Μαν. Σίτι: Η επόμενη στη λίστα

Μετά την αφαίρεση βαθμών της Νότιγχαμ Φόρεστ, αναμένεται η απόφαση της περίπτωσης της Μάντσεστερ Σίτι σχετικά με τις 115 παραβιάσεις των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR) που κατηγορείται.

Η Μάντσεστερ Σίτι κοντράρεται μαζί με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ για την μάχη του τίτλου στην Premier League. Ωστόσο οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR).


Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε η δεύτερη ομάδα στο νησί φέτος (μετά την Έβερτον) που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών (-4) για παραβίαση κέρδους και βιωσιμότητας της Premier League. Αυτό την ώθησε στη «ζώνη» του υποβιβασμού, έναν βαθμό μακριά από τις ασφαλείς θέσεις. Σχεδιάζει ωστόσο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, όπως έπραξε και η Έβερτον νωρίτερα στη σεζόν. Τα «ζαχαρωτά» είχαν αρχικά τιμωρηθεί με μείωση δέκα βαθμών, όμως μετά την έφεση η ποινή τους «έπεσε» στους έξι.


Η διοργανώτρια αρχή έχει ορίσει την 24η Μαΐου, πέντε ημέρες μετά το τέλος της σεζόν, ως καταλυτική ημερομηνία για τυχόν προσφυγές. Παράλληλα με την αφαίρεση βαθμών της Φόρεστ, η ομάδα του Μάντσεστερ αντιμετωπίζει 115 κατηγορίες για φερόμενη παραβίαση των κανόνων του πρωταθλήματος. Υποστηρίζεται πως η Σίτι έκανε περισσότερες από 100 παραβάσεις, αφού παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή τον Φεβρουάριο για παραβιάσεις μεταξύ του 2009 και 2018.


Υπάρχουν κατηγορίες για μη συνεργασία με την έρευνα της Premier League, μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς PSR και το πιο καταδικαστικό, μη αληθείς και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά του συλλόγου για εννέα χρόνια. Οι «πολίτες» έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια τς συγκεκριμένης περιόδου, κέρδισαν τρία πρωταθλήματα, τρία Λιγκ Καπ και ένα Κύπελλο Αγγλίας. Η Τσέλσι φέρεται επίσης να βρίσκεται υπό έρευνα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα απαγγελθούν κατηγορίες.


Εάν αποδειχθούν οι ισχυρισμοί, τότε οι πιθανές τιμωρίες είναι απίστευτα σοβαρές. Η ανεξάρτητη επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει αφαίρεση βαθμών ή ακόμα χειρότερα αποβολή από το πρωτάθλημα.


Η ακρόαση της Σίτι αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος, ώστε όλα να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της σεζόν 2024/25.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.