Ντε Κετελάρε: Η εσωτερική μεταγραφή της Μίλαν

Ο νεαρός διεθνής Βέλγος θα κλείσει στόματα και η Μίλαν στοχεύει σε έναν διαφορετικό Ντε Κετελάρε στο δεύτερο μισό του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η Μίλαν στοχεύει να αναβιώσει την καριέρα του Σαρλ Ντεκετελάρε στο Σαν Σίρο με τον Στέφανο Πιόλι να επιβεβαιώνει ότι ο Βέλγος επιθετικός θα χρησιμοποιηθεί στην αιχμή του δόρατος στο δεύτερο μέρος της σεζόν στην Serie A. Ο Βέλγος διεθνής ήταν η μεγάλη καλοκαιρινή απόκτηση της Μίλαν, αλλά ο πρώην παίκτης της Μπριζ δεν κατόρθωσε να προσαρμοστεί άμεσα και απέτυχε να δικαιολογήσει το τίμημα των 35 εκατομμυρίων ευρώ, έχοντας μόλις μία ασίστ σε 18 εμφανίσεις και τελικά έχασε την θέση του στο βασικό σχήμα από τον Ισπανό Μπραχίμ Ντίαθ.

Οι τιφόζι αναρωτιούνται, γιατί δεν έχει παίξει περισσότερο.. Όσο και αν τα ταλέντα του είναι εμφανή, οι νεαροί παίκτες χρειάζονται κανονικό χρόνο παιχνιδιού για να αναπτυχθούν αποτελεσματικά και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Αν και δεν έχει βάλει φωτιά στον κόσμο για τη Μίλαν ακόμα, ο Πιόλι πρέπει τώρα να έχει περισσότερη υπομονή με τον Βέλγο και να του επιτρέψει μια καλή σειρά αγώνων για να διαμορφωθεί στην αρχική ενδεκάδα. Ο 21χρονος είναι ικανός να κερδίζει παιχνίδια μόνος του με την ικανότητά του να οδηγεί με τη μπάλα ανάμεσα στις γραμμές, καθώς και να παρέχει στους άλλους πίσω με το εξαιρετικό του εύρος πάσας. Η Μίλαν μπορεί να λάβει τα πλεονεκτήματα των ικανοτήτων του μόνο εάν επιτρέψει στον νεαρό παίκτη να τακτοποιηθεί, ώστε να αρχίσει να αισθάνεται άνετα και πιο σίγουρος στο στήσιμο των Ροσονέρι.

Ο προπονητής της Μίλαν Στέφανο Πιόλι και ο τεχνικός διευθυντής Πάολο Μαλντίνι, επανέλαβαν ότι δεν βιάζονται, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί σε μια νέα κουλτούρα, μια νέα χώρα, ένα καινούργιο πρωτάθλημα και έναν νέο, μεγάλο σύλλογο. Δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι τόσο ο Σάντρο Τονάλι, όσο και ο ΡάφαελΛεάο, είχαν μια «απογοητευτική» παρθενική σεζόν στο Μιλάνο, αλλά συνέχισαν να αισθάνονται την εμπιστοσύνη του συλλόγου, παρουσιάζοντας σταθερές βελτιώσεις τα επόμενα χρόνια.

Ο Πιόλι θα προσπαθήσει να κάνει αναπροσαρμογές, αλλάζοντας ρόλο σε κάποια παιχνίδια στο δεύτερο μέρος της σεζόν. Ο Ντε Κετελάρε υπέγραψε για να γίνει το νέο «No.10» της Μίλαν, ο επιθετικός μέσος που αγωνίζεται πίσω από έναν κλασικό σέντερ φορ. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κλαμπ Μπριζ, σημείωσε 16 γκολ σε 48 παιχνίδια παίζοντας ως σέντερ φορ, έναν ρόλο που μερικές φορές καλύπτει και με την εθνική του ομάδα.

Ο Πιόλι επιβεβαίωσε ότι θα δοκιμάσει τον Ντε Κετελαέρε στην κορυφή της επίθεσης, ειδικά απέναντι σε ομάδες που αμύνονται με πέντε παίκτες, προσπαθώντας να μην δώσει σημεία αναφοράς στους αντιπάλους του. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η νέα ευκαιρία να λάμψει μπορεί να είναι προ των πυλών, δεδομένου ότι ο Άντε Ρέμπιτς είναι ο μόνος που έχει την ικανότητα να παίξει σέντερ φορ αυτή τη στιγμή.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και ο Ντιβόκ Ορίγκι είναι τραυματίες, ο Όλιβερ Ζιρού θα επιστρέψει στο τέλος του μήνα μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και βρίσκεται σε άδεια. Ο επόμενος αντίπαλος της Μίλαν Σαλερνιτάνα χρησιμοποιεί σχηματισμό 3-5-2 που γίνεται 5-3-2 όταν η ομάδα αμύνεται. Είτε, μια καλή ή κακή εμφάνιση δεν θα καθορίσει την επιτυχία της περιόδου του νεαρού Βέλγου στη Μίλαν, αλλά η πιθανότητα να παίξει σε έναν νέο ρόλο σίγουρα θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες να αποδείξει ότι αυτοί που τον αμφισβητούν, κάνουν λάθος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.