Συναλλαγές που κόβουν την ανάσα και σπάνε τα ρεκόρ στην Premier League! (vids)

Προσμονή τέλος! Η Premier League είναι έτοιμη να ξεκινήσει και όλος ο κόσμος περιμένει τη σέντρα στο, κατά πολλούς, κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου

Η νέα σεζόν φέρνει μαζί της έναν καταιγισμό μεταγραφών, καθώς οι σύλλογοι προσπαθούν να ενισχύσουν τις ομάδες τους με νέα ταλέντα και έμπειρα αστέρια για να διεκδικήσουν τη δόξα και την κυριαρχία στο γήπεδο.

Η μεταγραφική αγορά σφύζει από δραστηριότητα, με 101 αφίξεις και σχεδόν τις διπλάσιες αποχωρήσεις να αναστατώνουν το τοπίο του αγγλικού πρωταθλήματος. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ένα συνολικό… όργιο δαπανών ύψους 1.851.140.000 ευρώ για νέες προσθήκες, αναδεικνύοντας την έντονη αποφασιστικότητα των συλλόγων να εξασφαλίσουν παίκτες που πιστεύουν ότι θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, το καθαρό υπόλοιπο ανέρχεται σήμερα στο εντυπωσιακό ποσό των 891.700.000 €, γεγονός που δείχνει ότι οι σύλλογοι δεν κρατιούνται όταν πρόκειται να ξοδέψουν χρήματα για να αποκτήσουν κορυφαία ταλέντα.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές από τις αξιοσημείωτες μεταγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, χωρίς να συμπεριλάβουμε αυτή του Μοϊσές Καϊσέδο, ο οποίος αναμένεται να μετακομίσει από την Μπράιτον στη Λίβερπουλ με το ποσό ρεκόρ των 128,3 εκ. ευρώ. Αν και ο Γιούργκεν Κλοπ έχει προαναγγείλει τη μεταγραφή, αυτή δεν έχει επισημοποιηθεί μέχρι τη στιγμή που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές…

1. Ντέκλαν Ράις – Άρσεναλ (116,6 εκατ. ευρώ): Η Άρσεναλ προχώρησε σε μια ιστορική μεταγραφή αποκτώντας τον Άγγλο μέσο Ντέκλαν Ράις από τη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ έναντι του ιλιγγιώδους ποσού των 105 εκατομμυρίων λιρών (116,6 εκατομμύρια ευρώ) . Η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει 100 εκατομμύρια λίρες, συν 5 εκατομμύρια λίρες σε πρόσθετες παροχές, αποτελεί ρεκόρ για μεταγραφή μεταξύ δύο ομάδων στην Premier League. Ο Ράις, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ένταξή του στην Άρσεναλ, εξήρε την πορεία του συλλόγου και τον τρόπο παιχνιδιού του Μικέλ Αρτέτα . Ο 23χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών με οψιόν για έναν επιπλέον χρόνο. Η μεταγραφή αποτελεί μια σημαντική δήλωση προθέσεων από την Άρσεναλ, καθώς στοχεύει στην κορυφή!

2. Γιόσκο Γκβάρντιολ – Μάντσεστερ Σίτι (90 εκατ. ευρώ): Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μια δυναμική… δήλωση στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού με την απόκτηση του Κροάτη κεντρικού αμυντικού Γιόσκο Γκβάρντιολ από τη Λειψία. Η άφιξη του ταλαντούχου αμυντικού αναμένεται να ενισχύσει τα μετόπισθεν των πρωταθλητών και να προσφέρει πολύτιμες αμυντικές επιλογές. Η ισχυρή εναέρια παρουσία και η ψυχραιμία του με την μπάλα στα πόδια τον καθιστούν πολύτιμη προσθήκη για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

3. Ράσμους Χόιλουντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (75 εκατ. ευρώ): Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε μια σημαντική επένδυση με την απόκτηση του Δανού επιθετικού Ράσμους Χόιλουντ από την Αταλάντα. Τα τελειώματα και το εντυπωσιακό ρεκόρ τερμάτων του ταλαντούχου επιθετικού υπόσχονται να ενισχύσουν τις επιθετικές επιλογές της Γιουνάιτεντ. Η ικανότητα του Χόιλουντ να ηγείται της γραμμής και να αποτελεί συνδετικό κρίκο στο παιχνίδι, τον καθιστά μια συναρπαστική προοπτική για τους «Κόκκινους Διαβόλους».

