Ίντερ: Όλο το παρασκήνιο της επιστροφής του Λουκάκου

Ο δικηγόρος του Ρομέλου Λουκάκου, Σεμπαστιάν Λεντούρ, παραδέχεται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της Τσέλσι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή του Βέλγου επιθετικού στην Ίντερ, καθώς οι υπεύθυνοι των «Nerazzurri» δεν είχαν καλές σχέσεις με τα στελέχη του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρομέλου Λουκάκου επέστρεψε στην Ίντερ ως δανεικός, δέκα μήνες μετά τη μετακίνησή του στην Τσέλσι αντί 113 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή αγοράς του υπό τον Τόμας Τούχελ, σημειώνοντας μόνο 15 γκολ σε 44 εμφανίσεις στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Ο Λεντούρ ανέλαβε τις συνομιλίες μεταξύ Τσέλσι και ίντερ, ενώ ο ατζέντης του Λουκάκου, Φεντερίκο Παστορέλο, παραδόξως δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.
«Ο Λουκάκου προτίμησε να μην εμπλακεί ο ατζέντης του (Παστορέλο) σε αυτό το θέμα, δεδομένου των στενών δεσμών του με την πρώην διοίκηση της Τσέλσι», είπε ο Λεντούρ στη βελγική εφημερίδα L’Avenir.
«Ο Ρομέλου δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση σχετικά με το μέλλον του ατζέντη του, αλλά δεν ήθελε να υπάρξει ο κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων στην προσπάθεια του παίκτη να επιστρέψει στην ομάδα του Μιλάνου.

Το ερώτημα ήταν: Πώς μπορεί ένας παίκτης που πουλήθηκε για περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ σε έναν σύλλογο να επιστρέψει στον ίδιο σύλλογο που λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να τον πάρει πίσω; Και, επιπλέον, πρέπει να ξέρετε ότι κατά τη διάρκεια της μεταγραφής πέρυσι, οι σχέσεις μεταξύ της πρώην διοίκησης της Τσέλσι και της διοίκησης της Ίντερ ήταν πολύ τεταμένες. Χωρίς την αλλαγή ιδιοκτησίας στην Τσέλσι, αμφιβάλλω πολύ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει αυτή η μεταγραφή».

Ο Λεντούρ ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι ο Βέλγος επιθετικός δεν θα είχε επιστρέψει στην Ίντερ χωρίς τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ίσως, ναι, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Ίσως θα είχαμε βρει μια λύση, αλλά θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο».
Πότε ξεκίνησε η διαπραγμάτευση; Είχε έρθει σε επαφή η Ίντερ με τον Λουκάκου μετά τη διάσημη συνέντευξή του τον Δεκέμβριο;
«Αυτή η συνέντευξη ήταν από καρδιάς και ίσως ήταν αμήχανη. Ήταν μια πρωτοβουλία που πήρε από μόνος του ο ποδοσφαιριστής και που πιθανότατα δεν θα το έκανε ξανά», παραδέχτηκε ο δικηγόρος του επιθετικού.

«Υπέφερε με τις συνέπειες για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς επιβάρυνε το καθημερινό εργασιακό του περιβάλλον. Γρήγορα όμως μου ξεκαθάρισε ότι, δεδομένων των 29 χρόνων του και του γεγονότος ότι βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, δεν είχε την πολυτέλεια να χάσει άλλη μια χρονιά. Δεν είναι μυστικό ότι δεν ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του. Αλλά οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν μόνο στο τέλος της σεζόν».
Πόσα θα κερδίσει ο Λουκάκου στην Ίντερ;
«Διάβασα ότι μείωσε τον μισθό του κατά το ένα τρίτο ή το μισό. Δεν είναι αλήθεια. Θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη Serie A. Και τα τρία μέρη έκαναν έξυπνες παραχωρήσεις. Η δουλειά μας ήταν να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τον πελάτη μου, όχι για την Τσέλσι ή την Ίντερ. Ο Ρομέλου πληρώνει εμάς, όχι τους συλλόγους».

Ο Λεντουρ επιβεβαίωσε ότι ο Λουκάκου είχε προτάσεις να φύγει οριστικά από την Τσέλσι, αλλά ήθελε μόνο να επιστρέψει στην Ίντερ. «Ενδιαφέρθηκαν μεγάλοι σύλλογοι των οποίων τα ονόματα δεν θα αναφέρω», είπε ο δικηγόρος του Λουκάκου.
«Μίλησε αρκετές φορές με τον προπονητή της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι – όπως είχε και με τον Κόντε πριν υπογράψει στην Ίντερ το 2019 – για να βεβαιωθεί ότι βρισκόμασταν στην ίδια σελίδα».

Η Ίντερ δεν έχει επιλογή να τον αποκτήσει με μόνιμη μεταγραφή. Έχει ήδη συζητήσει το μέλλον του; Τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι;
«Υπάρχουν ακόμη τρία χρόνια στο συμβόλαιό του. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει τίποτα γι’ αυτό το θέμα τώρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.