Αγγλία: Αυτή είναι η «βασίλισσα» των γκολ στις καθυστερήσεις!

Ποια είναι η ομάδα με τα περισσότερα νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις, στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ρολόι ξεπερνά το 90ό λεπτό και ο τέταρτος διαιτητής σηκώνει το «ταμπελάκι» με τις καθυστερήσεις. Η ομάδα σου είναι ισόπαλη και κυνηγά το νικητήριο γκολ. Αν τη λένε…Λίβερπουλ, μην ανησυχείς! Το πιθανότερο είναι ότι θα το πετύχει!

Υπερβολή; Όχι και τόσο. Οι «ρεντς», κατάφεραν να αποδράσουν το Σάββατο από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας, με τον Χάρβι Έλιοτ, να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και ανεβάζοντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έτσι, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, επέκτεινε το ρεκόρ της, καθώς είναι μακράν αυτή με τα περισσότερα νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις στα χρόνια της Premier League, από το 1992 και μετά.

Το γκολ του Έλιοτ, ήταν το 43ο τέρμα των «ρεντς» που έδωσε νίκη στα …χασομέρια, με την δεύτερη της σχετικής λίστας, Άρσεναλ, να είναι δεύτερη στη σχετική λίστα, με 32.

Ο Άγγλος μέσος, πέτυχε το 13ο νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις στη φετινή σεζόν συνολικά και δεύτερο μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, μετά από αυτό του Ντέκλαν Ράις, μεσοβδόμαδα για την Άρσεναλ κόντρα στη Λούτον (90+7′)!

Τα περισσότερα τέτοια γκολ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, από τους εν ενεργεία παίκτες του πρωταθλήματος (4), τα έχει πετύχει ο Μάρκους Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τελευταίο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, τον Ιανουάριο του 2022.

Τέσσερα νικητήρια στις καθυστερήσεις, είχαν σημειώσει επίσης οι Στίβεν Τζέραρντ, Ίαν Ράιτ, Κρίστιαν Μπεντέκε, Παπίς Σισέ και Σαντιό Μανέ. Από τρία έχουν οι Άλαν Σίρερ, Τιερί Ανρί, Μάικλ Όουεν, Ρόμπι Φάουλερ, Χάρι Κέιν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Στην αντίπερα όχθη, από τους τερματοφύλακες, τα περισσότερα τέτοια γκολ τα έχει δεχτεί ο Μπεν Φόστερ με 13! Στα 12 είναι οι Ντέιβιντ Τζέιμς και Τζο Χαρτ, στα 11 οι Μπραντ Φρίντελ και Λούκας Φαμπιάνσκι!

OΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

ΟμάδαΓκολ
Λίβερπουλ43
Άρσεναλ32
Τότεναμ31
Μάντσεστερ Γ.29
Τσέλσι26
Έβερτον24
Νιούκαστλ21
Μάντσεστερ Σίτι18
Άστον Βίλα17
Γουέστ Χαμ16

Το φετινό ρεκόρ της Άρσεναλ

Το νικητήριο γκολ του Ράις στο Κένιλγουορθ Ρόουντ, ήταν συνολικά το πέμπτο για την Άρσεναλ στις καθυστερήσεις μέσα στο 2023, απόλυτο ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ σε ένα ημερολογιακό έτος!

Ο Άγγλος μέσος μάλιστα, έχει πετύχει και τα δύο «τελευταία» των «κανονιέρηδων», αφού τους είχε χαρίσει έτσι τη νικη και τον περασμένο Σεπτέμβριο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2023

Ημερομηνία      Παίκτης               Αντίπαλος
22/1Ενκέτια               Μάντσεστερ Γ.
18/2Μαρτίνες (αυτογκόλ)Άστον Βίλα
4/3Νέλσον               Μπόρνμουθ
3/9Ράις      Μάντσεστερ Γ.
5/12Ράις      Λούτον

Η …πολύπαθη Τότεναμ

Η ομάδα που έχει ηττηθεί περισσότερες φορές στην Πρέμιερ Λιγκ από γκολ στις καθυστερήσεις είναι η Τότεναμ, που την «έπαθε» τελευταία φορά στις 11 Νοεμβρίου στην έδρα της Γουλβς, με το γκολ του Μάριο Λεμινά, να διαμορφώνει το τελικό 1-2, μετά το 1-1 του Σαράμπια, επίσης στις καθυστερήσεις!

