Τενερίφη-Ζιρόνα 1-3: Επιστροφή στη La Liga για τους Καταλανούς! (hls)

Η Ζιρόνα ήταν η καλύτερη ομάδα στην αναμέτρηση στα Κανάρια Νησιά και δίκαια πήρε το τελευταίο εισιτήριο επιστρέφοντας στην ισπανική ελίτ ύστερα από 3 χρόνια.

Στο κατάμεστο “Ελιοδόρο” στην Τενερίφη, η Ζιρόνα ήταν εκείνη που πήρε εξ αρχής τον έλεγχο, ως συνέχεια του πρώτου τελικού προ εβδομάδος στο “Μοντιλίβι’, εκεί όπου κυριάρχησε δίχως πάντας να πετύχει γκολ.

Οι Καταλανοί απείλησαν κυρίως με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Σοριάνο να αρνείται το γκολ στον Σάιθ στο 40′, όμως στο 41′ δεν είχε απάντηση στο πέναλτι του Στουάνι (24 γκολ στη σεζόν), το οποίο κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι ύστερα από χέρι του Σέρχιο Γκονθάλεθ.

Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου μέρους οι νησιώτες πίεσαν και τελικώς ισοφάρισαν στο 59′ με το πρώτο γκολ στη σεζόν από τον Ρουίθ.

Ωστόσο οι Καταλανοί ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους, για να πετύχουν άλλα δύο γκολ, το πρώτο με τη συνδρομή της τύχης καθώς στο 68′ από τη σέντρα του Μπαένα, η μπάλα πηγαίνει στο σώμα του Λεόν και καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2.

Το εισιτήριο του προβιβασμού σφράγισε στο 80′ ο Μαρτίνεθ διαμορφώντας το τελικό 1-3, με τη Ζιρόνα να φτάνει στον προβιβασμό μετά από δύο αποτυχημένες παρουσίες στον τελικό των playoff το 2020 και το 2021.

Tενερίφη: Σοριάνο, Μουρ, Σ. Γκονθάλεθ (46′ Ρουίθ), Λεόν, Μελό (78′ Μουνιόθ), Μογιέχο, Κορεδέρα 81′ Μαρτίν), Σανθ (αρχ.), Μπερμέχο (65′ Θορίγια), Μ. Γκονθάλεθ (65′ Σασούα), Στουάνι

Προπονητής: Λουίς Μιγέλ Ραμίς

Ζιρόνα: Κάρλος, Χουάνπε, Μπουένο, Εσπινόσα, Μαρτίνεθ (90+1′ Ιθκέρδο), Μαρτίν (18′ Σάιθ, 84′ Σάντσεθ), Λοθάνο, Γαρθία, Φερνάντεθ, Μπαένα (90+1′ Τεράτς), Στουάνι (αρχ.) (85′ Μπούστος)

Προπονητής: Μίτσελ

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.