Παναθηναϊκός – Άρης 0-1: Αυτοκαταστροφικός (highlights)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει (0-1) από τον αδιάφορο βαθμολογικά Άρη στη Λεωφόρο και να «γκρεμίσει» τις ελπίδες τίτλου, που είχαν αναπτερωθεί μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ.

Το… κατάφεραν κι αυτό οι «πράσινοι»! Σε ένα παιχνίδι που η νίκη αποτελούσε μονόδρομο, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ώστε να παραμείνουν στη «μάχη» του τίτλου, έβαλαν τα «χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους». Ο Άρης με γκολ του Ζαμόρα από το 2’ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στα playoffs της Super League και ελαχιστοποίησε τις ελπίδες τίτλου του Παναθηναϊκού.

Έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Παναθηναϊκού με το τελευταίο σφύριγμα του Αγκάγιεφ, αφού είδαν την ομάδα τους να πετά στα σκουπίδια την ευκαιρία να πλησιάσει την πρωτοπόρο ΑΕΚ και να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Παρέμεινε στο -4 από την κορυφή το «τριφύλλι» και πλέον ισοβαθμεί στους 71 βαθμούς με τον ΠΑΟΚ.

Αιφνιδίασε ο Άρης, άνευρος ο Παναθηναϊκός

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Άρης στη Λεωφόρο, καθώς με τη συμπλήρωση 70 δευτερολέπτων άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια του Παναθηναϊκού. Σουλεϊμάνοφ και Μάνου Γκαρθία συνεργάστηκαν έξω από την περιοχή, ο Ισπανός «γέμισε» στο ύψος του πέναλτι και ο Ζαμόρα με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ένα γκολ, που όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέασε ψυχολογικά τους «πράσινους», αφού από πολύ νωρίς βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έψαξε γρήγορη αντίδραση και αμέσως ξεκίνησε να ασκεί πίεση στον Άρη. Απείλησε στο 8’ με κεφαλιά του Ούγκο, στο 11’ με πλασέ του Τσέριν και στο 16’ με μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Την ίδια στιγμή, οι Θεσσαλονικείς έψαχναν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» στην κόντρα και να εκμεταλλευτούν τους πολλούς ελεύθερους χώρους που είχε αφήσει ο Παναθηναϊκός. Στο 21’ ο Άρης βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε από λάθος του Ντραγκόφσκι, όμως το πλασέ του Ζαμόρα από απόσταση και προ κενής εστίας, απομάκρυνε ο Ούγκο.

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να βάλουν στην επιθετική τους λειτουργία ούτε τον Μπακασέτα, ούτε τον Ιωαννίδη. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις. Δύο κεφαλιές από Βέρμπιτς (24’) και Αράο (29’), που δεν ανησύχησαν τον Κουέστα ήταν οι καλύτερες στιγμές για τους γηπεδούχους μέχρι τη στιγμή που οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Αλλαγές, πίεση, αλλά τελικώς ήττα

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φατίχ Τερίμ έριξε στο παιχνίδι και δεύτερο επιθετικό (Σπόραρ), θέλοντας να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και ο Παναθηναϊκός να ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση. Ο Σλοβένος απείλησε στο 50’ με συρτό σουτ έξω από την περιοχή, όμως εκείνος που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν ο Άρης, δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ζαμόρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 54’ με προβολή του Σπόραρ, έπειτα από γύρισμα του Μλαντένοβιτς, όμως η ώρα περνούσε και η πίεση αυξανόταν, καθώς το γκολ ισοφάρισης που έψαχνε δεν ερχόταν. Ο Τερίμ έριξε και τρίτο σέντερ φορ (Γερεμέγεφ) στο παιχνίδι, ο Μάντζιος… απάντησε γυρίζοντας το σχηματισμό του Άρη σε 5-4-1 και με εξαίρεση ένα σουτ του Μπακασέτα (69’), το οποίο εξουδετέρωσε ο Κουέστα, το σκηνικό δεν άλλαξε.  

Οι «πράσινοι» ναι μεν είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως τους έλειπε η φαντασία και ο τρόπος να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Ο Άρης ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στην πίεση και με εξαίρεση ένα αδύναμο σουτ του Ιωαννίδη στο 86’, δεν απειλήθηκε από τον Παναθηναϊκό, φεύγοντας από τη Λεωφόρο με τη δεύτερη νίκη του στα φετινά playoffs της Super League.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Ούγκο (79′ Βαγιαννίδης), Αράο, Τσέριν (79′ Τζούρισιτς), Βιλένα (63′ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46′ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46′ Σπόραρ), Ιωαννίδης.
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Πέρεθ, Ζέκα, Παλάσιος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ (72′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (72′ Φετφατζίδης), Σαβέριο (59′ Τζούρασεκ), Μάνου Γκαρθία (59′ Ρόουζ), Ζαμόρα (66′ Μορόν).
Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ανσαριφάρντ, Φεράρι, Παναγίδης.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ
Βοηθοί: Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ, Ακίφ Εμιράλι
Τέταρτος: Φώτιος Πολυχρόνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.