Έβερτον-Τσέλσι 0-1: Δύσκολη, αλλά νικηφόρα πρεμιέρα (hls)

Με το εύστοχο πέναλτι του Ζορζίνιο στο 45+9' οι Λονδρέζοι μπήκαν με το δεξί στη νέα σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος.

Δύσκολη, όπως αναμενόταν, ήταν η πρεμιέρα της Τσέλσι απέναντι στην Έβερτον, με το σύνολο του Τόμας Τούχελ να επικρατεί με δυσκολία 1-0 μέσα στο «Γκούντισον Παρκ». Ο Γερμανός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού σε δύο εκ των καινούργιων μεταγραφικών αποκτημάτων του, τους Κουλιμπαλί και Στέρλινγκ, όμως τη λύση έδωσε μια… παλιοσειρά!

Ο Ιταλός χαφ έδωσε τη λύση και το τρίποντο στους Λονδρέζους στην 1η αγωνιστική της Premier League με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο πολυπειρος μέσος ήταν ψύχραιμος και σημείωσε το 20ο του τέρμα συνολικά στη διοργάνωση και 18ο από την άσπρη βούλα. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία (90%) για έναν ποδοσφαιριστή με περισσότερα από 10 γκολ!

Η Έβερτον από την πλευρά της έβαλε δύσκολα στην Τσέλσι και θα μπορoύσε να έχει σημειώσει κάποιο τέρμα ώστε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Έτσι η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ άρχισε τη νέα σεζόν με το… αριστερό και θα προσπαθήσει να μην έχει τις περιπέτειες που πέρασε πέρυσι, όταν εξασφάλισε την παραμονή της λίγο πριν το φινάλε.

Να σημειωθεί πως χρόνο συμμετοχής πήρε ως αλλαγή και η τελευταία μεταγραφή των Λονδρέζων, Μαρκ Κουκουρέγια, ο οποίος μπήκε στο 75′ του ματς. Τέλος τραυματίες για τους γηπεδούχους αποχώρησαν οι Γκόντφρεϊ και Μίνα, με τον πρώτο μάλιστα να μεταφέρεται στο νοσκομείο με σοβαρό κτύπημα στο πόδι του.

ΕΒΕΡΤΟΝ (Λάμπαρντ): Πίκφορντ, Πάτερσον, Ταρκόβσκι, Μίνα (70′ Βινάγκρε), Γκόντφρεϊ (18′ λ.τρ Χόλγκεϊτ), Μικολένκο, ΜακΝιλ (61′ Άλι), Ιγουόμπι, Ντουκουρέ, Γκρέι, Γκόρντον

ΤΣΕΛΣΙ (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα, Κουλιμπαλί (75′ Κουκουρέγια), Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (90+9′ Γκάλαχερ), Τσίλγουελ (65΄Λόφτους-Τσικ), Μάουντ (65′ Πούλισικ), Χάβερτζ (75′ Μπρόχα), Στέρλινγκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.