η εντός έδρας ήττα της ομάδας με 1-0 απ΄την Έμπολι, ήττα που την αφήνει στο -10 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Πιθανός αντικαταστάτης του δείχνει να είναι ο επίσης “γνωστός” μας, αυτή τη φορά από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ. Ο Κροάτης τεχνικός είναι χωρίς ομάδα από τον Ιούνιο και το τέλος της συνεργασίας του με τη Μαρσέιγ, ενώ έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο της ιταλικής ομάδας, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες οπότε θα περιμένουμε να τις δούμε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.