Λιντς-Λίβερπουλ 1-6: Red Party! (hls)

Η Λίβερπουλ μετά από καιρό ήταν αποτελεσματική εκτός έδρας και διέλυσε την Λιντς στο Έλαντ Ρόουντ "βυθίζοντας" τα "παγώνια".

Από τις 5 Μαρτίου και το 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν χωρίς νίκη η Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, ενώ εκτός έδρας στα τελευταία οκτώ ματς είχε πετύχει μόλις τέσσερα γκολ. Στο Έλαντ Ρόουντ όμως ήρθε το ξέσπασμα απέναντι στη Λιντς την οποία “φιλοδώρησε” με έξι γκολ.

Οι “reds” μετά το ανιαρό πρώτο ημίωρο ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, έκλεψαν μπάλες, συνδυάστηκαν γρήγορα και πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στα “Παγώνια” στο Έλαντ Ρόουντ.

Όλα ξεκίνησαν από το γκολ του Χάκπο στο 35ο λεπτό από ασίστ του Άρολντ ο οποίος στην αρχή της φάσης είχε κλέψει τη μπάλα με το χέρι, το οποίο όμως θεωρήθηκε ακούσιο. Τεσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζότα έκλεψε τη μπάλα και τροφοδότησε τον Σαλάχ στην διαγώνια κίνησή του, με τον Αιγύπτιο να τελειώνει με το αριστερό τη φάση για το 0-2.

Αυτό ήταν το υπ’ αριθμόν 106 γκολ με το αριστερό πόδι στην Πρέμιερ Λιγκ, επίδοση που δεν έχει κανένας άλλος στην ιστορία του κορυφαίου πτωταθλήματος. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η Λιντς μείωσε με την έναρξη του δεύτερου μέρους όταν ο Σινιστέρα πίεσε τον Κονατέ, του έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε υπέροχα τον Άλισον. Αυτό το γκολ “θύμωσε” την ομάδα του Κλοπ που απάντησε με άλλα τέσσερα γκολ.

Στο 52′ από τρομερή μπαλιά του Τζόουνς στην πλάτη της άμυνας της Λιντς, η μπάλα συνδέθηκε με τον Ζότα που τελείωσε υποδειγματικά τη φάση. Ο Πορτογάλος είχε να σκοράρει 12 μήνες και το έκανε απόψε. Το δοκάρι του Άαρονσον στο 58′ ήταν το τελευταίο σημάδι ζωής της Λιντς.

Στο 64′ μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Σαλάζ ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας για το 1-4, ενώ στο 73′ από ακόμα έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ο Ζότα πέτυχε και δεύτερο γκολ για το 1-5. Το τελικό 1-6 έγραψε ο Νούνιες από υπέροχη ασίστ του Άρνολντ και δικό του εξίσου όμορφο τελείωμα.

Έτσι η Λίβερπουλ πήρε μια νίκη ανάσα, την ώρα που η Λιντς βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.