Όουεν: «Θα πλήρωνα τα πάντα για να ξαναδει ο γιος μου»

Ο Μάικλ Όουεν, μίλησε στο BBC για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του γιου του.

Ο 17χρονος σήμερα Τζέιμς, γιος του κατόχου της Χρυσής Μπάλας του 2001, ήλπιζε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα με Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ και Εθνική Αγγλίας.

Ωστόσο, μία σοβαρή πάθηση, η νόσος Stargardt, γενετική διαταραχή που επηρεάζει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα, τον «χτύπησε» όταν ήταν 8 ετών.

Έτσι, ο νεαρός Όουεν (ο παππούς του οποίου ήταν επίσης ποδοσφαιριστής), παρ’ όλο που έδειχνε ταλέντο με την μπάλα, εμφανιζόταν σε κάποιες στιγμές να μην μπορεί να συντονιστεί με όσα γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο σπίτι ή στις διακοπές, ο πατέρας Όουεν, εκνευριζόταν με τον γιο του, γιατί κάθε φορά που πήγαινε να τον βγάλει φωτογραφία, αυτός κοίταζε στο πλάι του φακού, παρά απ’ ευθείας σε αυτόν.

Τελικά, η οικογένεια συγκλονίστηκε, όταν ο Τζέιμς διαγνώστηκε με τη νόσο. Πλέον, ο 17χρονος έχει χάσει μεγάλο μέρος της όρασής του.

«Αν μπορούσα να του δώσω τα μάτια μου και να ανταλλάξουμε, θα το έκανα. Θα πλήρωνα κάθε σεντ που έχω για να δει ξανά. Ήταν ένα τεράστιο πλήγμα όταν έγινε η διάγνωση. Ως γονιός, όλα θέλεις να είναι τέλεια, και είναι τέλειος, όμως ήταν μία θλιβερή στιγμή. Σκέφτεσαι το μέλλον. Θα είναι σε θέση να οδηγήσει, να δουλέψει; Όλα αυτά περνούν από το μυαλό σου. Αρχικά, ο μικρός δυσκολεύτηκε πολύ να καταλάβει τη διάγνωση, αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Είναι πολύ δυνατός νοητικά. Έχω τέσσερα παιδιά και αυτή τη στιγμή, αυτός για του οποίου το μέλλον ανησυχώ λιγότερο είναι ο Τζέιμς», είπε ο Όουεν.

Στο BBC μίλησε και ο γιος του, που ετοιμάζει μαζί με τον πατέρα του ντοκιμαντέρ με τίτλο Football is for Everyone, για το ταξίδι του με τη νόσο, αλλά και την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο για άτομα με μειωμένη όραση.

«Η όρασή μου είναι θολή. Έχω πρόβλημα να ξεχωρίσω χρώματα και διαφορετικά ήδη φωτός. Έχω όμως καλή περιφερειακή όραση. Θα καταλάβω τι χρώμα έχει η φανέλα του πατέρα μου, θα τον γνωρίσω από το χρώμα, όχι όμως από το πρόσωπό του. Χαίρομαι που συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο, έκανα προπονήσεις με την Αγγλία και μάλιστα πέτυχα και γκολ. Στη συνέχεια όμως έφαγα τρίπλα και έβαλα αυτογκόλ. Δεν ήταν και πολύ ωραία. Έχω ακόμα πολλά όνειρα».

Ο μικρός Όουεν, ετοιμάζεται για σπουδές στον τομέα των επιχειρήσεων και ο πατέρας του, που ασχολείται με τον χώρο των media, αλλά και με την εκτροφή αλόγων, έχει βρει ήδη τον διάδοχό του, όχι στο ποδόσφαιρο, αλλά στις μπίζνες:

«Όταν αποσυρθώ από τις δουλειές μου, σε 30 χρόνια, τότε ο Τζέιμς θα αναλάβει την ”οικογενειακή αυτοκρατορία”»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.