Σαμαράς: «Κορυφαίο ντέρμπι το Old Firm»

Ως ένα από τα καλύτερα ντέρμπι του κόσμου χαρακτήρισε αυτό ανάμεσα στην Σέλτικ και τους Ρέιντζερς, ο Γιώργος Σαμαράς.

Ως ένα από τα καλύτερα ντέρμπι του κόσμου χαρακτήρισε αυτό ανάμεσα στην Σέλτικ και τους Ρέιντζερς, ο Γιώργος Σαμαράς. Ο διεθνής επιθετικός των «καθολικών» τόνισε πως ο συγκεκριμένος αγώνας στην Σκωτία, δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά παίρνει χαρακτήρα κοινωνικού φαινομένου.

Αρχικά, ο Σαμαράς τόνισε στον σκωτσέζικο Τύπο: «Αυτό το παιχνίδι είναι το καλύτερο που μπορεί να παίξει κάποιος στη Σκωτία και πιθανώς σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο και για κάποιους είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Το Σέλτικ-Ρέιντζερς είναι μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ντέρμπι του κόσμου, μαζί με το Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ και το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα. Στην Ελλάδα έχουμε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που είναι μεγάλο παιχνίδι, αλλά αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Εδώ το Σέλτικ-Ρέιντζερς αφορά όλη την κοινωνία, αφού σε αυτό εμπλέκονται θρησκεία, πολιτική και όλα όσα μπορούν να έχουν ρόλο σε ένα ματς και να γεμίσουν με πάθος τους οπαδούς. Ξέρω πως τη Δευτέρα υπάρχει το ντέρμπι του Μάντσεστερ κι ακόμη έχω επικοινωνία με κάποιους φίλους από τη θητεία μου στη Σίτι, αλλά ακόμη κι αυτό το ματς δεν είναι μεγαλύτερο από το δικό μας».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα αυτών των αναμετρήσεων: «Θυμάμαι το περσινό 3-0, όχι μόνο επειδή νικήσαμε, αλλά γιατί έγινε κάτι που δεν μου είχε ξανασυμβεί ποτέ στο γήπεδο. Οι εκδηλώσεις των οπαδών τράβηξαν την προσοχή μου από το παιχνίδι. Έμεινα να κοιτάζω τις εξέδρες, παρότι εξελισσόταν το ματς. Ήταν για πολύ λίγη ώρα, αλλά δεν μου είχε ξανασυμβεί. Πάντα είναι συγκεντρωμένος στο ματς και προσπαθώ να αγνοώ ό,τι συμβαίνει τριγύρω μου, αλλά για πρώτη φορά έπιασα τον εαυτό μου να κοιτάζει στις εξέδρες. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και αυτό λέει τα πάντα για αυτά τα ντέρμπι».

Επίσης, ο Έλληνας επιθετικός μίλησε και για τη βαθμολογική διαφορά που χωρίζει την ομάδα του από τους Ρέιντζερς: «Όσο καιρό είμαι στη Σέλτικ ο τίτλος κρινόταν πάντα την τελευταία ή την προτελευταία αγωνιστική. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Θα προτιμούσα να υπήρχε περισσότερη αγωνία, αλλά σίγουρα προτιμώ να κατακτήσουμε τον τίτλο, όπως πέρυσι και δεν έχει σημασία αν θα είναι την τελευταία μέρα ή ένα μήνα πριν. Αυτό που μετρά είναι το τρόπαιο στο τέλος της σεζόν. Δεν έχει σημασία η διαφορά στη βαθμολογία. Εμείς οι παίκτες θέλουμε να το απολαύσουμε, να παίξουμε καλή μπάλα και να νικήσουμε».

Τέλος, μίλησε και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι μεγάλη υπόθεση για μας ότι ανατρέψαμε τόσο μεγάλη διαφορά και πήραμε το πρωτάθλημα. Τον Οκτώβριο όλοι έλεγαν ότι η Ρέιντζερς θα πάρει τον τίτλο. Όμως δείξαμε χαρακτήρα, κάναμε ένα σερί νικών και ανατρέψαμε τα πάντα χωρίς να μας βοηθήσει κανένας. Δεν με ενδιαφέρει αν αφαιρέθηκαν δέκα βαθμοί από τη Ρέιντζερς, καθώς ήμασταν ήδη μπροστά στη βαθμολογία όταν αυτό συνέβη. Δεν έχουμε τίποτα να αποδείξουμε. Τα καταφέραμε χωρίς τη διαφορά κανενός».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.