Στην Πρέμιερ Λιγκ η Κρίσταλ Πάλας

Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε, με 1-0 στην παράταση, της Γουότφορντ στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ στο «Ουέμπλεϊ», κι επέστρεψε έπειτα από οκτώ χρόνια στην Πρέμιερσιπ μετά το νικηφόρο τελικό του Λονδίνου.

Η Κρίσταλ Πάλας επικράτησε, με 1-0 στην παράταση, της Γουότφορντ στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ στο «Ουέμπλεϊ», κι επέστρεψε έπειτα από οκτώ χρόνια στην Πρέμιερσιπ μετά το νικηφόρο τελικό του Λονδίνου.

Στο τέλος της σεζόν 2004/2005 η Πάλας έχανε την κατηγορία, μόλις, για ένα βαθμό λιγότερο από τη Γουέστ Μπρομ. Υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ κι έκτοτε πέρασαν οκτώ χρόνια, ώστε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και η λονδρέζικη ομάδα να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Έτσι μετά τους Κάρντιφ και Χαλ, η Πάλας είναι ο τρίτος σύλλογος της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας που κέρδισε, φέτος, την άνοδο στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι ενδεκάδες και των δύο φιναλίστ έμοιαζαν αρκετά επιθετικές, στον τελικό των πλέι οφ του «Ουέμπλεϊ», που φιλοξένησε δεύτερο τελικό μέσα σε 48 ώρες μετά απ΄ αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές για Πάλας και Γουότφορντ, με το 90λεπτο να λήγει ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0). Μάλιστα, για την τελική νικήτρια το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, μια και χρειάστηκε στο 16΄ ν΄ αντικατασταθεί ο Ντιγκακόι, λόγω τραυματισμού, από τον Ο΄ Κίφι.

Ο Γόρδιος Δεσμός λύθηκε στο 105΄, όταν ο σούπερ σταρ της Πάλας, Βίλφριντ Ζάχα (ανήκει, πλέον, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κασέτι. Ένα λεπτό αργότερα (106΄) ο Κέβιν Φίλιπς σημείωσε ένα από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας του, νικώντας τον Αλμούνια. Με το τελικό 1-0 στα 120 λεπτά, η Κρίσταλ Πάλας πήρε τον τελικό, ανέβηκε, κι άφησε τη Γουότφορντ στην Τσάμπιονσιπ.

Ο Φίλιπς (μπήκε αλλαγή στο 64΄), που αγωνίστηκε στην ηττημένη του τελικού την τριετία 1994-1997, τον ερχόμενο Ιούλιο συμπληρώνει τα σαράντα του χρόνια. Ήταν ο τέταρτος τελικός πλέι οφ ανόδου και μάλιστα ο πρώτος νικηφόρος, με τον πρώην Άγγλο διεθνή επιθετικό να έχει χάσει τις προηγούμενες ανόδους. Σημειολογικά, ο Φίλιπς γεννήθηκε το 1973 τη χρονιά που η Κρίσταλ Πάλας υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την πρώτη τη τάξει κατηγορία στο Νησί. Σαράντα χρόνια μετά οι Λονδρέζοι ανέβηκαν με δικό του γκολ κι αναμένεται με την εξέλιξη αυτή να βάλουν στα ταμεία τους κοντά στα 120 εκατομμύρια ευρώ!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας (Ίαν Χόλογουεϊ / 4-5-1): Σπερόνι – Ουόρντ, Γκάμπιντον, Ντιλέινι, Μόξι – Ζάχα, Γέρντινακ, Γκάρβαν (83΄ Μόριτζ), Ντιγκακόι (16΄ Ο΄ Κίφι), Ουίλιαμς (64΄ Φίλιπς) – Ουίλμπραχαμ.
Γουότφορντ (Τζιανφράνκο Τζόλα / 4-4-2): Αλμούνια – Ντόιλι, Έκστραντ, Κασέτι, Ανία (85΄ Φορεστιέρι) – Σαλομπά (73΄ Μπατόκιο), Χογκ, Πούντιλ, Αμπντί – Ντίνι, Βίντρα (45΄ Γκέιγιο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.