Άντερλεχτ: Τα ”μωρά” του Κομπανί

Η ομάδα του Βινσέν Κομπανί σφύζει από ζωή και είναι γεμάτη νιάτα και ταλέντο. Τα πιτσιρίκια της Άντερλεχτ αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο και το μέλλον τους ανήκει.

Η ομάδα του Βινσέν Κομπανί σφύζει από ζωή και είναι γεμάτη νιάτα και ταλέντο. Οι πιτσιρικάδες αποδίδουν όμορφο ποδόσφαιρο και το μέλλον τους ανήκει.

Ο Βινσέν Κομπανί κατάλαβε πως τα χρόνια του στο υψηλό επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου τελείωσαν και τον Μάιο του 2019 αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ήταν εύκολη, καθώς η μεγάλη και πρώτη του αγάπη τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες ώστε να του προσφέρει μια θέση. Η διοίκηση του έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκεται στον πάγκο, αλλά όποτε επιθυμεί να βοηθάει και ως ποδοσφαιριστής τους συμπαίκτες του. Το πείραμα απέτυχε και η ομάδα έκανε τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Το διπλό πόστο δεν κράτησε πολύ…Ο Βέλγος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και τον Αύγουστο του 2020 ανέλαβε εξολοκλήρου το δύσκολο έργο από τη θέση του προπονητή.

Ο σύλλογος έκανε ριζική αλλαγή το καλοκαίρι με 20 παίκτες να αποχωρούν από τις Βρυξέλλες και τα νιάτα να παίρνουν θέση στο ρόστερ. Η περσινή σεζόν σταμάτησε εν μέσω πανδημίας και ο Κομπανί είχε περισσότερο χρόνο να σχεδιάσει το μέλλον με τους πιτσιρικάδες του. Η ομάδα πανηγύρισε το τελευταίο της πρωτάθλημα το 2017 και για να επαναληφθεί χρειαζόταν πολλή δουλειά. Φυσικά ο Κομπανί δεν προσπάθησε να χτίσει ομάδα που θα χτυπήσει τον τίτλο με τα χρήματα που του παραχώρησε η διοίκηση για μεταγραφές, όμως με τις γνωριμίες και τις διασυνδέσεις του κοίταζε πάντα στο μέλλον…Χάρη στις επαφές του με το ”νησί”, κατόρθωσε να πάρει με τη μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι, τον 22χρονο Γερμανό επιθετικό Λούκας Ενμέτσα προκειμένου να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα και τα κατάφερε. Ήδη μετράει 12 γκολ και η παρουσία του είναι καταλυτική στην εφετινή πορεία.

Το μέλλον ανήκει στην Άντερλεχτ, παιδιά που βγήκαν από τις ακαδημίες και πλέον πρωταγωνιστούν στους αγωνιστικούς χώρους γνωρίζουν το σεβασμό από τους αντιπάλους και το Βέλγιο νιώθει περήφανο για το πρωτάθλημα του. Περισσότερο περήφανος νιώθει ο Κομπανί που τα σχέδια του γίνονται πράξη και τα μωρά του ωριμάζουν όσο περνάει ο καιρός.

Φρανσίς Αμούζου, 18 ετών, Χάνες Ντελκρουά, 21 ετών, Ανουάρ Αϊτ Ελ Χατζ, 18 ετών, Σαμπί Λοκονγκά, 21 ετών (αρχηγός), Μοχάμεντ Ντάουντα, 21 ετών, Γιάρι Βερσάρεν, 19 ετών, Κίλινα Σαρντελά, 18 ετών. Μερικά από τα φυντάνια που βγάζει και στηρίζει ο Κομπανί δίνοντας τους την ευκαιρία να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Κάποιοι θα πουληθούν αδρά στο εξωτερικό και η Άντερλεχτ θα καρπωθεί αξιοσέβαστα ποσά για να γεμίσει τα ταμεία της που το έχει τεράστια ανάγκη.

Για να είμαστε όμως και ρεαλιστές, η χρονιά δεν βγαίνει μονάχα με μικρούς. Χρειάζονται και πιο έμπειροι με αποτέλεσμα να έρθουν το χειμώνα ενισχύσεις. Δανεικός από τη Χόφενχαϊμ και κατευθείαν στην 11αδα ο Δανός εξτρέμ, Μπρουν Λάρσεν. Δανεικός από τη Σπόρτινγκ, παλιός παίκτης της Μπριζ, ο επίσης εξτρέμ, Αμπντουλάχ Ντιαμπί. Δανεικός από τη Ζάλτσμπουργκ, ο μέσος, Μαγίντ Ασιμέρου.

Παίκτες φεύγουν και παίκτες έρχονται, όμως η ιδέα παραμένει ίδια. Φιλοσοφία του Κομπανί είναι η στήριξη στα νέα παιδιά που αποτελούν το μέλλον. Υπήρξε και αυτός ποδοσφαιριστής και γνωρίζει καλά το αντικείμενο. Η Άντερλεχτ δεν θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος, μάλλον ούτε και του χρόνου. Η Μπριζ έχει καλύτερη, γεμάτη και έτοιμη ομάδα για να σαρώσει τους τίτλους. Το μέλλον όμως της ανήκει και προμηνύεται λαμπρό.

Η Άντερλεχτ πρόσφατα κατάφερε να περάσει από την έδρα της Γεκνκ (1-2) και να σκαρφαλώσει μόνη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Τα μωρά του Κομπανί έκαναν πάλι τη δουλειά τους και με ανατροπή έφυγαν με το ”διπλό”. Στο κύπελλο είναι μέσα και το διεκδικεί. Για Ευρώπη θα μιλήσουμε άλλη ώρα…Μέχρι τότε, το πρωτάθλημα των ταλέντων παρακολουθείτε αποκλειστικά στα κανάλια Novasports!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.