Μπρέντφορντ – Λίβερπουλ 1-4: Περίπατος στο Λονδίνο, αγωνία για Ζότα (highlights)

Εύκολο απόγευμα είχε η Λίβερπουλ στην 25η «στροφή» της Premier League, καθώς πέρασε... αέρας από το Λονδίνο, επικρατώντας 4-1 της Μπρέντφορντ, σε μία νίκη που επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Ζότα.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνιση της, όμως ήταν ουσιαστική. Τιμώρησε κάθε λάθος των γηπεδούχων και εν τέλει έφτασε σε μία άνετη επικράτηση, που την διατηρεί μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος στην επιστροφή του, μετά τον τραυματισμό του, είχε γκολ και ασίστ.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα στο 35ο λεπτό, όταν ο Ζότα με μία φοβερή κάθετη μεταβίβαση, έβγαλε τετ α τετ τον Ντάργουϊν Νούνιες, ο οποίος με καταπληκτική λόμπα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ που οι «Reds» δεν κατάφεραν να χαρούν ιδιαίτερα, αφού επτά λεπτά αργότερα ο Ντιόγο Ζότα τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο, προκαλώντας τεράστιας ανησυχία στις τάξεις της ομάδας του.

Η Λίβερπουλ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ και με το που επέστρεψε για το δεύτερο μέρος, φρόντισε να βάλεις γερές βάσεις για τη νίκη. Στο 55’ ο Σαλάχ (πήρε τη θέση του Ζότα) με φοβερή μπαλιά βρήκε τον ΜακΆλιστερ μέσα στην περιοχή και εκείνος, αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, πλάσαρε για το 0-2.

Ακολούθησαν μαζεμένες αλλαγές από τον Τόμας Φρανκ σε μία προσπάθεια να δει τη Μπρέντφορντ να βγάζει αντίδραση, όμως μάταια. Στο 68’ ο Σαλάχ κυνήγησε μια φαινομενικά χαμένη μπαλιά, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, πέτυχε το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ.

Η αντίδραση που ήθελε να δει ο Τόμας Φρανκ ήρθε καθυστερημένα, αφού ναι μεν η Μπρέντφορντ μείωσε σε 1-3 με γκολ του Τόνεϊ, όμως στην πραγματικότητα δεν είχε τον χρόνο (75’) για να βάλει πίεση στον αντίπαλο. Αντίθετα, η Λίβερπουλ στο 86’ πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Χάκπο να τιμωρεί ακόμη ένα αμυντικό λάθος του αντιπάλου, ενώ στις καθυστερήσεις άγγιξε το 5-1, όμως η κεφαλιά του Φαν Ντάικ σταμάτησε στο δοκάρι.

Έτσι, η ομάδα του Κλοπ πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στο Community Stadium και έφτασε τους 57 βαθμούς, παραμένοντας μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League. Τρίτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς για τη Μπρέντφορντ, που πλέον με 25 βαθμούς βρίσκεται στη 14η θέση.

Μπρέντφορντ (Τόμας Φρανκ): Φλέκεν, Κόλινς, Άγερ, Μι, Ρέρσλεφ (63′ Λιούις-Πότερ), Γένσεν (74′ Ντάμσγκααρντ), Νόργκαρντ (63′ Ονιέκα), Γιάνελτ, Ρεγκιλόν, Τόνεϊ, Μοπέ (63′ Γουίσα)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μακάλιστερ, Έντο, Τζόουνς (34′ Χράνφεμπερχ), Ζότα (44′ Σαλάχ), Νούνιες (46′ Χάκπο), Ντίας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.