Τέλος ο Μαντσίνι από τη Σίτι

Πέρσι στις 13 Μαϊου ο Ρομπέρτο Μαντίσι πανηγύριζε με τη Σίτι την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια. Ακριβώς ένα χρόνο μετά ο Ιταλός μαθαίνει ότι απομακρύνεται οριστικά από τη θέση του προπονητή της ομάδας του Μάντσεστερ.

Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή! Πέρσι στις 13 Μαϊου ο Ρομπέρτο Μαντίσι πανηγύριζε με τη Σίτι την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 44 χρόνια. Ακριβώς ένα χρόνο μετά ο Ιταλός μαθαίνει ότι απομακρύνεται οριστικά από τη θέση του προπονητή της ομάδας του Μάντσεστερ. 

Τη Δευτέρα το βράδυ η Σίτι ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Η διοίκηση των “πολιτών” χρεώνουν στον Μαντσίνι την κακή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά το χάσιμο του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, θα αυξήσει τον τραπεζικό λογαριασμό κατά 33 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο είναι το ποσό που μάλλον θα λάβει ως αποζημίωση, ενώ πλέον θα είναι ελεύθερος να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μονακό. Η ομάδα του Πριγκιπάτου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Μαντσίνι, τον οποίο μάλλον θα διαδεχθεί στην τεχνική ηγεσία της Σίτι, ο Πελεγκρίνι.

Ο Μαντσίνι σε 133 παιχνίδια πρωταθλήματος οδήγησε τη Σίτι σε 82 νίκες και 27 ισοπαλίες, ενώ 24 φορές η ομάδα του Μάντσεστερ γνώρισε την ήττα. Ετσι, το ποσοστό νικών του Ιταλού στο πρωτάθλημα σταματά το 61,6%, ενώ τα γκολ της Σίτι στην Πρέμιερ Λιγκ με τον Ιταλό στον πάγκο της ήταν 255 υπέρ και 110 κατά. 

Στα 3,5 χρόνια ο Μαντσίνι στη Σίτι πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενώ Κυπέλλου και ενός αγγλικού Σούπερ Καπ. Επίσης διαχειρίστηκε το ποσό των 330 εκ ευρώ για μετεγγραφές 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.