H Πάλας, με το γκολ που δέχτηκε από τον Έλιοτ,μπήκε στο…Top 10 με 15 εις βάρος της γκολ στα «χασομέρια», ισοφαρίζοντας τη Λίβερπουλ, που υπέστη με ένα τέτοιο τέρμα τη μοναδική φετινή της ήττα, στην έδρα της Τότεναμ (αυτογκόλ Μάτιπ)!

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

                                                          Ομάδα       Γκολ
Τότεναμ              27
Άστον Βίλα24
Έβερτον              20
Φούλαμ              20
Γουέστ Χαμ20
Μάντσεστερ Σίτι19
Λέστερ17
Νιούκαστλ17
Γουλβς16
Λίβερπουλ/Κρ. Πάλας15

«Άνφιλντ» …μέχρι τέλους!

Οι παλιοί, έλεγαν ότι στο «Άνφιλντ», όταν η Λίβερπουλ δεν μπορεί να σκοράρει, τότε αναλαμβάνει δράση το Kοp, με την εξέδρα των φανατικών των «ρεντς» να …«ρουφάει την μπάλα» προς τα αντίπαλα δίχτυα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι αριθμοί, επιβεβαιώνουν του λόγου του αληθές, καθως η έδρα των «κόκκινων», έχει ζήσει τα περισσότερα νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, με τελευταίο αυτό του Ζότα τον περασμένο Απρίλιο στο «θρίλερ» με την Τότεναμ. Ακολουθεί το «Γκούντισον Παρκ» της Έβερτον, ενώ το «Έτιχαντ» της Σίτι, έχει ζήσει την απόλυτη τέτοια στιγμή, με το γκολ του Αγουέρο κόντρα στην ΚΠΡ το 2012, που της είχε χαρίσει το πρωτάθλημα.

TA ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

ΓήπεδοΓκολ
Άνφιλντ28
Γκούντισον Παρκ23
Έτιχαντ21
Σεντ Τζέιμς Παρκ21
Γουάιτ Χαρτ Λέιν19
Κρέιβεν Κότατζ18
Στάμφορντ Μπριτζ18
Βίλα Παρκ17
Ολντ Τράφορντ15
Έμιρεϊτς13

Fergie time ή μήπως …Wenger time;

Στα χρόνια που ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι καθυστερήσεις είχαν γίνει γνωστές ως …«Fergie time», με τους «κόκκινους διαβόλους» να πετυχαίνουν ουκ ολίγα γκολ υπό τον Σκωτσέζο, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα. Αποκορύφωμα όλων, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999, απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, με το νικητήριο γκολ ανατροπής από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στην Πρέμιερ Λιγκ πάντως, ο θρυλικός Σκωτσέζος, με 16 νικητήρια γκολ στις καθυστερήσεις, έχει μείνει λίγο πίσω στη λίστα. Σην κορυφή είναι ο Αρσέν Βενγκέρ με την Άρσεναλ, πλησιάζει ο Ντέιβιντ Μόγιες (πρόσφατα ο Σόουτσεκ του χάρισε τη νίκη με τέτοιο γκολ κόντρα στην Μπέρνλι), ενώ ο Κλοπ με το γκολ του Έλιοτ, ξεπέρασε τον Φέργκι και είναι πλέον στα 17.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι με τους νέους κανονισμούς και τα περισσότερα ματς πλέον να αγγίζουν τη διάρκεια των 100 λεπτών, θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα τέτοια τέρματα.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

ΠροπονητήςΓκολ
Αρσέν Βενγκέρ21
Ντέιβιντ Μόγιες20
Γιούργκεν Κλοπ17
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον16
Ζοσέ Μουρίνιο14
Μαουρίτσιο Ποτσετίνο10
Ράφαελ Μπενίτεθ10
Ρομπέρτο Μαρτίνεθ10
Ρόι Χότζσον10
Σαμ Άλαρνταϊς10


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.