Σάντρο Τονάλι: Οι ποδοσφαιρικές του αρετές θα είναι πολύτιμες στη Νιουκάστλ

Η επικείμενη μετακίνηση του Σάντρο Τονάλι από τη Μίλαν στη Νιουκάστλ, σίγουρα θα βρεθεί στα σημαντικότερα γεγονότα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Νικολό Μπαρέλα και ο Σάντρο Τονάλι είναι αυτοί τη στιγμή οι κορυφαίοι μέσοι στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Στα 26 του χρόνια ο άσος της Ίντερ, μόλις στα 23 ο μέσος των «ροσονέρι».
Ο Έντι Χάου, είχε θέσει εξ αρχής προτεραιότητα του, την απόκτηση ποιοτικών και έμπειρων παικτών, ώστε η Νιοκάστλ να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο Champions League, μετά από απουσία πολλών ετών, . Και η απόκτηση του Ιταλού μέσου καλύπτει απόλυτα τα «θέλω» του τεχνικού της αγγλικής ομάδας.

Στα 23 του χρόνια μετράει πάνω από 200 επαγγελματικά παιχνίδια και είναι 14 φορές διεθνής. Ο Τονάλι έχει αναδειχθεί ως ένας από τους καλύτερους χαφ στη Serie A. Αφού εντάχθηκε αρχικά ως δανεικός από τη Μρπέσια στις αρχές του 2020/21, ο Πιόλι εντυπωσιάστηκε αμέσως από τις αρετές του, ώστε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του στο τέλος της σεζόν για να τον κρατήσει μόνιμα στον σύλλογο του Μιλάνου.
Αυτή η πίστη ανταμείφθηκε, καθώς ο Τονάλι έπαιξε ζωτικό ρόλο τις επόμενες δύο σεζόν στους «ροσονέρι», με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι επίσης να του δίνει θέση βασικού στην Εθνική Ιταλίας.

Η πρωταρχική θέση του Τονάλι είναι αυτή του αμυντικού χαφ, με τον Στέφανο Πιόλι να επιλέγει σχηματισμό 4-2-3-1 στη Μίλαν και τον παίκτη να συνδυάζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, είτε με τον Κρούνιτς είτε με τον Μπενασέρ. O Χάου έπαιξε κυρίως 4-3-3 την εφετινή σεζόν, οπότε με τον ερχομό του Ιταλού αυτό μπορεί να αλλάξει, ή απλά ο Τονάλι να είναι ο μοναδικός αμυντικός χαφ.

“Καταπίνει” πολλά χιλιόμετρα και βοηθάει επιθετικά

Το βασικό προτέρημα του Τονάλι είναι αναμφίβολα η αντοχή του, παίζει συνεχόμενα παιχνίδια, με ένα εξαιρετικό ρεκόρ συνέπειας και παραμένει χωρίς τραυματισμούς καθόλη τη διάρκεια της θητείας του στη Μίλαν. Και για να αποδείξουμε τα παραπάνω λεγόμενα, ο Τονάλι σε αυτά τα τρία χρόνια στη Μίλαν έχει παίξει σε 95 αγώνες στη Serie A από τους πιθανούς 114. Μάλιστα στην περίοδο 2020-21, χρονιά κατάκτησης του πρωταθλήματος από τη Μίλαν, ο 23χρονος Ιταλός μέσος έπαιξε στους 36 από τους 38 αγώνες της Serie A και είχε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του.

Ωστόσο, παράλληλα με τη σταθερότητα του, ο Τονάλι προσφέρει και δημιουργικότητα. Μόνο δύο κεντρικοί μέσοι στο πρωτάθλημα (Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Ζιελίνσκι), είχαν περισσότερες ασίστ, από τις επτά του μέσου της Μίλαν.
Μπορεί η Νιουκάστλ να διαθέτει δυνατούς μέσους, όπως ο Γουίλοκ και ο Γκιμαράες, αλλά είναι εμφανής η απουσία ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να πασάρει μέσα στις αντίπαλες γραμμές.
Μόνο ο Κίραν Τρίπιερ είχε αυτή την ικανότητα, μετρώντας 110 πάσες-κλειδιά στους συμπαίκτες του, οπότε οι 62 πάσες-κλειδιά του Τονάλι θα είναι ευπρόσδεκτες σε μία ομάδα που θα «παλεύει» την επόμενη σεζόν σε δύο κύρια επίπεδα. Πρωτάθλημα και Champions League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.