Premier League: Ζωντανά οι διάλογοι VAR-διαιτητή

Το ενδεχόμενο να μεταδίδονται ζωντανά οι διάλογοι του διαιτητή με το VAR με τον διαιτητή φέρεται να εξετάζει η Premier League.

Τα όσα έγιναν στην πρόσφατη αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Λίβερπουλ φέρονται να έχουν αναγκάσει τους ιθύνοντες του αγγλικού πρωταθλήματος να εξετάσουν διάφορες λύσεις, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα. Μια από αυτές είναι και η απευθείας μετάδοση των όσων θα λέγονται ανάμεσα στον διαιτητή της αναμέτρησης και το VAR.

Ο γενικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας, Μαρκ Μπούλιγχαμ δήλωσε: «Συνήθως υπάρχει διχασμός στις συναντήσεις σχετικά με αυτό. Και πολύ συχνά ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και τους διαιτητές. Η άποψή μας, όσον αφορά το μάρκετινγκ και το εμπόριο, είναι ότι συνήθως η διαφάνεια είναι κάτι πολύ καλό και θέλουμε οι φίλαθλοι να ενημερώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης αποφάσεων θα συνεχίσει να τίθεται γιατί η μεγαλύτερη διαφάνεια θα δείξει πόσο δύσκολο είναι το έργο των διαιτητών, και αυτό έχει λειτουργήσει σε άλλα αθλήματα. Αλλά υπάρχει μια κατανοητή νευρικότητα μεταξύ άλλων ανθρώπων που πιστεύουν ότι η δουλειά του διαιτητή είναι αρκετά δύσκολη. Σε ένα τουρνουά υπάρχουν διαιτητές που μιλούν πολλές γλώσσες, επομένως δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι προτείνουν. Οπότε νομίζω ότι κάνουμε ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση ανακοινώνοντας την απόφασή μας και εξηγώντας γιατί πάρθηκε. Ας δούμε εάν αυτό μας επιτρέπει να προχωρήσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.