Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-1 (0-0 κ.δ): Με ασίστ Τσιμίκα ο πρώτος τίτλος της χρονιάς! (highlights)

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά της παράτασης η Λίβερπουλ κατέκτησε το Carabao Cup με γκολ του Φαν Ντάικ στο 118', ύστερα από ασίστ του Τσιμίκα.

Το 10ο Carabao Cup στην ιστορία της έκανε δικό της η Λίβερπουλ μετά το 1-0 επί της Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ, το οποίο ήρθε στην παράταση έπειτα το 0-0 της κανονικής διάρκειας. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ έφτασαν στον πρώτο τίτλο της σεζόν χάρις το γκολ του Φαν Ντάικ στο 118’, ύστερα από την ασίστ του Τσιμίκα! Ο Έλληνας άσος εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ολλανδός με κεφαλιά έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του! Ήταν ένας φανταστικός τελικός με πολλές φάσεις και «τρελό» ρυθμό, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες…

Τα είχε όλα εκτός από γκολ… που να μετράει!

Εξαιρετικό ήταν το πρώτο μέρος του τελικού του Γουέμπλεϊ για το Carabao Cup. Μετά το αναγνωριστικό δεκάλεπτο οι δύο ομάδες άρχισαν να παράγουν φάσεις. Στο 14’ ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τη Λίβερπουλ, με τον Ντίας να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Πέτροβιτς να του λέει «όχι». Επτά λεπτά μετά ήταν η σειρά της Τσέλσι να φτάσει κοντά στο προβάδισμα, αλλά στη διπλή της στιγμή ο Κέλεχερ σταμάτησε τον Πάλμερ και εν συνεχεία ο Τζάκσον δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα από τα τάκλιν των αμυντικών.

Τρία λεπτά μετά έλαβε χώρα η φάση για την οποία ο Γιούργκεν Κλοπ ζήτησε την αποβολή του Καϊσέδο για μαρκάρισμα πάνω στον Χράφενμπερχ. Από αυτό ο Ολλανδός άσος αποχώρησε με φορείο λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, σε μία φάση που ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VAR βρήκαν κάτι το επιλήψιμο! Στο 32’ ο Στέρλινγκ σκόραρε για τους Λονδρέζους, με το τέρμα του να ακυρώνεται για οφσάιντ του Τζάκσον στην αρχή της φάσης.

Η Λίβερπουλ ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 35’ και στο 40’ έφτασε κοντά στο υπέρ της 1-0. Από σέντρα του Ρόμπερτσον ο Χάκπο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι του Πέτροβιτς. Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Μπράντλεϊ να φτάσει κοντά στο γκολ, δίχως να τα καταφέρει. Και ο ίδιος παίκτης στην τελευταία αξιόλογη στιγμή του ημιχρόνου είχε αψιμαχία με τον Τσίλγουελ, με τον Κάβαναγκ να τους δείχνει από μία κίτρινη κάρτα…

Και όμως δεν μπήκε γκολ… που να μετράει (ξανά) και πήγε στην παράταση!

Ίδια εικόνα είχε το ματς και στο δεύτερο μέρος, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να δημιουργούν εκατέρωθεν φάσεις. Στο 56’ ο Πάλμερ της Τσέλσι σούταρε από μακριά με την μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά μετά η Λίβερπουλ «απάντησε» με τον Έλιοτ, με τον Πέτροβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά και να κρατάει το 0-0!

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο Γουέμπλεϊ, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ κατάφεραν να σκοράρουν με κεφαλιά του Φαν Ντάικ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον. Όμως, ο διαιτητής πήγε στο VAR και εν τέλει δε μέτρησε το τέρμα του Ολλανδού για οφσάιντ στην αρχή της φάσης! Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο… ηρεμίας, με την επόμενη καλή στιγμή να έρχεται στο 70’, όταν ο Χάκπο από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ, όμως στάθηκαν άτυχοι. Ο Πάλμερ έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γκάλαχερ τελείωσε με τη μία την προσπάθεια, με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Κέλεχερ. Τυχερός ο γκολκίπερ των «κόκκινων», που έδειξε τα αντανακλαστικά του στο 86′. Στο τετ α τετ του με τον Γκάλαχερ βγήκε έγκαιρα και κράτησε τη «λευκή» ισοπαλία στην αναμέτρηση.

Στο 90+2′ έλαβε χώρα… τριπλή ευκαιρία για την Τσέλσι! Ενκουκού, τον Πάλμερ και Γκούστο αστόχησαν, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ από νέα παρέμβαση του Κέλεχερ. Έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση…

Τίτλος με ασίστ Τσιμίκα!

Επιθετικός μονόλογος της Λίβερπουλ ήταν το πρώτο μέρος της παράτασης στο Γουέμπλεϊ. Στο 93’ η κεφαλιά του Ντανς ανάγκασε τον Πέτροβιτς να… πετάξει στη γωνία του και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έξι λεπτά μετά ο Έλιοτ έπιασε το μονοκόμματο σουτ έπειτα τη σέντρα του Ντίας, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της Τσέλσι. Τέλος και ο Τσιμίκας που πέρασε στο παιχνίδι πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου απείλησε στο 100’, με το σουτ του να κοντράρει και να μην απειλεί τον γκολκίπερ των Λονδρέζων.

Εν αντιθέσει με την εκκίνηση στο έξτρα μισάωρο του αγώνα, το δεύτερο μισό του ήταν υποτονικό με τους δύο αντιπάλους να είναι εμφανώς κουρασμένοι από την υπερπροσπάθειά τους. Στο 111’ το σουτ του Μαντουέκε, κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Κέλεχερ, ενώ δύο λεπτά μετά ίδια κατάληξη είχε και εκείνο του Τσιμίκα. Με το ρολόι να δείχνει το 115οι «κόκκινοι» είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, αλλά η τύχη τους γύρισε και πάλι την πλάτη. Η κεφαλιά του Έλιοτ κατέληξε στο δοκάρι, με τον Ντανς στην επαναφορά να μην μπορεί να νικήσει τον Πέτροβιτς. Αυτό που δεν κατάφεραν οι δυο τους το πέτυχε ο Φαν Ντάικ στο 118’! Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ολλανδός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και σημείωσε το γκολ που έδωσε τον τίτλο στη Λίβερπουλ!

Η ταυτότητα του ματς:                                   

Τελικός Carabao Cup

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Διαιτητής: Κάβαναγκ

Κίτρινες: 45+3’ Τσίλγουελ, 120+2’ Πάλμερ – 45+3’ Μπράντλεϊ, 81’ Μακ Άλιστερ, 82’ Κονατέ, 107’ ΜακΚόνελ, 120+3’ Γκόμες

Σκόρερ: 118′ Φαν Ντάικ

Τσέλσι (Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Καϊσέδο, Τσίλγουελ (113’ Τσάλομπα), Κόλγουιλ, Ντισασί, Φερνάντες, Γκάλαχερ (97’ Μαντουέκε), Γκούστο, Τζάκσον (90’ Μούντρικ), Πάλμερ, Στέρλινγκ (66’ Ενκουκού)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Ντίας, Έλιοτ, Έντο, Χάκπο (87’ Ντανς), Χράφενμπερχ (28’ λ.τρ. Γκόμες), Κονατέ (106’ Κουάνσα), Μακ Άλιστερ (87’ ΜακΚόνελ), Ρόμπερτσον (87’ Τσιμίκας), Φαν Ντάικ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.