Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0: Τη σκόρπισε, τη διέσυρε και πέτυχε ρεκόρ (hls)

Η Λίβερπουλ μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι διασύροντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 7-0.

Χάκπο, Νούνιες και Σαλάχ πέτυχαν από δύο γκολ και Φιρμίνο άλλο ένα στην ευρύτερη νίκη που έχει επιτευχθεί στο συγκεκριμένο ζευγάρι μετά το 7-1 το 1895. Με τη νίκη αυτή το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ προσπέρασε τη Νιουκάστλ και πλέον απέχει μία νίκη από την τέταρτη θέση. 

Μπορεί η Λίβερπουλ να ήταν αυτή που είχε την κατοχή στα πρώτα… αναγνωριστικά λεπτά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άγγιξαν το 1-0 με το σουτ του Άντονι στο 9’. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με το άστοχο σουτ του Νούνιες λίγο πίσω από τη γραμμή της μικρής περιοχής. Ο τελευταίος ήταν πρωταγωνιστής και της μεγάλης ευκαιρίας της ομάδας του στο 23΄, αλλά αυτήν τη φορά ο Μαρτίνες με προβολή κράτησε ανέπαφη την εστία του Ντε Χέα. 

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Στο 25’ ο Μπρούνο Φερνάντες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά από το αριστερό δοκάρι και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Άλισον αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Ράσφορντ. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν, όμως σε αυτό το διάστημα επιτεύχθηκε το γκολ που έστειλε τη Λίβερπουλ στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ο Ρόμπερτσον έβγαλε την κάθετη μπαλιά και ο Χάκπο με έξοχο πλασέ από τα αριστερά της περιοχής έγραψε το 1-0. 

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε το δεύτερο, με τον Νούνιες να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά και να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων στο 47’. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Χάκπο με ωραίο πλασέ από τα δεξιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Ντε Χέα και έδωσε αέρα τριών τερμάτων στη Λίβερπουλ στο 50’. 

Ο Άλισον πήγε να κάνει την γκάφα του αγώνα στο 54’, όμως ο Μπρούνο Φερνάντες δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αντιπάλου του και δεν μπόρεσε να βάλει ξανά τη Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι του θετικού αποτελέσματος. Οι «Κόκκινοι» συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν στο 4-0, με τον Σαλάχ να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Ισπανό γκολκίπερ της Μάντσετσερ (66’). 

Το δοκάρι του Ράσφορντ δεν ήταν ικανό να ανακόψει τη φόρα των παικτών του Κλοπ, οι οποίοι έφτασαν στην επίτευξη και πέμπτου τέρματος. Ο Νούνιες με κεφαλιά στο 75’ διαμόρφωσε το 5-0, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λίβερπουλ, η οποία έφτασε και σε έκτο γκολ με τον Σαλάχ στο 82’. Ο Φιρμίνο έβαλε την υπογραφή του στην τελευταία του παράσταση σε ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ διαμορφώνοντας το τελικό και εμφατικό 7-0 στο 88’!

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ (85′ Τζόουνς), Φαμπίνιο (79′ Μίλνερ), Χέντερσον (79′ Mπάιτσετιτς), Σαλάχ, Χάκπο (79′ Φιρμίνο)), Νούνιες (78′ Ζότα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χάαγκ): Ντε Χέα, Νταλό, Βαράν, Μαρτίνες (77′ Μαλάσια), Σο, Κασεμίρο (77′ Σάμπιτσερ), Φρεντ (58′ ΜακΤόμινεϊ), Άντονι, Βέγκχορστ (58′ Γκαρνάτσο), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (85′ Ελάνγκα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.