Λουκάκου: “Στα υψηλότερα επίπεδα πλέον ο ρατσισμός”

Ο Ρομέλου Λουκάκου τόνισε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρουν μεγάλη ευθύνη για την κατακόρυφη αύξηση του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Ο Βέλγος επιθετικός της Ίντερ συμπλήρωσε πως τα ίδια τα social media θα πρέπει να λάβουν περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα κατά των ρατσιστών.

Χαρακτηριστικά, ο Λουκάκου δήλωσε στο “CNN”: “Πιστεύω ότι ο ρατσισμός στο ποδόσφαιρο είναι στο πιο ψηλό επίπεδο όλων των εποχών, λόγω και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι σαν τον Ανρί μπλοκάρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή είναι εύκολο, μπορείς να ακολουθήσεις εύκολα κάποιον. Οι εταιρείες των μέσων πρέπει να κάνουν περισσότερα για μένα. Για μένα, για να είμαι ειλικρινής, δε βλέπω πραγματικά κάποια πρόοδο. Βλέπω πολλές εκστρατείες και όλα τα συναφή, αλλά δεν υπάρχει πραγματική δράση μέχρι στιγμής”.

Στη συνέχεια, ο Βέλγος επιθετικός συμπλήρωσε: “Στην Ιταλία, όταν συνέβη σε μένα, έγινε κάτι πραγματικά επειδή η Serie A, επικοινώνησε κατευθείαν με εμένα και την ομάδα. Και εμείς βασικά προσπαθήσαμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους στην Ιταλία ότι δεν είναι καλό, επειδή η Ιταλία είναι μια όμορφη χώρα και με έχουν υποδεχθεί πραγματικά καλά όλοι, οι οπαδοί μας, αλλά και των άλλων ομάδων. Πιστεύω ότι όταν συνέβη αυτό, άλλαξε. Αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι λίγκες. Πρέπει να μιλήσουν στους παίκτες και να κάνουν δράσεις με τους παίκτες και τις ομάδες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης