Γιούργκεν Κλοπ: Η μηχανή “αναγέννησης” ποδοσφαιριστών

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Γιούργκεν Κλοπ είναι ότι έχει τα προσόντα για να κάνει καλύτερο, εκτός από τον εαυτό του και τους ποδοσφαιριστές που πλαισιώνουν την ομάδα του. 

Το σημαντικότερο επίτευγμα του Γερμανού τεχνικού είναι η “αναγέννηση” της Λίβερπουλ, η οποία σταδιακά έπιασε την κορυφή. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2018-2019, ήταν μόνο η αρχή για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Την επόμενη χρονιά οι “κόκκινοι” σήκωσαν το Πρωτάθλημα Αγγλίας, ύστερα από 30 χρόνια. 

Μπορεί η αγωνιστική εικόνα του συλλόγου να είναι εξαιρετική, όμως σ’ αυτό ευθύνεται κυρίως, ο Κλοπ. Πιο συγκεκριμένα έχει καταφέρει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό των ποδοσφαιριστών του. Αυτό είναι φανερό τόσο από τις εμφανίσεις τους, οι οποίοι οδηγούν σε ανοδική πορεία της αξία τους. 

Μπορεί οι Μο Σαλάχ, Φιλίπε Κουτίνιο και Σάντιο Μανέ να μετακόμισαν στο Άνφιλντ, ωστόσο η αγωνιστική τους κατάσταση απογειώθηκε στην αγγλική ομάδα. Η φιλοσοφία του κόουτς είναι συνδεδεμένη με τη σκληρή δουλειά και την επιμονή. Αν ακολουθείς αυτό τον τρόπο είναι σίγουρο ότι κάποιες φορές θα αποτύχεις. Όμως μέσα από τα λάθη, μαθαίνεις και προσπαθείς να γίνεσαι όλο και καλύτερος. 

Μέχρι που κάποια στιγμή “αγγίζεις” το δικό σου ταβάνι, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να διατηρείς το υψηλό σου επίπεδο. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που είναι πιθανό να αποσυντονίσουν ένα παίκτη και να χάσει την εστίαση του στη δουλειά. Μια αλλαγή από την πλευρά του τεχνικού ίσως είναι μοιραία για την εικόνα τους ποδοσφαιριστή, εντός του γηπέδου. 

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο Αιγύπτιος “αποχαιρέτησε” τον Ιούνιο του 2017 την ιταλική Ρόμα για χάρη της Λίβερπουλ. Οι εμφανίσεις του με τους “τζιαλορόσι”, οδήγησαν τους “ρεντς” να τον εντάξουν στη μεταγραφική τους λίστα. Μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις, καθώς οι δύο πλευρές είχαν κάποια προβλήματα στο οικονομικό σκέλος, το οποίο αντιμετωπίστηκε και το τελικό deal έκλεισε στα 42 εκατομμύρια ευρώ. Ο 28χρονος επιθετικός δεν άργησε να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα και τρία χρόνια αργότερα έχει αγωνιστεί σε 81 παιχνίδια, ενώ έχει καταφέρει να σκοράρει 58 γκολ.

Τη σεζόν 2017-2018 αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της χρονιάς, αλλά και πρώτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος. Ένα χρόνο αργότερα σήκωσε την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα, αφού η Λίβερπουλ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα η πιο ιδιαίτερη στιγμή στη καριέρα του ήταν, όταν πανηγύρισε το πολυπόθητο τρόπαιο του αγγλικού πρωταθλήματος. 

Άξιο αναφοράς είναι η ανοδική πορεία της αξίας του, πλέον “αγγίζει” τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μια ομάδα για να τον αποκτήσει θα πρέπει να κάνει μια αρκετά υψηλή πρόταση. Σίγουρα όμως, οι ιθύνοντες του συλλόγου δύσκολα θα αφήσουν τον Σαλάχ να περάσει την πόρτα της εξόδου από το “Άνφιλντ”.

Σάντιο Μανέ

Εντάχθηκε στο ποδοσφαιρικό δυναμικό του κλαμπ το 2016. Είναι κάτοικος του Λίβερπουλ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια και οι επιτυχίες σε ομαδικό επίπεδο, αλλά και ατομικό είναι αρκετές. Ο 28χρονος “κούνησε” λευκό μαντήλι στο Σαουθάμπτον για χάρη της “κόκκινους” και όπως δείχνει η πορεία του έκανε την σωστή επιλογή. Η αγορά  του από τους “αγίους” κόστισε περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ. Αν μια ομάδα θέλει να εντάξει στο δυναμικό της, τον Μανέ θα πρέπει να προσφέρει στη Λίβερπουλ τουλάχιστον το ποσό των 120 εκατομμυρίων για να τον κάνει δικό της.

Το αγωνιστικό του κοντέρ έχει γράψει 96 εμφανίσεις και 47 γκολ, ενώ έχει βραβευτεί ως καλύτερος παίκτης και ήταν στη καλύτερη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2016-2017. 

Φιλίπε Κουτίνιο

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν ανήκει στη Λίβερπουλ πλέον, καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει από το κλαμπ το 2018 για τη Μπαρτσελόνα. Είναι ο άτυχος της υπόθεσης, γιατί έφυγε από την Αγγλία, προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το Τσάμπιονς ΛΙγκ τη χρονιά που οι “ρεντς” το κέρδισαν. Εκτός από αυτό στους “μπλαουγκράνα” δεν κατάφερε να ενσωματωθεί ποτέ, γιατί ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβλεπε στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Αντρέ Ινιέστα. Μια θέση που ο 28χρονος δεν μπόρεσε να ανταποδώσει και αργότερα έφυγε ως δανεικός για τη Μπάγερν Μονάχου. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου, ξόδεψε το ποσό των 9 εκατομμυρίων για να τον φέρει στο νησί. Στο σύλλογο έμεινε πέντε χρόνια, φόρεσε τη φανέλα 151 φορές και σκόραρε 41 γκολ. Όνειρο του ήταν να αγωνιστεί με τη φανέλα των “μπλαουγκράνα”. Η Μπαρτσελόνα βρήκε 145 εκατομμύρια λόγους και τον έκανε δικό της. Μια μεταγραφή, η οποία κόστισε μια περιουσία και ουσιαστικά δεν απέδωσε απολύτως τίποτα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.