Νιουκάστλ: Με «άμυνα γρανίτη»… ονειρεύεται Τσάμπιονς Λιγκ

Η Νιουκάστλ, διαθέτει την καλύτερη άμυνα της Premier League μετά το πέρας των πρώτων 17 αγωνιστικών και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να ελπίζει για μια θέση στην τετράδα.

Μετά την αγορά της Νιουκάστλ από τους Σαουδάραβες, οι οπαδοί της ομάδας περιμένανε καλύτερες μέρες, οι οποίες ήρθαν πιο γρήγορα από αυτό που θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας.

Η ομάδα του Έντι Χάου βρίσκεται στην τρίτη θέση της Premier League με 34 βαθμούς μπροστά από μεγαθήρια του Αγγλικού πρωταθλήματος. Οι εμφανίσεις της είναι εντυπωσιακές με το δυνατό σημείο της να είναι η άμυνα, καθώς έχει δεχτεί μόλις 11 γκολ σε 17 αγωνιστικές. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος, με δεύτερη καλύτερη να είναι αυτή της πρωτοπόρου Άρσεναλ με παθητικό 14 γκολ.

Οι βασικοί πυλώνες της αμυντικής γραμμής

Κίραν Τρίπιερ

Ο Άγγλος διεθνής μετά το πέρασμά του από την Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης, επέστρεψε στο «νησί» για τις «Καρακάξες». Οι εμφανίσεις του την φετινή χρονιά είναι εντυπωσιακές, βοηθώντας τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά. Μετράει 17 εμφανίσεις στην Premier League με 1 γκολ και 4 τελικές πάσες.

Σβεν Μπότμαν

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Λιλ έναντι 38 εκατομμυρίων ευρώ και δικαιώνει τους ανθρώπους της ομάδας για αυτή την κίνηση. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός με καταγωγή από την Ολλανδία «προσφέρει σιγουριά» στην άμυνα της ομάδας του, αφού αμυντικά είναι απροσπέλαστος, ενώ μπορεί να βοηθήσει και στο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω.

Φάμπιαν Σερ

Αναγεννημένος μοιάζει τη φετινή χρονιά ο Ελβετός, αποτελώντας ένα σημαντικό «γρανάζι» στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Έχει αγωνιστεί στους 16 από τους 17 αγώνες τις ομάδας του στο πρωτάθλημα και έχει πετύχει και ένα εντυπωσιακό γκολ στην αναμέτρηση με την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Νταν Μπερν

Ο ύψους 2,01 αριστερός αμυντικός της Νιουκάστλ αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την Μπράιτον έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Άγγλος την φετινή χρονιά είναι εντυπωσιακός. Με την πολύτιμη βοήθειά του κυρίως στο αμυντικό κομμάτι έχει βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην τριάδα της βαθμολογίας της Premier League.

Οι αναπληρωματικοί που συμπληρώνουν το παζλ

Πέρα από την βασική αμυντική τετράδα, οι «Καρακάξες» διαθέτουν και αναπληρωματικούς έτοιμους να ριχθούν στη φωτιά και να προσφέρουν λύσεις όποτε τους ζητηθεί. Οι Ματ Τάργκετ και Τζαμάλ Λάσελς είναι οι παίκτες που ο Έντι Χάου υπολογίζει περισσότερο για λύσεις από τον πάγκο και όποτε έχουν αγωνιστεί, έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να προσφέρουν το καλύτερο για την ομάδα τους.

Μένει να δούμε αν οι «Καρακάξες» καταφέρουν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και καταφέρουν να τερματίσουν τελικά στην τετράδα κάτι που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε…σαν όνειρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.