Σίμι Νουάνκο: Το φως μέσα στο σκοτάδι

Μόλις έναν χρόνο μετά την επάνοδο της στη Serie A, η Κροτόνε ετοιμάζεται να «εγκαταλείψει» τους μεγάλους του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Με μόλις πέντε νίκες μέσα στη σεζόν η ομάδα της Καλάμπρια είναι καταδικασμένη σε υποβιβασμό, αλλά ένας ποδοσφαιριστής της, έχει «κλέψει» αναμφίβολα την παράσταση. Ο Σίμι Νουάνκο, απογοητευμένος από την πορεία της ομάδας του, αλλά υπερήφανος για τα προσωπικά του κατορθώματα. Με 19 γκολ βρίσκεται στην 3η θέση των σκόρερ στη Serie A, πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (27) και τον Ρομέλου Λουκάκου (21).

Αυτός ο αριθμός τερμάτων αποτελεί νέο ρεκόρ για Νιγηριανό ποδοσφαιριστή, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο 28χρονος φορ ξεπέρασε τον Γιακούμπου Αγιεκμπένι, ο οποίος είχε πετύχει 17 γκολ την περίοδο 2011-12 με τη Μπλάκμπερν στη Premier League. Τα 15 γκολ του Σίμι σε 19 εμφανίσεις στη Serie A από την αρχή της χρονιάς, αποτελούν το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ, καθώς βρίσκεται πίσω μόνο από τον Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα (21 γκολ σε 18 παιχνίδια) τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν (19 γκολ σε 14 παιχνίδια), και τον Αντρέ Σίλβα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16 γκολ σε 17 παιχνίδια).
Και τα ρεκόρ δεν τελειώνουν εδώ για τον πανύψηλο επιθετικό. Μέσα στον Μάρτιο έγινε μόλις ο 3ος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που πέτυχε γκολ σε 5 συνεχόμενες αγωνιστικές στη Serie A, μετά τον Λιβεριανό Τζορτζ Γουεά το 1996 και τον Σενεγαλέζο Κεϊτά Μπαλντέ το 2017.


Το 2018, ο προπονητής της Εθνικής Νιγηρίας, Γκέρνοτ Ρορ, προκάλεσε έντονη διαμάχη με την απόφαση του να συμπεριλάβει τον Σίμι στην 23αδα για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, χωρίς προηγουμένως να έχει παίξει καθόλου στα προκριματικά. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, ο 28χρονος επιθετικός έχει δείξει την ποιότητά του, παρόλο που δεν έχει παίξει για τους «Super Eagles» μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Μάλιστα προ ημερών ο Γερμανός τεχνικός προέτρεψε τον Σίμι να μεταγραφεί σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο το καλοκαίρι και φαίνεται ότι αυτή η ημέρα δεν θα αργήσει να έλθει. Ήδη σύμφωνα με τη Gazetta Dello Sport, οι δύο ομάδες της Γένοβας, η Σαμπντόρια και η Τζένοα, έχουν μπει στο «παιχνίδι» της απόκτησης του. Το στυλ του μπορεί να μην είναι το πιο ελκυστικό, αλλά είναι κλινικός στα τελειώματα του στο «κουτί» και έχει χάσει μόλις έξι σημαντικές ευκαιρίες μέσα στη σεζόν.

Αντίθετα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ρομέλου Λουκάκου, που είναι οι πρώτοι σκόρερ της Serie A αυτή τη σεζόν, έχουν χάσει 15 και 23 μεγάλες ευκαιρίες αντίστοιχα. Αν και τα γκολ του δεν βοήθησαν την Κροτόνε να αποφύγει τον υποβιβασμό, η πορεία του δεν έχει περάσει απαρατήρητη και μοιάζει πιο ώριμος πια για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.