4. Κάι Χάβερτς – Άρσεναλ (75 εκατ. ευρώ): Η απόκτηση του Γερμανού επιθετικού μέσου από την Τσέλσι, αποτελεί ακόμα μία κίνηση των «Κανονιέρηδων» που φανερώνει τους στόχους και τις προθέσεις για την κατάληψη του θρόνου του πρωταθλητή της Premier League. Οι τεχνικές ικανότητες, η διορατικότητα και η ικανότητα στο σκοράρισμα του Χάβερτζ τον καθιστούν ιδανικό για το στυλ παιχνιδιού της Άρσεναλ. Ο ταλαντούχος πλέι μέικερ αναμένεται να αποτελέσει βασικό στέλεχος της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα.

5. Ντομινίκ Σομποσλάι – Λίβερπουλ (70 εκατ. ευρώ): Η απόκτηση του Ούγγρου επιθετικού μέσου από τη Λειψία αποτελεί απόδειξη της φιλοδοξίας των “κόκκινων”. Οι ικανότητες του Σομποσλάι στις ντρίμπλες, το μακρινό σουτ και τη διορατικότητα για την κάθετη μπαλιά θα προσθέσουν μια άλλη διάσταση στο επιθετικό παιχνίδι της Λίβερπουλ. Η άφιξη του νεαρού αστέρα αναμένεται με ανυπομονησία από τους πιστούς του Άνφιλντ.

6. Μέισον Μάουντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (64,2 εκατ. ευρώ): Ακόμα μία σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία απέκτησε τον Άγγλο επιτελικό μέσο από την Τσέλσι. Ένας εργάτης στο γήπεδο με ευχέρεια στις πάσες και στο σκοράρισμα, στοιχεία που αναμένεται να τον καταστήσουν καθοριστικό παίκτη για τους “Κόκκινους Διαβόλους”. Ο Μάουντ μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις μέσα στο γήπεδο δίνοντας ακόμα περισσότερες λύσεις στον προπονητή του…

7. Σάντρο Τονάλι – Νιούκαστλ (64 εκατ. ευρώ): Ρεκόρ και για τη Νιούκαστλ στο μεταγραφικό παζάρι με την απόκτηση του Ιταλού αμυντικού μέσου Σάντρο Τονάλι από τη Μίλαν. Το εξαιρετικό μοίρασμα της μπάλας, η αμυντική οξυδέρκεια και η επιμονή του Τονάλι στη μεσαία γραμμή θα ενισχύσουν τη… ραχοκοκαλιά της Νιούκαστλ. Ο ταλαντούχος νεαρός γρήγορα αναμένεται να γίνει ο αγαπημένος των φιλάθλων στο Σεντ Τζέιμς Παρκ.

8. Κριστοφέρ Ενκουνκού – Τσέλσι (60 εκατ. ευρώ): Η Τσέλσι εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Γάλλου επιτελικού μέσου Κριστοφέρ Ενκουνκού από τη Λειψία. Το ταλέντο, το όραμα και η ικανότητα του Ενκουνκού να πετυχαίνει κρίσιμα γκολ θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιθετική δεινότητα της ομάδας του Λονδίνου. Η δημιουργικότητα και η ευελιξία του νεαρού πλέι μέικερ τον καθιστούν ζωτικής σημασίας περιουσιακό στοιχείο για τους “μπλε”. Ωστόσο ερωτηματικό πλέον αποτελεί πως θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του.

