Νικολά Πεπέ: Θα κλείσει στόματα;

Αρτίστας της μπάλας, σε εξαιρετική ηλικία (25), αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα και σε μια από τις πιο εμπορικές ομάδες στον κόσμο. Αξίζει μια θέση στην Άρσεναλ;

Αρτίστας της μπάλας, σε εξαιρετική ηλικία (25), αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα και σε μια από τις πιο εμπορικές ομάδες στον κόσμο. Αξίζει μια θέση στην Άρσεναλ; Τον Αύγουστο του 2019, οι Λονδρέζοι θεώρησαν τεράστια επιτυχία που κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή ενός σπουδαίου ταλέντου από την Ακτή Ελεφαντοστού, βγάζοντας από τα ταμεία τους 72 εκατομμύρια λίρες.

Η διοίκηση έκανε την υπέρβαση σπάζοντας τα ταμεία με μια κίνηση που ξεπερνούσε τα χρήματα που δόθηκαν για τον Ομπαμεγιάνγκ λίγα χρόνια νωρίτερα.

Εντάξει σύμφωνοι, ο Πεπέ έχει πετύχει φέτος περισσότερα γκολ (8) απ’ όσα είχε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν (7) και μάλιστα έχει παίξει 48% λιγότερα λεπτά στο πρωτάθλημα. Σε όλες τις διοργανώσεις σκοράρει κάθε 136 λεπτά, το καλύτερο ποσοστό στην ομάδα μετά τους Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ και Σάκα. Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει βρει δίχτυα πέντε φορές (ασίστ δεν έχει), ενώ τα υπόλοιπα τρία γκολ επιτεύχθηκαν στους ομίλους του Europa League. Δεν φτάνει αυτό, ο Πεπέ είναι μεγάλο ταλέντο αλλά υπάρχει κίνδυνος να παραμείνει. Η Άρσεναλ επένδυσε πάνω του για να παίζει και όχι να μπαινοβγαίνει στην ενδεκάδα.

Στην τελευταία του σεζόν στη Βρετάνη με την φανέλα της Λιλ έβγαλε μάτια με 23 γκολ σε 42 συμμετοχές. Άλλο Ligue 1 και άλλο Πρέμιερ Λιγκ. Δεν υπάρχει αμφοβολία πως το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο και απαιτητικό. Στην Αγγλία πρέπει να ματώσεις για να καθιερωθείς και να σταθεροποιηθείς. Ο Πεπέ ούτε μάτωσε, ούτε μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα. Θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Κανένας δεν αμφισβητεί την ποδοσφαιρική του αξία, όμως μία παίζει, τρεις κάθεται.

Δεν πάει έτσι. Ο Αρτέτα στηρίζει τα νέα παιδιά.

Μπουκαγιό Σάκα, Σμιθ Ρόου, δύο τρανά παραδείγματα που με τον Ισπανό στο τιμόνι μπήκαν στην ομάδα, ψήθηκαν και εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους. Η Άρσεναλ δεν ξόδεψε ευρώ για να τους αποκτήσει. Δικά της παιδιά ήταν. Ο Αρτέτα στηρίζει τον Πεπέ αλλά δεν τον εμπιστεύεται. Μόλις πέντε φορές του έχει δώσει γεμάτο 90λεπτο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στα εύκολα και στους ομίλους του Europa League είχε καπαρωμένη θέση στο αρχικό σχήμα μέχρι να αρχίσουν τα δύσκολα απέναντι σε Μπενφίκα και Ολυμπιακό. Κόντρα στους Πορτογάλους έπαιξε συνολικά 13 λεπτά, ενώ με τον Ολυμπιακό σκάρτα 8 λεπτά ως αλλαγή. Ναι, τον στηρίζει αλλά δεν τον εμπιστεύεται απόλυτα. Τακτικά άλλοι συμπαίκτες του βοηθάνε περισσότερο από τον Ιβοριανό που δεν γνωρίζει πολύ καλά τη λέξη άμυνα.

Ο 25χρονος έχει δεχτεί και δέχεται σκληρή κριτική για την μέχρι τώρα παρουσία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να κλείσει στόματα με τις εμφανίσεις του που σιγά σιγά αρχίζουν να θυμίζουν τον πραγματικό Πεπέ. Σε μια δύσκολη ως κακή σεζόν για τους Λονδρέζους στο πρωτάθλημα, που όλοι οι ποδοσφαιριστές κρίνονται μα πάνω απ’ όλα ο Αρτέτα, ο Πεπέ έχει την ευκαιρία να φτιάξει την εικόνα του εφόσον και ο Ισπανός τον εμπιστευτεί λίγο παραπάνω. Τα νούμερα πάντως αποδεικνύουν πως όταν αρχίζει βασικός, υπάρχει αποτέλεσμα (28 γκολ – ασίστ σε 42 συμμετοχές στο αρχικό σχήμα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.