Είχε δίκιο ο Ποτσετίνο; Είναι η Τσέλσι η κορυφαία αγγλική ομάδα της 15ετίας;

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δυσαρέστησε τους παλιούς του φίλους στην Τότεναμ, όταν χαρακτήρισε τη νέα του ομάδα την Τσέλσι, ως την κορυφαία των τελευταίων 15 ετών στην Αγγλία. Είχε όμως δίκιος Ποια είναι η κορυφαία ομάδα στο νησί;

Δεν είναι εύκολο πράγμα να σε έχει πάει τελικό Champions League, τραβώντας σε από την αφάνεια χρόνων, να τον λατρεύεις κι ακόμα κι αν έχουν χωρίσει οι δρόμοι σας, να τον ακούς να αποθεώνει τους μισητούς αντιπάλους. Κάπως έτσι θα αισθανόταν κάθε φίλαθλος της Τότεναμ, ακούγοντας τις δηλώσεις του Ποτσετίνο, ο οποίος άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του στην Τσέλσι, τη χαρακτήρισε ως την κορυφαία αγγλική ομάδα των τελευταίων 15 ετών.

Είχε δίκιο όμως ο Αργεντινός τεχνικός; Είναι οι μπλε η πλέον επιτυχημένοι στο νησί; Αν ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς θα διαπιστώσουμε ότι αυτή του η ατάκα αν και πλησιάζει την αλήθεια, δεν είναι 100% αληθινή. Κι αυτό γιατί η Μάντσεστερ Σίτι, με το τρεμπλ που κατέκτησε φέτος ξεπέρασε την Τσέλσι και σε επίπεδο τίτλων είναι η ομάδα με τους περισσότερους τα τελευταία 15 χρόνια. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα έχει πάρει 7 πρωταθλήματα σε αυτό το διάστημα, 3 κύπελλα, 6 λιγκ καπ και με τη νίκη της απέναντι στην Ίντερ και το πρώτο Champions League της ιστορίας της έφτασε το μαγικό αριθμό 17, που την καθιστά την πλέον επιτυχημένη αγγλική ομάδα.

Την ίδια περίοδο η Τσέλσι σήκωσε 14 κύπελλα, 3 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 Champions League και 4 FA Cup. Οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις συνεχίστηκαν με 2 Europa League και 2 Club World Cup κι αν προσθέσουμε και το ταπεινό λιγκ καπ Αγγλίας, πάμε στους 14 τίτλους.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μετά την αποχώρηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δε βλέπει συχνά επιτυχίες, παρόλ’ αυτά έχει καταφέρει από τα 2008 κι έπειτα να μαζέψει 12 τρόπαια. Πήρε 4 πρωταθλήματα με το τελευταίο να είναι το 2013, 1 Champions League και 1 Club World Cup. Κατέκτησε επίσης το Europa League, ενώ εντός των συνόρων πανηγύρισε 4 λιγκ καπ και 1 FA Cup.

Όσον αφορά την πρώην ομάδα του Ποτσετίνο, την Τότεναμ, ακόμα περιμένει να τελειώσει η “ξηρασία”. Από το τελευταίο της τρόπαιο το 2008 όταν και σήκωσε το λιγκ καπ, δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο. Ίσως ο Ποστέκογλου αλλάξει τα δεδομένα,


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.