Η παραμυθένια εβδομάδα του Εσούγκου

Γενέθλια λίγες ημέρες πριν. Μόλις 16 ετών και 6 ημερών. Ο Ντάριο Εσούγκου έγραψε ιστορία και στο τέλος του αγώνα της Σπόρτιγκ με την Γκιμαράες ξέσπασε σε κλάματα. 

Φανταστείτε την σκηνή. 

Με το τέλος της σχολικής εβδομάδας καλείτε τους φίλους σπίτι. Έχετε γενέθλια και θα γίνετε 16 χρόνων. Δύο ημέρες μετά υπογράφετε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς σας στις ακαδημίες της οποίας βρίσκεστε από οκτώ ετών. 

Τρεις ημέρες μετά κάνετε προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Μια εβδομάδα μετά το πάρτυ κάνετε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα αντικαθιστώντας μάλιστα το είδωλό σας. Μια τρελή εβδομάδα τελειώνει με το σφύριγμα του διαιτητή. Δάκρυα στα μάτια. Πρώτη συνέντευξη… με δάκρυα στα μάτια και αυτή. 

Ντάριο Εσούγκου καλώς ήρθες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Ο 16χρονος κεντρικός μέσος έζησε ένα παραμύθι σε μια εβδομάδα που πολλοί παίκτες θα ήθελαν να ζήσουν αλλά… δεν.

Γονείς γεννημένοι στην Αγκόλα… ο Ζοάο και η Φλορίντα η οποία σοφά, όπως θα πει αμέτρητες φορές από εδώ και πέρα, απέρριψε την Μπενφίκα για να φορέσει ο γιός της τα λατρεμένα του λευκά και πράσινα των λιονταριών. 

Εκεί άλλωστε έπαιζε το είδωλό του ο Ζοάο Μάριο ο οποίος κατέκτησε το Euro 2016 με την Πορτογαλία όταν ο Ντάριο ήταν 11 ετών. Αυτόν αντικατέστησε στο 84ο λεπτό του αγώνα με την Γκιμαράες. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Η Σπόρτιγκ δεν έκανε περίπατο. Απέναντι στην Γκιμαράες το ματς ήταν στο εύθραυστο 1-0 και ο Ρούμπεν Αμορίμ τον εμπιστεύτηκε και δεν είναι ο πρώτος… λίγο πάνω από έναν χρόνο στην ηγεσία έχει βάλει επτά παίκτες από την ακαδημία στο γήπεδο.

Αν δεν το γνωρίζετε η Σπόρτιγκ είναι πρωτοπόρος στην Πορτογαλία, αήττητη και στο +10 από την Πόρτο που είναι στους οκτώ του Champions League. Ναι… καμιά φορά τα νιάτα μπορούν να φέρουν και αποτελέσματα. 

“Φυσικά και μου άρεσε η εμφάνιση του Εσούγκο, είναι μόλις 16  ετών. Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αλλά ήταν καλός. Είναι ένα μήνυμα στους υπόλοιπους. Όλοι μπορούν να έχουν την ευκαιρία τους. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αυτό είναι το μέλλον της Σπόρτιγκ. Έτσι πρέπει να πορευτούμε και ο Ντάριο είναι ένα ακόμη παράδειγμα” δήλωσε ο κόουτς μετά το ματς. 

Ο Εσούγκου την Δευτέρα πήγε σχολείο. Οι εφημερίδες ασχολήθηκαν με τους γονείς του και την καριέρα του. Το φτωχικό ξεκίνημα στην Σάντα Μαρία, στην Οντιβέλας. Τα μηνύματα που πήρε για το ντεμπούτο του από σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Είναι η είδηση, γυαλίζει στο μάτι ένας παίκτης που μπήκε στο γήπεδο για την Σπόρτιγκ ενάμισι χρόνο νεότερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Φυσικά και είναι ο νεότερος στην ιστορία του Πορτογαλικού ποδοσφαίρου που παίζει στην μεγάλη κατηγορία. Φυσικά δεν πρέπει να περιμένει ότι θα παίζει κάθε εβδομάδα. Φυσικά και πρέπει να δουλέψει. Το ρεκόρ άλλωστε το πήρε από τον Ζοέλσον Φερνάντες, έναν από τους επτά του Αμορίμ ο οποίος έπαιξε πέρσι τέσσερα ματς και φέτος… κανένα. 

“Δεν μπορώ να το περιγράψω. Μέχρι στιγμής κάθε μου ανάσα αφορούσε αυτή την στιγμή, ήταν το όνειρό μου. Είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να δουλέψω και να βοηθήσω την ομάδα. Είναι διαφορετικό το επίπεδο. Ευτυχώς όλοι με βοήθησαν και στάθηκα καλά” δήλωσε με δάκρυα στα μάτια στο τέλος του αγώνα ο Εσούγκου. 

Η δουλειά φυσικά και δεν τελείωσε για τον Εσούγκου ούτε το διάβασμα. Προφανώς είναι ταλαντούχος, προφανώς είναι νέος και το μόνο που έχει να κάνει πλέον είναι να ανοίξει τα φτερά του και το μέλλον του ανήκει. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.