9. Μούσα Ντιαμπί – Άστον Βίλα (55 εκατ. ευρώ): Η Άστον Βίλα εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Γάλλου εξτρέμ Μούσα Ντιαμπί από την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η εκρηκτικότητά του, η εξαιρετική του ντρίμπλα και η ικανότητα να νικάει τους αμυντικούς στο ένας εναντίον ενός θα προσθέσει φρεσκάδα στο επιθετικό παιχνίδι της Βίλα. Η παρουσία του στο γήπεδο θα προσφέρει πλάτος στο σχηματισμό της ομάδας…

10. Αντρέ Ονάνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (52,5 εκατ. ευρώ): Το τμήμα τερματοφυλάκων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε σημαντική ενίσχυση με την απόκτηση του Καμερουνέζου γκολκίπερ Αντρέ Ονάνα από την Ίντερ Μιλάνου. Η ηγετική του προσωπικότητα και η ικανότητα να καθοδηγεί την άμυνα τον καθιστούν μια σημαντική προσθήκη στη  Γιουνάιτεντ.

11. Ματέους Κούνια – Γουλβς (50 εκατ. ευρώ): Η Γουλβς ενίσχυσε την επίθεσή της με την απόκτηση του Βραζιλιάνου. Η ικανότητα του Κούνια να παίζει σε όλη τη γραμμή κρούσης, σε συνδυασμό με το ταλέντο του και την εκτελεστική του δεινότητα, θα τον καταστήσουν βασικό παίκτη στο επιθετικό σχήμα της Γουλβς.

12. Τζέιμς Μάντισον – Τότεναμ (46 εκατ. ευρώ): Η απόκτηση του Άγγλου επιθετικού μέσου από τη Λέστερ προσθέτει δημιουργικότητα και απειλή για γκολ στη μεσαία γραμμή της. Η ικανότητα του Μάντισον στις κάθετες πάσες τον καθιστούν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για το επιθετικό στυλ παιχνιδιού των Σπερς.

13. Άξελ Ντισασί – Τσέλσι (45 εκατ. ευρώ): Ο αμυντικός ανασχηματισμός της Τσέλσι περιελάμβανε την απόκτηση του Γάλλου κεντρικού αμυντικού Άξελ Ντισασί από τη Μονακό. Η φυσική κατάσταση του Ντισασί, η αμυντική του τοποθέτηση και η ικανότητά του να κερδίζει τις εναέριες μονομαχίες θα τον καταστήσουν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τους “μπλε”.

14. Χάρβεϊ Μπαρνς – Νιούκαστλ (44 εκατ. ευρώ): Η Νιούκαστλ πρόσθεσε δύναμη πυρός στη γραμμή κρούσης της με την άφιξη του Άγγλου εξτρέμ από τη Λέστερ. Ο Μπαρνς ξεχώρισε στην προηγούμενη ομάδα του για τα τρεξίματα στα άκρα, για τη διαρκή απειλή για γκολ και φυσικά για τη δημιουργία παιχνιδιού από τα αριστερά. Για αυτούς τους λόγους οι «Ανθρακωρύχοι» δαπάνησαν 44 εκ. ευρώ προκειμένου να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. 

15. Αλέξις Μακ Άλιστερ – Λίβερπουλ (42 εκατ. ευρώ): Η μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με την απόκτηση του Αργεντινού μέσου από την Μπράιτον. Η ικανότητα του Αλέξις Μακ Άλιστερ να ελέγχει το παιχνίδι από το κέντρο και να δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ τον καθιστά πολύτιμη προσθήκη στην ομάδα της Λίβερπουλ. Ο Κλοπ ενίσχυσε το ρόστερ της ομάδας του με έναν παίκτη που βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η Αργεντινή να φτάσει στην κορυφή του κόσμου πριν λίγους μήνες, ενώ έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εκπληκτική πορεία της Μπράιτον στο περσινό πρωτάθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.