Λίβερπουλ: Η πρώτη… επέτειος του 7-0 (video)

Με αφορμή τον έναν χρόνο από το ιστορικό 7-0 της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ας θυμηθούμε όλα τα ρεκόρ που σημειώθηκαν εκείνο το βράδυ.

Η 5η Μαρτίου του 2023 έμεινε μια για πάντα στην ιστορία στην Premier League. Η Λίβερπουλ διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 7-0 και έγραψε μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας της. 

Με σκόρερ τους Χάκπο (2), Νούνιεζ (2), Σαλάχ (2) και Φιρμίνο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σκόρπισε στους… επτά ανέμους αυτή του Έρικ Τεν Χαχ και της εκμηδένισε, τότε, τις όποιες ελπίδες είχε να παλέψει για τον τίτλο μέχρι τέλους κόντρα σε Σίτι και Άρσεναλ

Δείτε αναλυτικά όλα τα ρεκόρ που σημειώθηκαν σε εκείνο το παιχνίδι: 

Η μεγαλύτερη ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από 92 χρόνια. 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν χάσει 7-0 άλλες τρεις φορές στην ιστορία τους από Μπλάκμπερν, Άστον Βίλα και Γουλβς. Η τελευταία από αυτές ήταν κόντρα στους «λύκους» τον Δεκέμβρη του 1931. Σαφώς το 7-0 κόντρα στη Λίβερπουλ αποτελεί τη μεγαλύτερη ήττα του συλλόγου στα χρόνια της Premier League. 

Η μεγαλύτερη νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στη Γιουνάιτεντ 

Το μακρινό 1895 η Λίβερπουλ είχε σκοράρει επτά γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τότε λεγόταν ακόμη Νιούτον Χιθ. Το παιχνίδι τότε είχε λήξει 7-1, οπότε το περσινό 7-0 αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλό της. 

Τα περισσότερα γκολ που έχει δεχθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα ημίχρονο 

Τα έξι γκολ που δέχθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο δεύτερο μέρος κόντρα στη Λίβερπουλ, αποτελούν τα περισσότερα στην ιστορία του συλλόγου σε ένα ημίχρονο. 

Το μεγαλύτερο εντός έδρας αήττητο σερί της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα χρόνια της Premier League 

Για έβδομο σερί παιχνίδι έμεινε αήττητη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ (πλέον μετράει οχτώ), που τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο εντός έδρας σερί της ιστορίας της στην Premier League κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους». 

Το μεγαλύτερο σερί χωρίς γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν για τέταρτο σερί παιχνίδι χωρίς γκολ (πλέον μετρούν πέντε) στο «Άνφιλντ» και τρέχουν το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας τους, χωρίς τέρμα στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου τους. 

Πρώτη φορά στον 21ο αιώνα τρεις παίκτες σκοράρουν δύο γκολ στο ίδιο παιχνίδι 

Κόντι Χάκπο, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντάργουιν Νούνιεζ έγιναν η πρώτη τριάδα παικτών που πετυχαίνει στο ίδιο ματς από δύο γκολ μέσα στον 21ο αιώνα. Οι τελευταίοι που είχαν πετύχει κάτι τέτοιο, ήταν οι Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, Άντι Κόουλ και Ντουάιτ Γιορκ το 1999, σε ένα ματς κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League

Με τα δύο του γκολ εκείνο το βράδυ ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα 129 με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Premier League και έγινε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας σε αυτήν, ξεπερνώντας τον Ρόμπι Φάουλερ (128). 

Ο Σαλάχ ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 

Τα δέκα γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 11 παιχνίδια, έφτασε ο Μοχάμεντ Σαλάχ και έπιασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Άλαν Σίρερ, που είχε σταματήσει στον ίδιο αριθμό τερμάτων ύστερα από 25 ματς. 

Η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Έρικ Τεν Χαχ 

Ο Έρικ Τεν Χαχ είχε ηττηθεί 7-1 ως προπονητής της Ουτρέχτης από την Αϊντχόφεν τον Σεπτέμβρη του 2017. Στο 481ο παιχνίδι της προπονητικής του καριέρας γνώρισε την ήττα (7-0) από τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, που αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη σε εύρος της καριέρας του. 

Τα περισσότερα γκολ που δέχεται ο Ντε Χέα σε ένα ματς στην καριέρα του 

Μετά από 578, τότε, ματς καριέρας ο Ντάβιντ Ντε Χέα, μάζεψε για πρώτη φορά επτά φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.