Άρσεναλ: Επιστροφή στους «μεγάλους» του αγγλικού ποδοσφαίρου; (pic+vid)

Αν κάποιος έλεγε ότι η Άρσεναλ που έχασε τη συμμετοχή της στο Champions League την περασμένη σεζόν, θα είχε δυνητικά οδηγηθεί σε μία από τις καλύτερες μεταγραφικές περιόδους στην ιστορία της, πιθανότατα θα τον είχαμε αγνοήσει επιδεικτικά. Αυτά, με τον αστερίσκο ότι θα ολοκληρωθούν οι αναμενόμενες μετακινήσεις των Γκαμπριέλ Ζεσούς, Ραφίνια και Λισάντρο Μαρτίνες.

Ωστόσο, εάν η Άρσεναλ αποκτήσει αυτή την τριάδα και προστεθεί στις αφίξεις των Ματ Τέρνερ, Φάμπιο Βιέιρα και Μαρκίνιος, συν την επιστροφή του Σαλιμπά μετά τον δανεισμό του στη Μαρσέιγ, τότε δεν θα ήταν δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι το καλοκαίρι του 2022, έχει τη δυνατότητα να αναδειχτεί ως η κορυφαία μεταγραφική περίοδος στην ιστορία του συλλόγου.
Το 2021 ο σύλλογος ξόδεψε περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Γουάιτ, ο Ράμσντεϊλ, ο Έντεγκαρντ, ο Τομιγιάσου, ο Ταβάρες και ο Λοκονγκά έφτασαν στους «κανονιέρηδες» αντί περίπου 150 εκατομμυρίων λιρών.

Οι έξι παίκτες έπαιξαν τον ρόλο τους στην αγωνιστική βελτίωση της ομάδας που τερμάτισε στη 5η θέση την προηγούμενη σεζόν, μόλις δυο βαθμούς πίσω από την 4η Τότεναμ. Αν δεν υπήρχαν και οι τραυματισμοί βασικών παικτών κατά τη διάρκεια της περιόδου (Τομιγιάσου, Πάρτεϊ), πολύ πιθανό να τα είχε καταφέρει. Το πιο κοντινό σε αυτές τις δαπάνες της Άρσεναλ ήταν το καλοκαίρι του Ουνάι Έμερι, όταν ήρθαν όλοι οι Πεπέ, Τέρνι, Νταβίντ Λουίζ, Μαρτινέλι, Σαλιμπά και Ντάνι Θεμπάγιος (δανεικός). Εκείνο το καλοκαίρι σημειώθηκε επίσης η μεγάλη πώληση του Άλεξ Ιβόμπι στην Έβερτον, η οποία είναι σίγουρα μια από τις πιο τρελές αμοιβές που πληρώθηκαν στον σύλλογο (38 εκατομμύρια ευρώ).

Τα καλοκαίρια του 2013 και του 2014 ήταν κορυφαία, λόγω των συμφωνιών με τον Μεσούτ Εζίλ και τον Αλέξις Σάντσες. Κινήσεις που φυσικά ήταν εξαιρετικές στιγμές για τον σύλλογο και τους οπαδούς, αλλά γύρω από αυτές, οι άλλες συμφωνίες απέτυχαν να βοηθήσουν την πρόοδο του συλλόγου, όπως έκανε αυτό το ζευγάρι εκείνη την εποχή.

Οι αφίξεις των Μαρκ Όφερμαρς και Εμανουέλ Πετί το 1998 με λιγότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ, πριν πουληθούν για τετραπλάσιο ποσό δύο χρόνια αργότερα, είναι άλλο ένα αποκορύφωμα. Ωστόσο, άλλα καλοκαίρια δεν ήταν γεμάτα με ονόματα αστέρων και τις περισσότερες φορές έγιναν αστέρια, ενώ ήταν με το κλαμπ. Η ιδέα ότι η Άρσεναλ θα μπορούσε να ολοκληρώσει μία μεταγραφική περίοδο με τα προαναφερθέντα ονόματα, μοιάζει συναρπαστική προοπτική. Συνεχίζει να δείχνει τη φιλοδοξία του σημερινού καθεστώτος να επαναφέρει την Άρσεναλ, στα ανώτερα κλιμάκια του αγγλικού ποδοσφαίρου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.