Αφένα-Γκιάν: Ο νέος Σάμουελ Ετό! (vid)

Ο Φέλιξ Αφένα-Γκιάν εντάχθηκε στην ακαδημία Νέων της Ρόμα μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά ο Ζοζέ Μουρίνιο, διέγνωσε γρήγορα το ταλέντο του νεαρού και ο 18χρονος τον δικαίωσε πολύ γρήγορα.

Ο Αφένα-Γκιάν ήρθε από τον πάγκο στο «Μαράσι» το απόγευμα της Κυριακής και με την ομάδα του να έχει «κολλήσει» στο 0-0, πέτυχε και τα δύο γκολ και χάρισε την πολύτιμη νίκη στους «τζιαλορόσι» με σκορ 2-0, με αντίπαλο τη Τζένοα.
Ήταν μόλις η τρίτη του εμφάνιση στη Serie A, καθώς έπαιξε επίσης ως αλλαγή απέναντι στην Κάλιαρι στις 27 Οκτωβρίου και απέναντι στη Μίλαν στις 31 Οκτωβρίου. Ο νεαρός Γκανέζος άφησε ήδη το στίγμα του με την ομάδα Primavera της Ρόμα αυτή τη σεζόν, βρίσκοντας δίχτυα έξι φορές σε μόλις πέντε παιχνίδια. Γεννημένος τον Ιανουάριο του 2003, έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο με μαθητές στη Γκάνα μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, όταν τον απέκτησε η Ρόμα μέσω της EurAfrica FC Academy.

Ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις ήταν το «κλειδί» για τη μετακίνηση του Αφένα-Γκιάν στην Ιταλία, καθώς εντυπωσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής scouting και έκλεισε το σπουδαίο αυτό ταλέντο, με τον Γκανέζο να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023.
Με τη σειρά του, ο Φέλιξ άδραξε την ευκαιρία να παίξει με τη φανέλα της Ρόμα, της οποίας έγινε οπαδός, όταν παρακολούθησε την επική επιστροφή της από την ήττα με 4-1 στον πρώτο αγώνα,, για να κερδίσει την Μπαρτσελόνα με 3-0 στον 2o προημιτελικό του Champions League τον Απρίλιο του 2018.

Μέσα σε μερικούς μήνες, είχε ήδη κάποιες προπονήσεις και συμμετοχές στις αποστολές με την πρώτη ομάδα υπό τον Πάουλο Φονσέκα, παρόλο που έπρεπε να περιμένει τον Μουρίνιο για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.
Ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Όλιβερ Άρθουρ, μίλησε στο Tele Radio Stereo για τον πελάτη του: «Χθες το βράδυ μετά το παιχνίδι με ευχαρίστησε για τη δουλειά μου. Λόγω της φυσικής του δομής, της δύναμης και της ταχύτητας του, ο Αφένα-Γκιάν μοιάζει με τον Ετό, αλλά πρέπει να περπατήσουμε προσεκτικά», πρόσθεσε ο Άρθουρ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.