Αφεντικό του Μάντσεστερ! (video)

Ο Γουέιν Ρούνι, με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο 78', σημείωσε το τέρμα της δεκαετίας και η Γιουνάιτεντ πέτυχε μια ακόμα νίκη (2-1) απέναντι στη... μισητή Σίτι!

Τέτοια γκολ έβαζε μόνο ο μεγάλος Πελέ. Ο Γουέιν Ρούνι, με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο 78ο λεπτό, σημείωσε το τέρμα της δεκαετίας και η Γιουνάιτεντ πέτυχε μια ακόμα νίκη απέναντι στη… μισητή Σίτι, υπογράφοντας με ηχηρό τρόπο πως παραμένει το αφεντικό του Μάντσεστερ!

Η Σίτι ξεκίνησε πιο δυνατά. Μόλις στο 4ο λεπτό αγκάλιασε το 0-1 όμως ο Σίλβα «σπατάλησε» μοναδική ευκαιρία. Η Γιουνάιτεντ απάντησε στο 10′ με το δυνατό σουτ του Νάνι όμως έκτοτε ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε σταδιακά. Οι δύο ομάδες έδειχναν να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους. Και εκεί που το 0-0 έμοιαζε ως το βέβαιο αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, ήρθε η καταπληκτική έμπνευση του… αγέραστου Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός με εξαιρετική μπαλιά στην κίνηση, τροφοδότησε τον Νάνι, εκείνος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα, άφησε πίσω του τον Σαμπαλέτα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους διάβολους» (43′).

Όπως ήταν λογικό, οι «Πολίτες» έπρεπε να πιέσουν στην επανάληψη. Ο Ρομπέρτο Μάντσίνι έριξε στη μάχη τον Ράιτ Φίλιπς και αργότερα και τον Τζέκο. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 61ο λεπτό και αφού η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Σίλβα και τους έκανε τα χατίρια, το ματς ήρθε και πάλι στα ίσια (1-1).

Ο Γουέιν Ρούνι όμως είχε διαφορετική γνώμη. Ηταν το 78ο λεπτό του μεγάλου ντέρμπι, όταν ο Νάνι σέντραρε από δεξιά και ο Άγγλος επιθετικός γύρισε για κλάσματα του δευτερολέπτου το χρόνο πίσω… Με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, σαν αυτά που έβαζε παλαιότερα μόνο ο μεγάλος Πελέ, ο Ρούνι σήκωσε στο πόδι το «Ολντ Τράφορντ» και ουσιαστικά χάρισε μια σπουδαία νίκη στη Γιουνάιτεντ, που δεν έχει ηττηθεί από την «αιώνια» αντίπαλο της τα τελευταία 3 χρόνια!

Η διαφορά πλέον από τη Σίτι ανέβηκε στους 8 βαθμούς ενώ μάλιστα οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν και ένα ματς λιγότερο. Ουσιαστικά η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι βγήκε εκτός τίτλου και η μόναδική που μπορεί να κυνηγήσει πια την πρωτοπόρο Γιουνάιτεντ, που οδεύει ολοταχώς προς την κούπα, είναι η Άρσεναλ.

Γήπεδο: “Ολντ Τράφορντ”
Η εξέλιξη του αγώνα
1′ Το μεγάλο ντέρμπι ξεκίνησε…
4′ Τέβες και Σίλβα άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα μέσα στην περιοχή όμως ο τελευταίος μέσα από τη μικρή περιοχή αστόχησε. Απίστευτη ευκαιρία για τη Σίτι!
10′ Δυνατό σουτ του Νάνι, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι
13′ Φάουλ από αριστερά για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα πέρασε από τον Εβρά, ο Τουρέ πήρε την κεφαλιά, άουτ
16′ Κάθετη του Σίλβα, σουτ του Τουρέ από πλάγια θέση δεξιά, ο πεσμένος στο έδαφος Βίντιτς σταμάτησε την μπάλα με το στήθος. Καλύτερη η Σίτι μέχρι τώρα…
19′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Κομπανί για μαρκάρισμα πάνω στον Ρούνι
25′ Χωρίς τη μεγάλη φάση ύστερα από το σουτ του Νάνι, με τις δύο ομάδες να έχουν «σφίξει» τις άμυνές τους
34′ Σέντρα του Γκιγκς από αριστερά, κεφαλιά του Φλέτσερ, μπλόκαρε σταθερά ο Χαρτ
36′ Σουτ του Νάνι έξω από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας της Σίτι
41′ 1-0 Μπαλιά του Γκιγκς στην κίνηση, ο Νάνι κατέβασε ωραία την μπάλα, έφυγε στην πλάτη του Ζαμπαλέτα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Γιουνάιτεντ
43′ Κίτρινη στον Μίλνερ για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γκιγκς

52′ Ο Σον Ράιτ Φίλιπς πέρασε στη θέση του Κολάροφ
56′ Προσποίηση του Σίλβα και σουτ από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε σταθερά ο Φαν ντερ Σαάρ
58′ Σουτ του Νάνι, άουτ
61′ Ο Τζέκο στη θέση του Μίλνερ
65′ 1-1 Συρτή σέντρα του Φίλιπς από δεξιά, γυριστό σουτ του Τζέκο μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Φαν ντερ Σαάρ και κατέληξε στα δίχτυα!
75′ Σουτ του Νάνι με το αριστερό έξω από την περιοχή, άουτ
78′ 2-1 Σέντρα του Νάνι από δεξιά, εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Ρούνι από το ύψος του πέναλτι η μπάλα στα δίχτυα! Μοναδικό γκολ για τη Γιουνάιτεντ
79′
Ο Κάρικ πέρασε στη θέση του Σκόουλς
88′ Κίτρινη κάρτα στον Γκιγκς για φάουλ πάνω στον Τέβες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Ο’ Σέι, Άντερσον (67′ Μπερμπάτοφ), Γκιγκς, Νάνι, Σκόουλς (79′ Κάρικ), Φλέτσερ, Ρούνεϊ
Στον πάγκο: Λίντεγκααρντ, Μπράουν, Ράφαελ, Όουεν, Ερνάντες.
Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Σαμπαλέτα, Κολάροφ (52′ Ράιτ Φίλιπς), Λέσκοτ, Μίλνερ (61′ Τζέκο), Μπάρι, Γ. Τουρέ, Τέβες
Στον πάγκο: Γκίβεν, Μπόατενγκ, Κ. Τουρέ, Βιεϊρά, Ζο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.