Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για τον χαμό του Σουάρες

Ο Λουίς Σουάρες μέλος της Grande Inter της δεκαετίας του '60 έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 χρόνων.

Γεννημένος στην Λα Κορούνια το 1935 ο Λουίς Σουάρες έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 χρόνων μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Λουισίτο Σουάρες είναι ο μοναδικός Ισπανός που έχει κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα από το France Football.

Έκανε εντυπωσιακά πράγματα τόσο με την Μπαρτσελόνα όσο και με την Ίντερ η οποία τον απέκτησε μετά από απαίτηση του σπουδαίου κόουτς Χελένιο Χερέρα.

O “αρχιτέκτονας” όπως ήταν το προσωνύμιό του κατέκτησε τρόπαια τόσο με τους μπλαουγκράνα όσο και με τους νερατζούρι απλά με την Ίντερ, κατέκτησε τα πάντα, δύο κύπελλα πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, τρία πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα διηπειρωτικό.

Άλλες τρεις φορές ήταν στην πρώτη τριάδα την δεκαετία του ’60 για την Χρυσή Μπάλα ενώ με την Εθνική Ισπανίας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1964 και φυσική ήταν μέλος της καλύτερης ενδεκάδας του τουρνουά. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Σαμπντόρια πριν γίνει προπονητής.

Ο Μάσιμο Μοράτι θυμήθηκε τον Λουίς Σουάρες και την προσφορά τους στους νερατζούρι: “Μας βοήθησε να κάνουμε το βήμα παραπάνω σε ποιότητα, να κερδίσουμε πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκό και Διηπειρωτικά. Ήταν ολοκληρωμένος, ξεχωριστός, με τρομερή ποιότητα, έκανε μια εναέρια μεταβίβαση πενήντα μέτρων που δεν έχω δει ποτέ μου κανέναν να την κάνει από τότε. Αναλάμβανε ευθύνες και ήταν ένας σοβαρός άνθρωπος. Ήταν εξαιρετικός προπονητής, ο προπονητής μου και φίλος στο τέλος της καριέρας του. Δεν άφηνε ποτέ ανολοκλήρωτη την δουλειά του. Ήξερα ότι δεν είναι καλά. Έχασε την γυναίκα του πριν από δύο χρόνια και έμεινε μόνος. Χειροτέρεψε τις τελευταίες ημέρες και τώρα πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους τους νέους φίλους της Ίντερ ότι ήταν πάντα ένας άνθρωπος που έκανε το καλύτερο για αυτή την ομάδα. Ο Λουισίτο θα είναι για πάντα στο μυαλό μου”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.